Over de Xbox One media-afstandsbediening

Met de Xbox One media-afstandsbediening kunt u de Xbox One-console bedienen en – via Xbox One OneGuide – ook de settopbox van uw kabel- of satelliet-tv. Als u problemen hebt met de besturing van de tv of settopbox via de console of OneGuide, raadpleeg dan U krijgt een zwart scherm of u ervaart slechte videokwaliteit wanneer u tv kijkt met Xbox One.

Op deze pagina

Aan de slag met de media-afstandsbediening

De Xbox One media-afstandsbediening is ontworpen om films op Blu-ray, streaming video, apps, het volume van de tv gemakkelijk te besturen en de tv aan en uit te zetten. De afstandsbediening heeft ook toetsen met achtergrondverlichting, die automatisch gaat branden wanneer u de afstandsbediening aanraakt.

In de verpakking van de media-afstandsbediening zit het volgende:

• Een Xbox One media-afstandsbediening
  • Twee alkaline AAA-batterijen
  • Aan de slag en handleiding
De Xbox One media-afstandsbediening

De media-afstandsbediening instellen

De Xbox One media-afstandsbediening kan eenvoudig worden ingesteld. Plaats de batterijen zoals hieronder te zien en de afstandsbediening is klaar voor gebruik. U hoeft deze niet draadloos te synchroniseren met de console. U kunt OneGuide, Blu-ray-films, streaming video's en apps onmiddellijk besturen.

Opmerking De Xbox One media-afstandsbediening bedient de settopbox van de kabel- of satelliet-tv niet rechtstreeks, dit gebeurt via OneGuide op de Xbox One-console. Met OneGuide kunt u de kanalen en het volume op uw compatibele kabel- of satellietaansluiting wijzigen.

Om de tv in of uit te schakelen en het volume ervan te regelen, moet u de console instellen om de tv te bedienen. U kunt de Kinect-sensor gebruiken om een infraroodsignaal te sturen of de IR-verlengkabels om de tv via afstandsbediening te bedienen. Voor informatie over hoe u dit doet, raadpleegt u Live-tv instellen op uw Xbox One X-, Xbox One S- of originele Xbox One-console.

Twee AAA-batterijen in de achterkant van de Xbox One media-afstandsbediening plaatsen

De media-afstandsbediening gebruiken

De Xbox One media-afstandsbediening maakt gebruik van IR-technologie om te communiceren met de Xbox One-console. Voor de beste communicatie met de console moet de media-afstandsbediening op een afstand van maximaal 9 meter van de console staan en gericht zijn naar de voorkant van de console, zoals hieronder te zien.

Opmerking De IR-ontvanger staat op de console, niet op de Kinect-sensor, die aparte IR-camera's en -zenders heeft. De Kinect-sensor stuurt IR-signalen naar het apparaat om het kanaal en het volume te wijzigen.

De Xbox One media-afstandsbediening richten op de voorkant van de Xbox-console

Het vooraanzicht en de knoppen van de media-afstandsbediening

Schema van knoptoewijzingen op de Xbox One media-afstandsbediening
  1. Aan/uit-/Home-knop. Met een druk op deze knop kunt u de console inschakelen. Wanneer de console is ingeschakeld, houdt u deze knop 3 seconden ingedrukt om de console uit te schakelen.
  2. View-knop. Deze knop werkt net zoals de View-knop op de Xbox One-controller. Gebruik deze knop om op een activiteit in een game of een app te focussen, bijvoorbeeld om een kaart op te roepen tijdens een rollenspel of om toegang te krijgen tot de adresbalk in Edge. De functie van deze knop is afhankelijk van de app of game.
  3. Menuknop. Werkt zoals de Menuknop op de Xbox One-controller. U kunt deze knop gebruiken voor toegang tot menuopties voor games en apps, zoals Instellingen of Help. Deze knop werkt ook voor andere opdrachten, bijvoorbeeld als Enter-toets op het virtuele toetsenbord van de Xbox One.
  4. Keuzeknop. Deze wordt gebruikt om een item op het scherm te selecteren, net als drukken op de A-knop op de controller.
  5. Navigatieknop. Deze wordt gebruikt om te navigeren in het Home-scherm of menu's zoals het navigatiepad op de controller.
  6. BACK-knop. Als u op deze knop drukt, gaat u terug naar het vorige scherm.
  7. OneGuide-knop. Met deze knop opent u OneGuide voor de tv. Als u OneGuide nog niet hebt ingesteld, wordt het instelscherm geopend wanneer u op deze knop drukt.

Opmerking De functie van de OneGuide-knop kan via de console-instellingen worden gewijzigd in het openen van een van de geïnstalleerde mediatoepassingen. Als u wilt wijzigen welke toepassing wordt geopend wanneer u op de OneGuide-knop drukt, gaat u naar Systeem > Instellingen > Kinect en apparaten > Afstandsbediening. Selecteer de app die u wilt starten. Deze instelling is per console verschillend en verandert niet de media-afstandsbediening maar de manier waarop de OneGuide-knop op de console wordt bediend.

8. Volumeknop. Gebruik deze knop om het volume van uw tv hoger of lager te zetten. U moet de console eerst instellen om uw tv te bedienen. Zie De media-afstandsbediening instellen hierboven.
  9. Kanaalknop. Gebruik deze knop om het kanaal van uw tv te wijzigen. U moet de console eerst instellen om uw tv te bedienen. Zie De media-afstandsbediening instellen hierboven.
  10. Dempknop. Gebruik deze knop om het geluid van uw tv te dempen. U moet de console eerst instellen om uw tv te bedienen. Zie De media-afstandsbediening instellen hierboven.
  11. Mediabedieningsknoppen. Deze knoppen omvatten Afspelen, Pauze, Terugspoelen, Vooruit spoelen, Stoppen, Volgende hoofdstuk en Vorige hoofdstuk. U kunt deze functies gebruiken wanneer u mediacontent op een schijf of vanuit een app bekijkt.

Opmerking Met deze knoppen kunt u de activiteit van de digitale videorecorder niet bedienen vanuit uw tv-signaal. Deze functie is momenteel niet beschikbaar.

Problemen met de media-afstandsbediening oplossen

De media-afstandsbediening start niet of werkt niet

Als uw afstandsbediening geen functies uitvoert, vervangt u de batterijen door nieuwe AAA-batterijen. Controleer of ze in de juiste positie zijn geplaatst.

Als u de batterijen hebt vervangen en de afstandsbediening nog steeds niet werkt, moet u uw afstandsbediening vervangen. Ga naar Apparaatservices om een vervangend exemplaar te bestellen.

De media-afstandsbediening werkt voor de meeste content en apps, op een specifieke app daargelaten

De media-afstandsbediening werkt met de meeste apps. Het is echter mogelijk dat sommige apps van andere leveranciers niet zijn ontworpen om te werken met de media-afstandsbediening. In dit geval werkt uw afstandsbediening en hoeft deze niet te worden vervangen.

De media-afstandsbediening werkt voor de meeste functies maar ik kan er mijn tv niet mee bedienen

Om uw tv te bedienen met de media-afstandsbediening, moet u de Xbox One eerst instellen om uw tv te bedienen via de console-instellingen. Voor informatie over hoe u dit doet, raadpleegt u Live-tv instellen op uw Xbox One X-, Xbox One S- of originele Xbox One-console.

Kan ik mijn Xbox 360 media-afstandsbediening gebruiken met mijn Xbox One?

Nee. De Xbox 360 media-afstandsbediening werkt alleen met de Xbox 360-console.

Kan ik mijn Xbox One media-afstandsbediening gebruiken met mijn Xbox 360?

Nee. De Xbox One media-afstandsbediening werkt alleen met de Xbox One-console.

De media-afstandsbediening is fysiek kapot

Als uw media-afstandsbediening kapot is gegaan door normaal gebruik en bediening, moet u deze vervangen. Ga naar Apparaatservices om een vervangend exemplaar te bestellen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Over de Xbox One media-afstandsbediening" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?