Opslag op Xbox One beheren

Games en apps nemen de meeste ruimte in op Xbox One. Als je Xbox vol raakt, kun je alles wat je niet gebruikt verwijderen om ruimte vrij te maken. Als er onvoldoende ruimte is wanneer je probeert een nieuwe game of app te installeren, gebruik je onze tips om ruimte te maken zodat je de game meteen kunt installeren.

Alle gegevens voor je games en apps (voorkeuren, opgeslagen games) worden online gesynchroniseerd wanneer je je aanmeldt bij Xbox Live, dus wanneer je een verwijderde game of app opnieuw installeert, worden de opgeslagen gegevens weer hersteld.

Op deze pagina

Je opslag beheren

Xbox One heeft een ingebouwde harddisk van 500 GB of 1 TB. Het grootste deel van deze ruimte is beschikbaar voor games en apps, maar een deel is voorbehouden aan opgeslagen games, consolesoftware en andere systeemfuncties. Dus zelfs als er geen games zijn geïnstalleerd, is niet de volledige 500 GB of 1 TB vrij.

Als je meer opslagruimte nodig hebt, stel je een extern opslagapparaat in.

Ga als volgt te werk om je interne en externe opslag te beheren:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Systeem > Opslag.

In de rechterkolom onder Opslag beheren zie je in een afbeelding voor elk station het percentage gebruikte ruimte, de beschikbare vrije ruimte en welke games, apps of onderdelen opslagruimte gebruiken.

Selecteer je apparaat om het volgende te doen:

Content bekijken. Hiermee ga je naar je games en apps, waar je kunt zien hoeveel ruimte elke game of app gebruikt. Als je iets wilt verwijderen, markeer je de game, druk je op de Menu-knop en selecteer je Verwijderen.

Items overdragen van interne naar externe opslag. Als je games hebt die veel ruimte in beslag nemen, kun je ze overdragen naar een externe schijf. Bekijk Meerdere games tegelijk overdragen op je Xbox One om te zien hoe je dit doet.

Alles verwijderen. Hiermee ga je naar je schijfbeheer, waar je een game of app kunt selecteren en vervolgens Verwijderen kunt selecteren. Je kunt ze ook opnieuw installeren.

Instellen als schermopnamelocatie. Selecteer deze optie als je wilt dat dit station je schermopnamen en gameclips vastlegt.

Ruimte vrijmaken op de harde schijf

Verschillende andere opties kunnen je helpen om ruimte vrij te maken:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Systeem > Opslag.
  3. Selecteer in de linkerkolom:
    • Lokaal opgeslagen games wissen. Hiermee worden games die op de harde schijf zijn opgeslagen verwijderd, maar ze worden nog wel opgeslagen in de cloud.
    • Lokale opslag op Xbox 360 wissen. Hiermee worden Xbox 360-games die lokaal zijn opgeslagen verwijderd, maar ze blijven in de cloud.
    • Maak meer ruimte:
      • Overgebleven uitbreidingen. Hiermee verwijder je eventuele uitbreidingen die overblijven nadat je een game hebt verwijderd.
      • Verkleinbare games. Alle spellen die hier worden vermeld, hebben functies voor 4K. Als je een originele Xbox One of een Xbox One S hebt, kun je de game verkleinen. Hiermee verwijder je de 4K-gegevens en kan de game nog steeds worden gespeeld.

Een extern opslagapparaat instellen

Video: Extra gameopslag toevoegen

Bekijk de video: Extra gameopslag toevoegen. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Externe opslag instellen

Als je externe opslag wilt gebruiken voor Xbox One-games en -apps, moet je harddisk:

• Minstens 128 GB geheugenruimte hebben
  • Aangesloten zijn via USB 3.0

Wanneer je de harddisk voor het eerst aansluit, wordt je gevraagd het apparaat te formatteren. Je kunt de schijf gebruiken voor Xbox-games en -apps of voor persoonlijke media zoals afbeeldingen, muziek en video's. (Apparaten die niet aan de bovenstaande vereisten voldoen, worden door Xbox behandeld als mediaopslag.)

Zie Problemen met detectie van externe opslag op Xbox One oplossen als de Xbox het extern station niet detecteert.

Opmerking Xbox herkent slechts twee externe stations tegelijk.

Als je het formatteren annuleert wanneer je een opslagapparaat aansluit, kun je het apparaat later nog configureren:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Systeem. Instellingen > Systeem > Opslag.
  2. Selecteer het apparaat en selecteer Formatteren voor games en apps.

Opslag in de cloud

Wanneer je bent verbonden met Xbox Live, worden je opgeslagen games en persoonlijke gegevens voor je games en apps automatisch opgeslagen op zowel je Xbox als in de cloud. Zo verlies je je positie in de game niet wanneer je bij een vriend thuis speelt of wanneer je een nieuwe Xbox koopt.

Opmerking Je moet regelmatig verbinding maken met Xbox Live om je gegevens gesynchroniseerd te houden. Als je offline speelt, is het mogelijk dat je online gegevens niet worden gesynchroniseerd. Telkens wanneer je verbinding maakt met Xbox Live, worden je gegevens vernieuwd.

Ga voor meer informatie naar Veelgestelde vragen over opgeslagen Xbox One-games in de cloud.

Media van een externe harddisk afspelen

Installeer de Media Player-app vanuit de Microsoft Store. In Media Player zie je je externe USB-station. Selecteer het station en kies iets wat je wilt spelen.

Bekijk Veelgestelde vragen over video, foto en audio op Xbox Media Player voor Xbox One voor meer informatie.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Opslag op Xbox One beheren" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?