Een Kinect-sensor voor Xbox One gebruiken met een Xbox One S- of Xbox One X-console

Op deze pagina

Een Kinect-sensor voor Xbox One gebruiken met een Xbox One S- of Xbox One X-console

Om je bestaande Kinect-sensor voor Xbox One te gebruiken met een nieuwe Xbox One S- of Xbox One X-console, heb je de Xbox Kinect-adapter nodig. Met deze adapter kun je de Kinect-sensor voor Xbox One aansluiten op de Xbox One S- of de Xbox One X-console.

Opmerking De Kinect-sensor voor Xbox 360 is niet compatibel met Xbox One.

Beschikbaarheid van de Kinect-adapter

De Kinect-sensor en de Kinect-adapter worden sinds november 2017 niet meer geproduceerd. Microsoft heeft de Kinect-adapter niet meer op voorraad. Klanten kunnen andere winkels vragen of deze de adapter nog kunnen leveren. Een aanbieding voor personen met een Kinect-sensor die een upgrade uitvoeren van Xbox One liep af in maart 2017.

De Kinect-adapter instellen voor een Xbox One S- of Xbox One X-console

Stap 1: de adapter voorbereiden

1. Sluit de stekker aan op de voeding.
  2. Sluit de ronde aansluiting van de voeding aan op de Kinect-hub.
  3. Sluit de kabel van de Kinect-sensor aan op de Kinect-hub.
  4. Sluit de bijgeleverde USB-kabel aan op de Kinect-hub. Je bent nu klaar om de adapter aan te sluiten op je console.

Stap 2: de adapter aansluiten op de Xbox One S- of Xbox One X-console

1. Sluit de USB 3.0-kabel aan op de USB-poort links met het label "Kinect" aan de achterkant van de console. Je Kinect-sensor is nu klaar om te worden ingesteld op je console.
  2. Je krijgt het beste resultaat als je de sensor en adapter niet boven op je console zet.
  3. Open de guide op je console en selecteer Systeem > Instellingen > Kinect en apparaten.
  4. Selecteer Kinect en volg de instructies om de sensor in te stellen.
Schema om Kinect in te stellen met de Kinect-adapter op Xbox One S

Problemen met de Kinect-adapter oplossen

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je Kinect-sensor niet reageert of wordt uitgeschakeld wanneer je de Kinect-adapter probeert te gebruiken. Probeer deze oplossingen voor het probleem:

• Controleer of de Kinect-sensor is ingeschakeld in de console-instellingen. Ga naar Systeem > Instellingen > Kinect en apparaten > Kinect.
  • Schakel de console uit en weer in. Soms moet de verbinding tussen de sensor en de console worden gereset. Houd hiertoe de aan/uit-knop 5 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Koppel de voeding los van de console en wacht 1 minuut voordat je de voeding weer aansluit en de console opnieuw start.
  • Controleer de aansluitingen van de sensor en de adapter en zorg dat elke stekker goed is aangesloten.
  • Zorg dat de Kinect-sensor en -adapter niet direct bovenop de console zijn geplaatst.
  • De adapter moet zijn ingeschakeld om informatie van Kinect naar de console te sturen. Controleer de voeding van de adapter en zorg dat het lampje brandt. Als je nog steeds problemen hebt met de voeding nadat je de voeding hebt gecontroleerd, reset dan de voeding van de Kinect-adapter door deze 10 seconden los te koppelen en vervolgens weer aan te sluiten.
    • Als het lampje van de voeding van de sensor niet brandt, is er geen stroom naar de voeding. Probeer een ander stopcontact of vervang je adapter als het met een ander stopcontact ook niet werkt.
    • Als het lampje van de voeding oranje brandt, betekent het dat de adapter in stand-bymodus staat en wacht totdat de console reageert. Schakel je console uit en weer in.
    • Als het lampje van de voeding wit brandt, betekent het dat er voeding is en dat de sensor actief is. Een probleem met een sensor die wel stroom krijgt maar niet reageert, kun je oplossen door je console uit en weer aan te zetten.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Een Kinect-sensor voor Xbox One gebruiken met een Xbox One S- of Xbox One X-console" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?