Aanmelden via Kinect instellen en gebruiken

Kinect kan je herkennen en je aanmelden op je Xbox One-console. Wanneer je je profiel naar je console downloadt of de console voor de eerste keer instelt, krijg je de optie om aan te melden via Kinect.

Automatisch aanmelden via Kinect instellen tijdens initiële instelling

Nadat je je profiel hebt aangemaakt of gedownload, krijg je de keuze Mij aanmelden met Kinect of Handmatig aanmelden. Selecteer Mij aanmelden met Kinect zodat Kinect je automatisch kan aanmelden.

Vervolgens registreert de Kinect-sensor je biometrische gegevens, zoals je gezichtskenmerken en de vorm van je lichaam, zodat de sensor je kan onderscheiden van andere personen in je speelruimte en je kan aanmelden. Als er zich anderen in het zichtveld van de sensor bevinden tijdens deze stap, moet je je hand opsteken om jezelf te identificeren wanneer dat wordt gevraagd.

Automatisch aanmelden via Kinect later instellen

Als je Handmatig aanmelden selecteert, kun je automatisch aanmelden later nog instellen. Dit doe je als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Account.
  3. Selecteer Aanmelden, beveiliging en wachtwoordcode.
  4. Selecteer Voorkeuren wijzigen.
  5. Selecteer Snel en simpel.
  6. Selecteer Mij aanmelden met Kinect.
  7. Je Kinect-sensor probeert je te detecteren. Als je naam naast je afbeelding op het scherm verschijnt, selecteer je Dat ben ik. Steek je hand op als je naam niet verschijnt.

De Kinect-sensor trainen om je beter te herkennen

Als je Kinect-sensor je niet herkent, volg dan deze stappen om Kinect te trainen om je te herkennen:

1. Meld je aan op de console.
  2. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  3. Selecteer Aanmelden. Dit is de bovenste optie links in de guide.
  4. Markeer je gamerafbeelding en selecteer Ik ben niet herkend.
  5. Controleer dat je naam naast je afbeelding op het scherm verschijnt en selecteer Dat ben ik.

Opmerkingen

• Gegevens voor aanmelden via Kinect worden opgeslagen op de console. Als je deze functie op andere consoles wilt gebruiken, moet je dit instellen op elke console.
  • Als meerdere personen zich in het zichtveld van de sensor bevinden tijdens het aanmelden, zullen de namen van bekende gebruikers naast hen zijn gemarkeerd. Naast onbekende gebruikers verschijnt "Gast".
  • Als je uiterlijk erg is veranderd, wil je wellicht dat aanmelden via Kinect je beter herkent. Als je bijvoorbeeld een baard laat groeien of een nieuwe bril hebt. (Als je regelmatig een bril draagt en nu contactlenzen gebruikt, kan Kinect problemen hebben om je te herkennen)
  • Als de Kinect per ongeluk de verkeerde persoon kiest tijdens het aanmelden, volg je de bovenstaande instructies om ervoor te zorgen dat Kinect je of anderen beter herkent.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Aanmelden via Kinect instellen en gebruiken" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?