Kinect-sensor wordt niet herkend door uw Xbox One S- of originele Xbox One-console

U hebt de Kinect-sensor via de Kinect-kabel aangesloten op uw Xbox One-console en het aan/uit-lampje van de sensor brandt. De sensor werkt echter niet. Op het scherm Kinect, te bereiken vanaf Kinect en apparaten, staat dat de sensor niet is aangesloten. Als dit gebeurt, betekent het dat uw sensor wel aan staat, maar niet wordt herkend door uw console.

Opmerking Als u het bericht "Kinect is niet aangesloten" te zien krijgt en het aan/uit-lampje van uw sensor niet brandt, is er een probleem met het opstarten van uw sensor. Zie Uw Kinect-sensor voor Xbox One start niet voor hulp om dat probleem op te lossen.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen om dit probleem te verhelpen.

Oplossing 1: bevestig dat de Kinect-sensor via de kabel goed is aangesloten op de console

1. Ontkoppel uw Kinect-sensor en sluit deze weer aan.
    • Als u een Xbox One S hebt
      1. Koppel de kabel van de Kinect-adapter aan de achterkant van de console los van de USB-poort.
  1. Controleer dat de Kinect-kabel goed is aangesloten op de Kinect-adapter en dat de voedingskabel van de adapter is aangesloten.
  2. Sluit de USB-kabel van de Kinect-adapter aan op de eerste USB-poort (de poort naast de HDMI-poorten).

Opmerking Uw Kinect wordt alleen herkend als de kabel is aangesloten op de eerste USB-poort aan de achterkant van de console. De andere USB-poorten op de console werken niet met Kinect.

Zorg er bij voorkeur ook voor dat uw Kinect-sensor en Kinect-adapter niet direct bovenop uw console zijn geplaatst.

• Als u een originele Xbox One hebt
    1. Koppel de kabel aan de achterkant van de console los van de poort van de Kinect-sensor.
  1. Sluit de kabel weer aan op de poort van de Kinect-sensor.
  1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Kinect en apparaten > Kinect.
  3. Wacht 2 minuten totdat de sensor wordt herkend.

Oplossing 2: controleer dat de Kinect-sensor is ingeschakeld in de Kinect-instellingen

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Kinect en apparaten > Kinect.
  3. Controleer dat Kinect aan is geselecteerd.

Oplossing 3. stel de aansluiting van de Kinect-sensor op de Xbox One-console opnieuw in

1. Zet de console uit door de Xbox-knop  aan de voorzijde van de console 10 seconden ingedrukt te houden.
  2. Haal de stekken van de console uit het stopcontact en ontkoppel vervolgens de Kinect-sensor van de Xbox One-console.
  3. Steek de stekker van de console weer in het stopcontact en druk op de Xbox-knop  op uw console om deze in te schakelen.
  4. Druk op de Xbox-knop op de controller om de guide te openen.
  5. Selecteer Systeem > Instellingen > Kinect en apparaten > Kinect.
  6. Sluit de Kinect-sensor aan op de achterkant van de console en wacht 2 minuten tot deze wordt herkend.

Opmerking Als uw sensor een update nodig heeft, verschijnt op het scherm dat een update wordt uitgevoerd.

Als het probleem niet is verholpen met de bovenstaande oplossingen, moet uw Kinect-sensor worden gerepareerd. Vraag een reparatie aan op Apparaatservice en herstel. Voor vervanging van de sensor is registratie van de console vereist.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Kinect-sensor wordt niet herkend door uw Xbox One S- of originele Xbox One-console" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?