Overschakelen van Xbox 360 naar Xbox One

Overzicht

Wanneer u een Xbox One-console instelt en verbinding maakt met Xbox Live, is bepaalde informatie van uw Xbox 360 automatisch beschikbaar op uw Xbox One. Op deze pagina staat wat er wel of niet wordt overgedragen.

Op deze pagina

Xbox 360-games op uw Xbox One spelen

De achterwaartse compatibiliteit van Xbox One wordt steeds uitgebreider. U kunt steeds meer Xbox 360-games, zowel digitaal als op disc, op Xbox One spelen. U kunt zelfs enkele van uw favoriete originele Xbox-titels afspelen. Koop ze in de Store of plaats uw oude disc.

Als u Xbox 360- of originele Xbox-games op uw Xbox One-console wilt spelen, moet u eerst controleren of uw game wordt ondersteund op Xbox One. Zie Bibliotheek met achterwaarts compatibele Xbox One-games voor een lijst met beschikbare games.

Als u op de Xbox One wilt doorgaan met een Xbox 360-game die u op de Xbox 360 bent begonnen, slaat u de game op in de cloud. Als u al opslag in de cloud gebruikt, kunt u meteen aan de slag. Als uw opgeslagen game alleen op uw Xbox 360 is opgeslagen, moet u de game uploaden naar de cloud.

Hoe kan ik iets van Xbox 360 naar Xbox One verplaatsen?

Het enige wat u hoeft te doen, is u aan te melden met uw Microsoft-account op uw Xbox One. Wanneer u dat doet, wordt alles in het gedeelte 'Wat gaat er mee naar Xbox One?' overgezet naar uw Xbox One-console.

Wat gaat er mee naar Xbox One?

Dit gaat met u mee:

• Profiel: de meeste onderdelen die zijn gekoppeld aan uw profiel, inclusief uw gamertag, gamerscore, achievements en vrienden.
  • Accountgegevens: al uw abonnementen (zoals Xbox Live Gold of Groove Music Pass) en de betalingsmethoden die zijn gekoppeld aan uw account.
  • Gezinsrelaties: gezinsrelatie worden beheerd via uw Microsoft-account en gaan met u mee. Als u bijvoorbeeld een Microsoft-account hebt aangemaakt voor uw kind en dit hebt gekoppeld aan uw eigen account, gaat die relatie met u mee naar de Xbox One. U hoeft geen nieuw kinderaccount aan te maken.
  • Privacyinstellingen: wanneer u privacyinstellingen bepaalt, beperkt u welke delen van uw Xbox-profiel anderen kunnen zien, bijvoorbeeld of u online bent, wat u speelt, uw vriendenlijst enzovoort. U kunt vooraf ingestelde leeftijdsbeperkingen gebruiken of de instellingen naar wens aanpassen. Xbox One biedt extra instellingen die Xbox 360 niet heeft. Zie Standaardinstellingen voor privacy en onlineveiligheid op Xbox One voor meer informatie.
  • Groove: alle aankopen die u hebt gedaan via de Groove Muziek-app en alles wat er in de Groove Muziek-cloud staat, verschijnt in de Groove Muziek-verzameling.
  • Films en tv: alle aankopen die u hebt gedaan via Films en tv, verschijnen in de verzameling Films en tv.

Wat gaat er niet mee naar Xbox One?

Dit gaat niet met u mee:

• Sommige games, opgeslagen games en apps: Xbox One is nu achterwaarts compatibel met uw bestaande Xbox 360-games, opgeslagen games en apps. Als u op de Xbox One wilt doorgaan met een game die u op de Xbox 360 bent begonnen, slaat u de game op in de cloud. Wanneer u de game opnieuw speelt op Xbox One, kunt u gewoon verdergaan waar u was gestopt.

Als u In de cloud opgeslagen games al gebruikt, hoeft u niets meer te doen. Ga als volgt te werk voordat u op Xbox One speelt als uw opgeslagen game alleen op uw Xbox 360 is opgeslagen:

1. Ga op uw Xbox 360-console naar Instellingen > Systeem > Opslag > In de cloud opgeslagen games en selecteer Inschakelen.
    2. Start de game. Als u wordt gevraagd om een apparaat te selecteren waarop de game wordt opgeslagen, kiest u In de cloud opgeslagen games.
    3. Sluit de game. Zorg dat uw Xbox 360 lang genoeg ingeschakeld blijft, zodat de console uw opgeslagen game kan uploaden.

Controleren of de opgeslagen game zich in de cloud bevindt:

1. Ga op uw Xbox 360-console naar Instellingen > Systeem > Opslag > In de cloud opgeslagen games.
    2. Selecteer de game.

Als 'Gesynchroniseerd' wordt weergegeven, is de game klaar. Als dat niet zo is, start u de game, slaat u uw voortgang op en probeert u het opnieuw.

• Contentrestricties: op Xbox 360 worden contentrestricties voor games, apps en media op de console ingesteld voor alle gebruikers. Op Xbox One worden de contentrestricties voor uw kinderen op het niveau van het account ingesteld. Standaard heeft iedereen die ouder is dan 18 jaar, onbeperkte toegang tot games, apps en media. Jonge kinderen worden beperkt tot content die geschikt is voor hun leeftijd.