Problemen met de Xbox One-chatpad oplossen

Als je een probleem ondervindt met de Xbox One-chatpad, probeer je de volgende oplossingen om het probleem te verhelpen.

Ik kan mijn Xbox One-chatpad niet in mijn controller plaatsen

De chatpad en de controller zijn ontworpen om goed in elkaar te passen wanneer ze correct zijn aangesloten. Ga als volgt te werk om de apparaten aan te sluiten:

1. Lijn de USB-aansluiting van de chatpad uit met de poort voor accessoires.
  2. Druk de chatpad in de controller.
  3. Als deze niet goed past, probeer de chatpad dan voorzichtig heen en weer te bewegen totdat de chatpad op zijn plaats klikt.

Het chatpad-toetsenbord werkt niet

Oplossing 1: Controleer of de controller aan staat

Controleer of de controller is ingeschakeld en goed werkt. Zie Xbox One draadloze controller werkt niet goed voor hulp bij je controller.

Oplossing 2: Koppel de chatpad los en sluit deze weer aan op de controller

1. Koppel de chatpad los van de controller.
  2. Sluit de chatpad weer aan, waarbij je deze stevig in de controller drukt om te zorgen voor een goede aansluiting. De chatpad is aangesloten als het groene lampje eenmaal knippert.

Oplossing 3: Voer een update van je controller uit

1. Sluit de chatpad aan op de controller.
  2. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  3. Selecteer Systeem > Instellingen > Kinect en apparaten> Apparaten en accessoires > Meer opties.
  4. Kies de optie voor bijwerken en volg de aanwijzingen.

Zie Je Xbox One-controller bijwerken voor meer informatie.

Oplossing 4: Update je console

De console moet een update uit november 2015 (of later) hebben. Zie voor meer informatie Versies en systeemupdates besturingssysteem Xbox One.

Oplossing 5: Start je console opnieuw op

Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen, selecteer Systeem > Instellingen > Aan/uit en opstarten > Uitschakelen of opnieuw starten en selecteer vervolgens Nu opnieuw opstarten om je Xbox One-console opnieuw op te starten.

De chatpad heeft geen geluid of slecht geluid

Oplossing 1: Controleer of de controller is ingeschakeld

Zie Xbox One draadloze controller werkt niet goed voor hulp bij je controller.

Oplossing 2: Koppel de headset en chatpad los en sluit deze opnieuw aan

1. Koppel de headset los van de chatpad.
  2. Koppel de chatpad los van de controller.
  3. Sluit de chatpad opnieuw aan op de controller. De chatpad is aangesloten als het groene lampje eenmaal knippert.
  4. Sluit de headset opnieuw aan op de chatpad.

Als je de headset opnieuw aansluit op de chatpad en het geluid nog steeds niet werkt, raadpleeg je Een compatibele hoofdtelefoon aansluiten op Xbox One om te controleren of je headset compatibel is.

Oplossing 3: Voer een update van je controller uit

1. Sluit de chatpad aan op de controller.
  2. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  3. Selecteer Systeem > Instellingen > Kinect en apparaten > Apparaten en accessoires > meer opties.
  4. Kies de optie voor bijwerken en volg de aanwijzingen.

Zie Je Xbox One-controller updaten voor meer informatie.

Oplossing 4: Update je console

De console moet een update uit november 2015 (of later) hebben. Zie Versies en systeemupdates besturingssysteem Xbox One voor meer informatie.

Oplossing 5: Start je console opnieuw op

Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen, selecteer Systeem > Instellingen > Aan/uit en opstarten > Uitschakelen of opnieuw starten en selecteer vervolgens Nu opnieuw opstarten om je Xbox One-console opnieuw op te starten.

De audio werkt, maar het toetsenbord niet

Oplossing 1: Koppel de chatpad los en sluit deze weer aan op de controller

1. Koppel de chatpad los van de controller.
  2. Sluit de chatpad weer aan, waarbij je deze stevig in de controller drukt om te zorgen voor een goede aansluiting. De chatpad is aangesloten als het groene lampje eenmaal knippert.

Oplossing 2: Probeer een andere game

Probeer de chatpad te gebruiken met een andere Xbox One-game of -app om te kijken of het toetsenbord goed werkt.

Opmerking Het chatpadtoetsenbord werkt niet met achterwaarts compatibele games voor Xbox One.

Er verschijnen onjuiste tekens wanneer op het toetsenbord wordt gedrukt

Oplossing 1: Controleer je taalinstellingen

Zorg dat de taal van de console en het chatpad overeenkomt en dat je je in een ondersteund land bevindt (zie Ondersteunde landen). Het serienummer van je chatpad eindigt op de letter B, E, F, G of S om aan te geven welke taal wordt ondersteund: Brits Engels, Amerikaans Engels, Frans, Duits of Spaans.

Volg deze stappen om je instellingen te controleren:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Systeem.
  3. Selecteer Taal en locatie om te controleren of je locatie en taal overeenkomen met de chatpad en dit indien nodig aan te passen.

Oplossing 2: Controleer of de modus voor speciale tekens is ingeschakeld

Je schakelt de modus voor speciale tekens in als je op een van de toetsen ^, ~, ¨, `, ofdrukt, gevolgd door a, e, i, o, u of y. Raadpleeg het gedeelte Modus voor speciale tekens voor meer informatie over deze functionaliteit.

Oplossing 3: Controleer de chatpadmodus

Controleer of een van de speciale modi is geactiveerd die eerder op deze pagina worden beschreven (zoals de oranje modus). Als de oranje, groene of Caps Lock-toets brandt, is de desbetreffende modus geactiveerd. Sluit de modus af door op de brandende toets te drukken.

Oplossing 4: Update je controller

1. Sluit de chatpad aan op de controller.
  2. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  3. Selecteer Systeem > Instellingen > Kinect en apparaten > Apparaten en accessoires > Meer opties.
  4. Kies de optie voor bijwerken en volg de aanwijzingen.

Zie Je Xbox One-controller updaten voor meer informatie.

De chatpad werkt nog steeds niet goed

Als het probleem met geen van de oplossingen op deze pagina kan worden verholpen, kun je naar Apparaatondersteuning gaan om je apparaat te laten vervangen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen met de Xbox One-chatpad oplossen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?