De console van je Xbox One X, Xbox One S of originele Xbox One wil niet opstarten.

Als je Xbox One-console niet start, kan de voeding defect of niet goed aangesloten zijn, of kan er nog een andere reden zijn. Probeer de volgende oplossingen.

Met welke console heb je stroomproblemen?

De Xbox One S- of X Xbox-console

Belangrijk Let erop dat je al deze oplossingen probeert. Als je dat niet doet, kun je abusievelijk een nieuwe voeding aanvragen terwijl in feite je console moet worden gerepareerd.

Reset de interne voeding

De Xbox One S en Xbox One X hebben een interne voeding die in alle regio's wereldwijd werkt. Als de console niet start, moet de voeding wellicht gewoon worden gereset. Problemen met de voeding zijn vaak te wijten aan een reset van de voeding na een stroompiek.

Volg deze stappen om de interne voeding te resetten:

1. Koppel de voedingskabel los van de console.
Illustratie van de achterkant van de Xbox One S waarbij de voedingskabel wordt losgekoppeld
  1. Wacht 10 seconden.
  2. Sluit de kabel weer aan op de console en druk op de Xbox-knop op de voorzijde van de console.
Illustratie van de achterkant van de Xbox One S-console waarbij de voedingskabel wordt aangesloten

Als de console start, is de reset van de interne voeding geslaagd. Voer deze stap in de toekomst uit als het probleem opnieuw optreedt.

Probeer het volgende als de console nog steeds niet start:

• Controleer of het stopcontact dat je gebruikt, wel werkt met andere apparaten.
  • Controleer of de voedingskabel goed is aangesloten op het stopcontact en op de console.
  • Zorg dat je de voedingskabel gebruikt die bij je console werd geleverd en dat dit de juiste kabel voor je regio is.
  • Als de console nog steeds niet start, moet deze worden gerepareerd. Meld je aan met je Microsoft-accountgegevens op de pagina Apparaatondersteuning en vraag een reparatie aan.

De originele Xbox One-console

Zie voor meer informatie over de oorspronkelijke Xbox One-console het onderwerp Oplossing voor voeding van Xbox One.