De Xbox One-chatpad configureren

Gebruik de Xbox One-chatpad om eenvoudig berichten naar vrienden te versturen, codes in te wisselen en te zoeken naar apps en op internet. Wanneer je een headset aansluit, kun je bovendien chatten tijdens het gamen.

Hoe je je nieuwe Xbox One-chatpad kunt configureren

Bekijk de video 'Je nieuwe Xbox One-chatpad configureren'. Opmerking Deze video is alleen beschikbaar in het Engels.

De Xbox One-chatpad voor het eerst aansluiten

Je moet de Xbox One-console en de Xbox One-controller bijwerken om ervoor te zorgen dat de Xbox One-chatpad correct werkt. Volg deze stappen:

1. Voer een update van de console naar het meest recente besturingssysteem voor de Xbox One uit. Voor de chatpad moet je console een update van november 2015 (of later) hebben. Zie Versies en systeemupdates besturingssysteem Xbox One voor meer informatie.
  2. Schakel de Xbox One-controller in.
  3. Sluit de chatpad aan op de controller.
  4. Voer een update van de Xbox One-controller uit. Het oranje lampje knippert om aan te geven dat de controller is aangesloten en een update vereist. Zie Je Xbox One-controller updaten voor meer informatie.
  5. Sluit een hoofdtelefoonkabel van 3,5 mm aan op de chatpad. Zie Een compatibele headset aansluiten op Xbox One voor meer informatie.

Speciale toetsen en modi van de Xbox One-chatpad

In de volgende afbeelding zie je de speciale toetsen en functies van de Xbox One-chatpad.

1. Oranje modus of groene modus

Druk op de oranje of groene toets, gevolgd door een willekeurige tekentoets. Het teken dat overeenkomt met de ingedrukte toets wordt getypt. De oranje of groene toets brandt in deze modus. Druk nogmaals op een willekeurige tekentoets of de oranje of groene toets om deze modus af te sluiten. In Caps Lock-modus wordt een hoofdletter weergegeven.

2. De toetsen X1 en X2

Deze toetsen kunnen worden aangepast en je kunt er tal van functies mee kiezen. Volg deze stappen om de functies X1 en X2 in te stellen:

1. Sluit de chatpad aan op de controller.
    2. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
    3. Selecteer Systeem > Instellingen > Kinect en apparaten > Apparaten en accessoires > meer opties.
    4. Selecteer Verbonden apparaat Xbox-chatpad.
    5. Kies acties in het menu met chatpadopties.

Opmerkingen

• Een Kinect-sensor of een kabel met IR-zender is vereist voor volumeregeling van de tv en je moet de instellingen configureren zodat Xbox je tv kan besturen. Voer hiervoor de volgende stappen uit:
        1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
        2. Selecteer Systeem >Instellingen> Tv en OneGuide.
        3. Selecteer Apparaatbesturing.
        4. Selecteer Tv onder Apparaten.
        5. Selecteer Tv instellen.
        6. Volg de instructies om je tv in te stellen.
      • Deze toetsen werken niet bij gebruik van Windows 10.
  3. Caps Lock

Als je de Caps Lock-modus wilt inschakelen, druk je op de oranje toets, gevolgd door de Shift-toets. Het Caps Lock-lampje brandt in deze modus. Als je de Caps Lock-modus wilt uitschakelen, druk je op de oranje toets, gevolgd door de Shift-toets. Het Caps Lock-lampje gaat uit.

4. Volumeregeling

Gebruik de toetsen +/- om het volume te verhogen/verlagen. Je hoort een pieptoon wanneer het maximale volume is bereikt.

5. Toets Dempen

Druk op het microfoonpictogram om je microfoon te dempen. Het lampje op deze knop gaat branden wanneer het geluid is gedempt, om aan te duiden dat anderen je niet kunnen horen.

6. Balans game/chatten

Deze twee knoppen passen de mix van het geluid in de game en het chatgeluid aan. Als je op het controllerpictogram drukt, neemt het volume van het gamegeluid toe, terwijl het volume van het chatgeluid toeneemt als je op het gamerpictogram drukt. Er klinkt een signaal wanneer je 100 procent bereikt voor het chat- of gamegeluid.

Modus voor speciale tekens

In deze modus kun je extra tekens typen wanneer je op een van de volgende toetsen drukt: ^, ~, ¨, `, ‘. Wanneer je op een van deze toetsen drukt, wordt de chatpad ingesteld op de modus voor speciale tekens en worden de overeenkomstige tekens in de volgende tabel getypt wanneer je binnen twee seconden op a, e, i, o, u of y drukt.

` ^ ¨ ~
a à â ä ã á
e è ê ë   é
i ì î ï   í
o ò ô ö õ ó
u ù û ü   ú
y     ÿ   ý

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "De Xbox One-chatpad configureren" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?