Een Kinect-sensor voor Xbox One gebruiken met een Xbox One S- of Xbox One X-console

Op deze pagina

Overzicht: Een Kinect-sensor voor Xbox One gebruiken met een Xbox One S- of Xbox One X-console

Om je bestaande Kinect-sensor voor Xbox One te gebruiken met een nieuwe Xbox One S- of Xbox One X-console, heb je de Xbox Kinect-adapter nodig. Met deze adapter kun je je Kinect-sensor voor Xbox One aansluiten op de Xbox One S- of Xbox One X-console.

Opmerking De Kinect-sensor voor Xbox 360 is niet compatibel met Xbox One.

De Kinect-adapter verkrijgen

Je kunt de Kinect-adapter voor Xbox One S of Xbox One X kopen in de Microsoft Store of bij andere deelnemende detailhandelaars.

Een aanbieding voor personen met een Kinect-sensor die overstappen vanaf een Xbox One is beëindigd in maart 2017.

De Kinect-adapter instellen voor een Xbox One S- of Xbox One X-console

Stap 1: de adapter voorbereiden

1. Sluit de stekker aan op de voeding.
  2. Sluit de ronde aansluiting van de voeding aan op de Kinect-hub.
  3. Sluit de kabel van de Kinect-sensor aan op de Kinect-hub.
  4. Sluit de bijgeleverde USB-kabel aan op de Kinect-hub. Je bent nu klaar om de adapter aan te sluiten op je console.

Stap 2: de adapter aansluiten op de Xbox One S- of Xbox One X-console

1. Sluit de USB 3.0-kabel aan op de USB-poort links met het label "Kinect" aan de achterkant van de console. De Kinect-sensor is nu klaar om te worden ingesteld op je console.
  2. Je krijgt het beste resultaat als je de Kinect-sensor en Kinect-adapter niet boven op je console zet.
  3. Open de guide op je console en selecteer Systeem.
  4. Selecteer Alle instellingen > Kinect en apparaten.
  5. Selecteer Kinect en volg de instructies om de sensor in te stellen.
Schema om Kinect in te stellen met de Kinect-adapter op Xbox One S

Problemen met de Kinect-adapter oplossen

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je Kinect-sensor niet reageert of wordt uitgeschakeld wanneer je de Kinect-adapter probeert te gebruiken. Probeer deze oplossingen voor het probleem:

• Controleer of de Kinect-sensor is ingeschakeld in de console-instellingen. Ga naar Systeem > Alle instellingen > Kinect en apparaten > Kinect.
  • Schakel de console uit en weer in. Soms moet de verbinding tussen de sensor en de console worden gereset. Om te resetten, zet je de console uit en weer aan; houd hiervoor de aan/uit-knop 5 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Koppel de voeding los van de console en wacht 1 minuut voordat je de voeding weer aansluit en de console opnieuw start.
  • Controleer de aansluitingen van de sensor en de adapter en zorg dat elke stekker goed is aangesloten.
  • Zorg dat de Kinect-sensor en -adapter niet direct boven op de console zijn geplaatst.
  • De adapter moet worden ingeschakeld om informatie van Kinect naar de console te sturen. Controleer de voeding van de adapter en zorg dat het lampje brandt. Als je nog steeds problemen hebt met de voeding nadat je de voeding hebt gecontroleerd, reset je de voeding van de Kinect-adapter door deze 10 seconden los te koppelen en vervolgens weer aan te sluiten.
    • Als het lampje van de voeding van de Kinect-sensor niet brandt, krijgt de voeding geen stroom. Probeer een ander stopcontact of vervang de adapter als het met een ander stopcontact ook niet werkt.
    • Als het lampje van de voeding oranje brandt, betekent het dat de adapter in stand-bymodus staat en wacht totdat de console reageert. Schakel de console uit en weer in.
    • Als het lampje van de voeding wit brandt, betekent het dat er voeding is en dat de sensor actief is. Een probleem met een sensor die wel stroom krijgt maar niet reageert, kan worden opgelost door je console uit en weer aan te zetten.