Problemen met Films en tv op Xbox One oplossen

Als je een probleem hebt om Films en tv te gebruiken op je Xbox One-console, kan het probleem te maken hebben met een app-fout of een console-instelling.

Opmerking Als je hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het dan opnieuw:

TV, muziek en video: actief en werkend
2019-08-20T11:46:05.9827612+00:00

Oplossingen

Probeer deze oplossingen om het probleem te verhelpen.

Oplossing 1: upgrade naar de recentste softwareversie van Xbox

De Films en tv-app werd onlangs bijgewerkt en werkt nu met de recentste softwareversie van Xbox. Je moet die versie gebruiken als je wilt blijven genieten van Films en tv op je console.

Controleren of je de recentste softwareversie hebt:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en kies Systeem.
  2. Selecteer Instellingen > Systeem > Updates en downloads.

Als je een vak met "Geen update beschikbaar" ziet, gebruik je de recentste versie van de Xbox-software. Als je ziet dat er een upgrade beschikbaar is, selecteer je de upgrade om door te gaan en de upgrade uit te voeren.

Opmerking Alle geopende games en apps worden gesloten terwijl de update van de console wordt uitgevoerd.

Oplossing 2: verwijder dubbele versies van Films en tv

Als je een upgrade hebt uitgevoerd naar de recentste versie van de Xbox-software en dubbele tegels voor Films en tv ziet, kun je de volgende stappen uitvoeren om de oudere versie te verwijderen.

Start eerst één van de versies van Films en tv.

Als je een bericht te zien krijgt dat je een update moet uitvoeren, heb je de oudere versie van de app gestart. Deze versie verwijderen:

1. Selecteer Annuleren op het updatescherm.
  2. Selecteer de Films en tv-tegel die je eerder hebt gestart in je lijst met apps, en druk op de Menu-knop .
  3. Selecteer App beheren en selecteer vervolgens Alles verwijderen op het volgende scherm.

Na het verwijderen kunt je de tegel die verschijnt in Klaar om te installeren onder Mijn games en apps verbergen. Markeer hiervoor de tegel, druk op de menuknop en selecteer Niet in lijst tonen.

Als de Films en tv-app start zonder dat er updates vereist zijn, heb je de recentste versie van de app gestart. Volg de bovenstaande stappen om de oudere versie van de app te verwijderen.

Oplossing 3: test de Xbox Live-service

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en kies Systeem.
  2. Selecteer Instellingen > Netwerk > Netwerkinstellingen.
  3. Onder Probleemoplossing selecteer je Netwerkverbinding testen.
    • Als je verbinding kunt maken met Xbox Live, dan maakt de console correct verbinding.
    • Als je geen verbinding kunt maken met Xbox Live, zal de verbindingstest je het volgende tonen:
      • Waar de fout optreedt in het verbindingsproces.
      • Welk soort fout het is.

Noteer deze informatie en probeer de Oplossing voor netwerkverbindingsfout Xbox One om het probleem op te lossen.

Oplossing 4: verwijder de app en installeer de app opnieuw

Ga als volgt te werk om de Films en tv-app te verwijderen en opnieuw te installeren. Uw filmverzameling wordt hierdoor niet verwijderd.

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en selecteer Home om terug te gaan naar het Home-scherm.
  2. Selecteer Mijn games en apps.
  3. Selecteer Apps en markeer vervolgens de tegel Films en tv-tegel.
  4. Druk nogmaals op de Menuknop op je controller en selecteer Verwijderen.
  5. Selecteer Alles verwijderen op het bevestigingsscherm.
  6. Start je console opnieuw op: houd de Xbox-knop  in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen. Selecteer Console opnieuw opstarten > Opnieuw opstarten.
  7. Wanneer je console opnieuw is gestart, scrol je naar rechts naar het deel Store en selecteer Films en tv.
  8. Selecteer Mijn films en tv.
  9. Selecteer Installeren om de Films en tv-app te downloaden en te installeren.

Oplossing 5: Verwijder je profiel en download het opnieuw

Volg deze stappen om je profiel, dat beschadigd kan zijn, te verwijderen:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en kies Systeem.
  2. Selecteer Instellingen > Account > Accounts verwijderen.
  3. Selecteer de account die je wilt verwijderen en selecteer vervolgens Verwijderen om te bevestigen.

Volg deze stappen om je Xbox-profiel te downloaden:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Aanmelden.
  2. Selecteer Toevoegen en beheren en selecteer daarna Nieuwe toevoegen.
  3. Typ het e-mailadres en wachtwoord van je Microsoft-account.
  4. Lees indien van toepassing de Gebruiksvoorwaarden en de Privacyverklaring en selecteer Ik ga akkoord om door te gaan.
  5. Lees de privacyinstellingen die je hebt ingesteld voor je account, en selecteer Volgende.
  6. Selecteer de gewenste voorkeuren voor aanmelden en beveiliging.
  7. Bekijk je gamerafbeelding en selecteer Volgende.
  8. Kies een kleur voor je Home-scherm en selecteer Volgende.
  9. Druk als je klaar bent op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Home om terug te gaan naar het Home-scherm.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen met Films en tv op Xbox One oplossen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?