De kleur en de achtergrond op je Xbox One kiezen

Xbox One-achtergronden bestaan uit een afbeelding of een egale kleur die je op je Home-scherm ziet. Je persoonlijke kleur verschijnt op de tegels en accenten in het systeem.

Je kleur wijzigen

Als je je persoonlijke kleur wilt wijzigen, druk je op de Xbox-knop  om de guide te openen en ga je naar Instellingen > Persoonlijke instellingen > Mijn kleur en achtergrond > Mijn kleur.

Je achtergrond wijzigen

Als je de achtergrond wilt wijzigen, selecteer je Instellingen > Persoonlijke instellingen > Mijn kleur en achtergrond > Mijn achtergrond. Kies een egale kleur. Als je een afbeelding wilt, selecteer je Achievementkunst, Aangepaste afbeelding of Schermopname.

• Met achievementkunst kun je een afbeelding van je ontgrendelde achievements of beloningen uitkiezen. Selecteer je game en achievement in Achievements en selecteer dan Als achtergrond instellen.
  • Om je eigen aangepaste afbeelding te kiezen, plaats je een JPG- of PNG-bestand op een USB-apparaat of deel je het met DLNA. Selecteer Verkenner, kies het apparaat en selecteer je afbeelding. Wanneer deze zichtbaar is, druk je op de menuknop  op je controller en selecteer je Als achtergrond instellen.
  • Als je schermopnamen wilt toevoegen, druk je op de Xbox-knop  om de guide te openen. Select Opnamen > Opnamen beheren, kies de schermopname die je wilt gebruiken, druk op de menuknop  op je controller, selecteer Meer acties en kies vervolgens Instellen als achtergrond.

Nadat je achtergrond is ingesteld, druk op de Xbox-knop  en selecteer je Home om deze in Home te zien.

Kleuren en achievementkunst kun je op elke Xbox zien, maar aangepaste afbeeldingen en schermopnamen blijven op de console waarvoor ze zijn ingesteld. Aangepaste afbeeldingen moeten kleiner zijn dan 3 MB en het beste formaat voor achtergronden is 1920 x 1080. Als je een achtergrond wilt wissen, kies je de eerste kleur (zwart) als achtergrond.