HDR op Xbox One X en Xbox One S

Naast 4K kan je Xbox One X of Xbox One S ook content in HDR weergeven. Je moet wel een 4K-tv hebben die HDR ondersteunt om de levendige kleuren van HDR te kunnen ervaren.

Video: 4K en HDR instellen

Bekijk de video 4K en HDR instellen. Opmerking Deze video is alleen beschikbaar in het Engels.

Wat is HDR?

HDR staat voor High Dynamic Range (hoog dynamisch bereik). Met HDR op je Xbox One X of Xbox One S kan je tv diepere kleuren en rijker contrast weergeven. Dit betekent dat het beeld levendiger en natuurgetrouwer is dan op een normale HD-tv. Om echte HDR te zien, zoek je naar HDR Ultra HD Blu-ray-schijven, HDR-inhoud in video-streaming-apps en HDR-games.

Er zijn twee HDR-formats die de fabrikant van je tv kan ondersteunen: HDR10 en Dolby Vision. Je tv moet HDR10 en/of de meest recente versie van Dolby Vision ondersteunen om HDR-inhoud van uw Xbox One X en Xbox One S weer te geven. Als je wilt weten of je tv Dolby Vision op Xbox ondersteunt, raadpleeg je de pagina 4K-tv-details onder Instellingen of raadpleeg je de koppeling hier.
Opmerking de gekoppelde pagina is alleen in het Engels.

Zie Problemen met 4K en HDR op Xbox One X en Xbox One S oplossen voor meer informatie.

HDR inschakelen

Controleer eerst het menu met instellingen van je tv om na te gaan of HDR en/of Dolby Vision is ingeschakeld. Je tv moet ook het HDR10-mediaprofiel ondersteunen om standaard-HDR weer te geven of de meest recente versie van Dolby Vision om Dolby Vision-inhoud weer te geven.

Opmerking voor sommige tv's is mogelijk een firmware-update nodig.

Druk vervolgens op de Xbox-knop om de guide te openen. Ga dan naar Systeem > Instellingen, kies Beeld en geluid > Video-uitvoer en kies vervolgens Videomodi. De beide instellingen 4K toestaan en HDR toestaan en/of Dolby Vision toestaan moeten zijn geselecteerd als je HDR wilt inschakelen.

Zie Problemen met 4K en HDR op de Xbox One X en Xbox One S oplossen als je HDR-content afspeelt maar deze niet wordt weergegeven als HDR.

Als je wilt weten wat je tv kan, raadpleeg je Ondersteunen mijn tv en Xbox 4K en HDR?

Zie voor informatie over 4K Wat is 4K?.

Opmerking je hebt een Xbox One X- of Xbox One S-console en een 4K-tv nodig om 4K- en HDR-inhoud te kunnen weergeven. Als je niet zeker bent, raadpleeg je Problemen met 4K en HDR op de Xbox One X en Xbox One S oplossen voor informatie over hoe je jouw console en tv controleert.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "HDR op Xbox One X en Xbox One S" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?