Problemen met Kinect-spraakopdrachten op Xbox One oplossen

De Kinect-sensor voor Xbox One maakt gebruik van een microfoon om je spraakopdrachten te horen. Voor een goede ervaring is het essentieel dat je ervoor zorgt dat je Kinect-sensor je kan horen. Dit artikel beschrijft hoe je problemen met de Kinect-microfoon oplost wanneer je spraakopdrachten probeert te gebruiken.

Opmerking Spraakopdrachten voor Xbox One zijn niet overal beschikbaar. Zie Beschikbaarheid functies Xbox One om te zien of spraakopties beschikbaar zijn in je land of regio. Raadpleeg de functie Premium/natuurlijke spraak (inclusief 'Xbox aan') om te zien of deze beschikbaar is voor je landinstelling.

Wat u moet weten

Denk aan het volgende wanneer je de Kinect-microfoon bijstelt of je speelruimte instelt:

• De Kinect-microfoon is ontworpen om alles in je speelruimte te horen. Dingen zoals apparaten, luidsprekers en ventilatoren, of veel pratende mensen in de ruimte, kunnen de Kinect-microfoon echter storen. In dat geval kan Kinect nauwkeurige spraakopdrachten wellicht niet herkennen.
  • Zorg ervoor dat je Kinect aangesloten is en aan staat. Het Xbox-logo is verlicht wanneer de sensor is ingeschakeld. Probeer de stappen voor probleemoplossing in Je Kinect-sensor start niet als je sensor niet wordt ingeschakeld.
  • Zie Cortana-spraakopdrachten op Xbox One of Originele spraakopdrachten op Xbox One als je de beschikbare spraakopdrachten wilt leren.
  • De opdracht 'Xbox aan' werkt alleen als je console is ingesteld op de stand-by-energiemodus. Zie Informatie over de energiespaarstand en de stand-by-energiemodus voor meer informatie.

Problemen met spraakopdrachten in games of apps oplossen

Als je problemen hebt in een specifieke game of app, bekijk dan de instructievideo van de game of app of probeer de Kinect-sensor te kalibreren in die game of app.

Als je problemen blijft ondervinden met een bepaalde game, ga je naar de Xbox One-forums voor games voor tips en hulp van de community.

Problemen met Kinect-spraakopdrachten oplossen

Probeer het volgende als je problemen hebt om spraakopdrachten te herkennen via je Kinect-sensor.

Controleer dat je Kinect-sensor aan staat

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Kinect en apparaten.
  5. Selecteer Kinect.
  6. Controleer dat Kinect aan is geselecteerd. Als dat niet zo is, selecteer dan Kinect aan om de sensor in te schakelen.

Start je console opnieuw

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen. .
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  4.  Selecteer Ja om te bevestigen.

Opmerking Als je de guide niet kunt openen of als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd je de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Nadat de console is uitgeschakeld, raak je de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten.

De Kinect-microfoon kalibreren

Voordat je de procedure begint:

• Zorg dat je luidsprekers zijn ingeschakeld en dat het volume luider dan normaal staat.
  • Zorg dat het stil is in de kamer.
  • Als je een thuisbioscoopsysteem gebruikt, zorg dan dat het systeem is ingeschakeld en luider dan normaal staat.
Volg deze stappen om de Kinect-microfoon te kalibreren:
  1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Kinect en apparaten.
  5. Selecteer Kinect.
  6. Selecteer Kinect hoort me niet.
  7. Selecteer Audiotest starten op het scherm Audiotest starten.

Tijdens de audiotest controleert de sensor het achtergrondgeluid in je speelruimte. Als er niet te veel achtergrondgeluid is, gaat het systeem automatisch naar de volgende stap. Als er te veel achtergrondgeluid is, beperk dan het geluid en voer de audiotest opnieuw uit.

Tijdens de audiotest speelt de sensor een aantal tonen om de plaatsing van de luidsprekers te bepalen en geeft het systeem een scherm weer wanneer de microfoon wordt gekalibreerd. Dit kan enkele seconden duren.

8. Controleer of het bevestigingsscherm verschijnt dat aangeeft dat audio correct is ingesteld.

Een reparatie aanvragen

Als het probleem niet is opgelost met de vorige oplossingen, moet je Kinect-sensor wellicht worden gerepareerd. Zie Je Xbox One-console of Kinect-sensor laten repareren.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen met Kinect-spraakopdrachten op Xbox One oplossen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?