Blu-ray's en dvd's bedienen op je Xbox One-console

Je kunt je Xbox One-controller gebruiken om Blu-ray-schijven en dvd's te bedienen die je op de console afspeelt. Op deze pagina zie je hoe dat kan en krijg je tips over de functies op je controller die je daarbij gebruikt.

Opmerking De app Blu-ray-speler is niet bestemd voor de Xbox One S volledig digitale versie.

Oplossingen

Voorzijde van de Xbox One-controller

1 Linker-stick
2 Linker-bumper
3 View-knop
4 USB-poort voor oplaadkabel
5 Xbox-knop
6 Menuknop
7 Rechter-bumper
8 Navigatiepad (D-pad)

9 Uitbreidingspoort
10 Rechter-stick
X X-knop
Y Y-knop
A A-knop
B B-knop

Opmerking Zie Aan de slag met je Xbox One draadloze controller voor een complete uitleg over de knoppen op de Xbox One draadloze controller.

Een Xbox One-controller gebruiken voor afspelen van Blu-ray

In de volgende tabel staan de sneltoetsen op de controller die je kunt gebruiken om afgespeelde Blu-ray-schijven te bedienen.

Actie

Knop

Pauzeren en pauzeren ongedaan maken

X

Eén hoofdstuk teruggaan

Linker-bumper
of
Y en vervolgens Skip back (Terugspringen) selecteren

Eén hoofdstuk verder gaan

Rechter-bumper
of
Y en vervolgens Skip forward (Vooruitspringen) selecteren

Vooruitspoelen

Rechter-trigger (snelheid neemt toe telkens wanneer de trigger wordt overgehaald)

Terugspoelen

Linker-trigger (snelheid neemt toe telkens wanneer de trigger wordt overgehaald)

Weergave van afspeelknoppen op het scherm openen

B of Y

Geavanceerde bediening openen

View-knop

Pop-upmenu van Blu-ray-schijf openen

Rechts op een stick of rechts op het navigatiepad (naar links drukken om te sluiten)
of
Menuknop

Opmerking Deze functie wordt niet door alle schijven ondersteund.

Toegang tot de schuifregelaar van de Blu-ray-schijf

Rechts op een stick of rechts op het navigatiepad

Opmerking Deze functie wordt niet door alle schijven ondersteund.

Geavanceerde bediening om Blu-ray-schijven af te spelen

Met de geavanceerde bediening voor afspelen die verschijnt op het scherm van je console wanneer je een Blu-ray-schijf kijkt, kun je het volgende doen:

• Ondertiteling inschakelen
  • De camerahoek wijzigen
  • Het audiokanaal wijzigen
  • Gegevens over afspelen onmiddellijk weergegeven

Een Xbox One-controller gebruiken om dvd's af te spelen

In de volgende tabel staan de sneltoetsen op de controller die je kunt gebruiken om afgespeelde dvd's te bedienen.

Actie

Knop

Pauzeren en pauzeren ongedaan maken

X

Eén hoofdstuk teruggaan

Linker-bumper
of
B en vervolgens Skip back (Terugspringen) selecteren

Eén hoofdstuk verder gaan

Rechter-bumper
of
B en vervolgens Skip forward (Vooruitspringen) selecteren

Vooruitspoelen

Rechter-trigger (snelheid neemt toe telkens wanneer de trigger wordt overgehaald)

Terugspoelen

Linker-trigger (snelheid neemt toe telkens wanneer de trigger wordt overgehaald)

Weergave van afspeelknoppen op het scherm openen

Menuknop, B, of Y

Geavanceerde bediening openen

View-knop

Geavanceerde bediening om dvd's af te spelen

Met de geavanceerde bediening voor afspelen die verschijnt op het scherm van je console wanneer je een dvd kijkt, kun je het volgende doen:

• Ondertiteling inschakelen
  • De camerahoek wijzigen
  • Het audiokanaal wijzigen
  • Gegevens over afspelen onmiddellijk weergegeven

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Blu-ray's en dvd's bedienen op je Xbox One-console" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?