Fout bij selectie van 4K UHD-resolutie op Xbox One X en Xbox One S

Je krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer je 4K UHD kiest in de weergave-instellingen:

Dat werkte niet

Je tv ondersteunt 4K, maar niet 60 Hz. Je kunt daarom niet naar 4K schakelen, maar afhankelijk van je tv kun je nog wel sommige 4K- en HDR-content afspelen. Selecteer 4K tv-details om te zien wat je tv ondersteunt.

Deze fout treedt op wanneer de console detecteert dat je tv 4K ondersteunt, maar de vernieuwingsfrequentie 60 Hz niet ondersteunt. Je kunt content in 4K wellicht toch nog afspelen bij andere vernieuwingsfrequenties, maar je kunt het systeem, games en apps niet omschakelen naar 4K.

Oplossing

Zie Mogelijkheden van je tv voor 4K en HDR op Xbox One X en Xbox One S controleren om te bepalen wat je tv doorgeeft naar de console over de mogelijkheden voor 4K. Kijk in het scherm 4K tv-details wat er verandert wanneer je verschillende dingen probeert:

• Zorg ervoor dat de HDMI-kabel is aangesloten op de juiste poort van de tv. Sommige 4K-tv's ondersteunen hun volledige set van 4K-functies alleen op bepaalde HDMI-poorten. Raadpleeg de handleiding bij de tv om te bepalen of er speciale 4K HDMI-poorten zijn of probeer verschillende poorten op de tv.
  • Controleer de instellingen van je tv. Je tv heeft wellicht een speciale modus die de vernieuwingsfrequenties van de tv regelt. Raadpleeg de handleiding van de tv om te bepalen of je de tv-instellingen moet wijzigen.
  • Zorg ervoor dat je de HDMI-kabel gebruikt die bij de Xbox One X of Xbox One S is meegeleverd.
  • Probeer een andere HDMI-kabel. Je kabels moeten gecertificeerd zijn voor HDMI High Speed of HDMI Premium.
  • Sluit de tv rechtstreeks aan op je console met de HDMI-kabel die bij de Xbox One X of Xbox One S is geleverd. Sommige AV-ontvangers of andere video-apparatuur geven het signaal wellicht niet correct door aan de tv of console. Je moet ook voor HDMI High Speed of HDMI Premium gecertificeerde kabels gebruiken tussen de console en de ontvanger, en tussen de ontvanger en de tv.

Helaas ondersteunen sommige tv's 4K bij 60 Hz niet. Raadpleeg de handleiding van de tv om dat te controleren.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout bij selectie van 4K UHD-resolutie op Xbox One X en Xbox One S" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?