Uw Xbox One draadloze controller werkt niet of is defect

Probeer deze oplossingen als de Xbox One draadloze controller niet goed werkt of een defect onderdeel heeft.

Opmerking De oplossingen op deze pagina zijn alleen voor de Xbox One draadloze controller. Raadpleeg de fabrikant voor problemen met controllers van andere leveranciers.

Op deze pagina

Uw draadloze controller vibreert soms niet of vibreert nooit wanneer u een game speelt

Probeer deze suggesties:

• Controleer of de game die u speelt vibratie ondersteunt. Niet alle games ondersteunen vibratie van gamecontrollers.
  • Als de game die u speelt vibratie ondersteunt, moet u zorgen dat dit is ingeschakeld. Raadpleeg de gebruikershandleiding bij die game voor meer informatie.
  • Zorg dat de oplaadbare batterij of de batterijen in uw draadloze controller helemaal zijn opgeladen. Wanneer de controller detecteert dat de oplaadbare batterij of de batterijen bijna leeg zijn, wordt vibratie uitgeschakeld om de rest van de lading te behouden. Zie Batterijniveau op uw Xbox One-controller controleren voor informatie om uw batterijniveau te controleren.
  • Als u een andere Xbox One draadloze controller hebt, probeert u de vibratie in de tweede controller te reproduceren. Als het probleem wordt gereproduceerd, is de kans groot dat er een probleem is in de game die u speelt. Raadpleeg de informatie over probleemoplossing voor die game.

Als uw draadloze controller nog steeds niet vibreert nadat u de bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd, moet u uw controller vervangen. Ga naar Apparaat repareren om een vervangend exemplaar te bestellen.

A-knop of een poort op uw draadloze controller werkt gedeeltelijk of werkt helemaal niet

Als u een andere Xbox One draadloze controller hebt, gebruikt u deze om te reproduceren wat u probeerde te doen met de oorspronkelijke controller.

• Als u hetzelfde probleem krijgt met de tweede draadloze controller, ligt het probleem waarschijnlijk bij de app of de game die u gebruikt. Raadpleeg de informatie over probleemoplossing voor die app of game.
  • Als u niet hetzelfde probleem krijgt met de tweede draadloze controller, moet u uw huidige controller vervangen. Ga naar Apparaat repareren om een vervangend exemplaar te bestellen.

De batterijklep van uw draadloze controller sluit niet

Controleer het volgende:

Uw draadloze controller heeft verbindingsproblemen

De analoge sticks van uw draadloze controller drijven weg, zitten vast in een bepaalde stand of de knoppen werken niet

Als deze problemen optreden, moet u uw huidige controller vervangen. Om een vervangend exemplaar te bestellen gaat u naar het Xbox Onlineservicecentrum.

Uw Xbox One-headset werkt niet wanneer deze is aangesloten op de controller

Uw draadloze controller start niet

Uw draadloze controller kan geen lading vasthouden

Zie Problemen met de Xbox One Play & Charge-kit oplossen.

Als het probleem niet is opgelost nadat u al deze stappen hebt uitgevoerd, moet u uw draadloze controller wellicht vervangen. Ga naar Apparaat repareren om een nieuwe controller te bestellen.

Opmerking Om een draadloze controller onder garantie te vervangen, moet u de Xbox One-console registreren.

Vragen over reparatie of garantie? Zie Veelgestelde vragen over uw Xbox-console, Kinect-sensor of accessoire laten repareren.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Uw Xbox One draadloze controller werkt niet of is defect" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?