Informatie over energiebesparing en de energiemodus Stand-by

Configureer je Xbox One-, Xbox One S- of Xbox One X-console om de energiemodus Stand-by of de energiespaarstand te gebruiken. Je wordt gevraagd een energiemodus te selecteren wanneer je de console instelt, maar je kunt de modus ook wijzigen in de console-instellingen.

Stand-by

In de stand-by-energiemodus is je Xbox One-, Xbox One S- of Xbox One X-console altijd up-to-date en klaar voor gebruik. In deze modus werkt de console als volgt:

• De console downloadt automatisch updates.
  • De console start op in twee seconden.
  • Je kunt de console activeren via een spraakopdracht (indien beschikbaar).

Als je de console automatisch wilt bijwerken, moet je de instelling Stand-by selecteren om de console, games en apps up-to-date te houden.

Voor de installatie van updates moet de console zijn uitgeschakeld. Je kunt instellen dat de console automatisch wordt uitgeschakeld na 1 of 6 uur zonder activiteit of de console uitschakelen wanneer je deze niet gebruikt.

Als je deze instellingen wilt wijzigen:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
    2. Selecteer Instellingen > Alle instellingen.
    3. Selecteer Energiemodus en opstarten. Zorg dat Energiemodus is ingesteld op Stand-by en:
      • Voor automatische updates selecteer je Houd mijn console, games en apps up-to-date.
      • Als je de console wilt uitschakelen wanneer deze inactief is, selecteer je een optie onder Uitschakelen na.
  • Tijdens het downloaden en installeren van updates kan de console hetzelfde geluid maken als wanneer deze aanstaat.
  • Op de originele Xbox One-console blijft de voeding van de console aan en brandt het witte lampje op de voeding wit in de stand-by-energiemodus. Je kunt ook de ventilator in de voeding horen. (De Xbox One S en Xbox One X hebben geen externe voeding.)
  • De Xbox One-, Xbox One S- en Xbox One X-console verbruikt 12 watt als deze is uitgeschakeld in de stand-by-modus.

Energiebesparing

In de energiespaarstand wordt de console uitgeschakeld om energie te besparen. In deze modus werkt de console als volgt:

• Updates worden pas gedownload en geïnstalleerd wanneer de console wordt aangezet.
  • Het duurt 45 seconden om de console op te starten.
  • Je moet op de Xbox-knop drukken om de console op te starten.

Op de originele Xbox One-console staat in de energiespaarstand de voeding uit/stand-by en brandt het lampje op de voeding oranje. (De Xbox One S en Xbox One X hebben geen externe voeding.)

De Xbox One- en Xbox One S-console verbruikt 0,5 watt als deze is uitgeschakeld in de energiespaarstand.

Energieverbruik EU

Dit apparaat voldoet aan de Verordening van de Commissie (EG) nr. 801/2013 en het Game Console Self-Regulatory Initiative (initiatief voor zelfregulering voor gameconsoles).

Gameconsoles zijn ingesteld om te worden uitgeschakeld wanneer ze 60 minuten niet worden gebruikt. Automatisch uitschakelen kan helpen om energie te besparen doordat de gameconsole korter ingeschakeld blijft terwijl deze niet wordt gebruikt.

De console heeft tijdens gebruik gemiddeld het volgende energieverbruik2:

Model1 Startmenu
[W]
Dvd afspelen
[W]
Blu-ray afspelen
[W]
1080p-streaming
[W]
Actief gamen
[W]
Standaardinstelling automatisch uitschakelen [minuten]
Xbox One3 1540 -- 61 68 69 63 106 60
    Kinect 75 82 83 77 112 60
Xbox One S3 1681   27 33 39 32 70 60
Xbox One X4 1787   46 51 54 53 108 60

Opmerkingen

1. Raadpleeg het productlabel op de console om het modelnummer te controleren en te controleren wat het energieverbruik van de console is.
  2. Metingen in de bovenstaande tabel zijn gebaseerd op een gemiddelde van drie geselecteerde games en specifiek geselecteerde mediacontent.
  3. Geteste media (11 november 2016):
    • Dvd: The Godfather
    • Blu-ray: Wild
    • Streaming: The Italian Job [Netflix]
    • Games: Grand Theft Auto V, FIFA 16, Call of Duty: Black Ops III
  4. Geteste media (23 oktober 2017):
    • Dvd: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
    • Blu-ray: Wild
    • Streaming: Beauty and the Beast [Netflix]
    • Games: Fifa 18, Forza Horizon 3, Grand Theft Auto V

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Informatie over energiebesparing en de energiemodus Stand-by" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?