Je Xbox One-console terugzetten naar de fabrieksinstellingen via een USB-flashstation

Opmerking Gebruik deze procedure als er een probleem is met de console waarvoor je de fabrieksinstellingen moet terugzetten maar je geen toegang hebt tot de hub Instellingen op je Xbox One-console.

Waarschuwing Via deze methode wordt je console teruggezet naar de fabrieksinstellingen en worden alle accounts, apps, games, opgeslagen games en instellingen gewist. Alles dat niet is gesynchroniseerd met Xbox Live gaat verloren. Je console synchroniseert automatisch met Xbox Live wanneer deze is verbonden met de service.

Om het USB-flashstation te gebruiken om je console terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, heb je het volgende nodig:

• Een Windows-computer met een internetverbinding en een USB-poort
  • Een USB-flashstation met minstens 4 GB vrije ruimte en geformatteerd als NTFS

Zie Een flashstation formatteren als NTFS in Windows voor informatie om een USB-flashstation te formatteren als NTFS op een pc.

Nuttige tip De meeste USB-flashstations zijn geformatteerd als FAT32 en moeten opnieuw worden geformatteerd als NTFS. Als je een USB-flashstation formatteert voor deze procedure, worden alle bestanden erop gewist.

Onderwerpen

Stap 1: Op je computer

1. Sluit het USB-flashstation aan op een USB-poort op de computer.
  2. Klik op de volgende link om het resetbestand te downloaden naar je computer. Dit gecomprimeerd bestand bevat de nodige bestanden om je Xbox One-console terug te zetten naar de fabrieksinstellingen:

Fabrieksinstellingen terugzetten

3. Klik op Opslaan om het .zip-bestand van de console-update op de computer op te slaan.
  4. Om het gecomprimeerde bestand uit te pakken, klik je met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer je Alles uitpakken in het snelmenu.
  5. Kopieer het bestand $SystemUpdate van het .zip-bestand naar je USB-flashstation.

Opmerking De bestanden moeten naar de hoofdmap worden gekopieerd en er mogen geen andere bestanden op het flashstation staan.

1. Koppel het flashstation los van de computer.

Stap 2: Op je Xbox One-console

1. Koppel de netwerkkabel los als je een bekabelde netwerkverbinding gebruikt.
  2. Zet je console uit en koppel de voedingskabel los om te garanderen dat de console helemaal is uitgeschakeld.
  3. Wacht 30 seconden en sluit de voedingskabel dan weer aan.
  4. Sluit het flashstation aan op een USB-poort op je console.
  5. Houd de knop BIND (links op de console) en de knop EJECT (vooraan op de console) ingedrukt en druk vervolgens op de Xbox-knop op de console.

Opmerking De Xbox One S volledig digitale versie heeft geen EJECT-knop. Op deze console hoef je alleen de BIND-knop ingedrukt te houden (stappen 5 en 6) en vervolgens op de Xbox-knop te drukken.

1. Blijf de BIND- en EJECT-knop 10-15 seconden ingedrukt houden.
  2. Luister naar de twee "opstarttonen" die een paar seconden na elkaar klinken.

Opmerking Als je de twee tonen voor opstarten na 15 seconden niet hebt gehoord, dan is dit mislukt. Als je pieptonen hoort zoals bij het uitschakelen, is dit ook mislukt.

1. Na de tweede pieptoon bij het opstarten mag je de BIND- en EJECT-knop loslaten.
  2. Verwijder het flashstation wanneer de console opnieuw opstart.
  3. Wanneer de console opnieuw opstart, zie je de procedure voor digitale instellingen om je te begeleiden bij het resetten van de console. Zie Je Xbox One-console instellen voor extra hulp.

Opmerking Het kan een paar minuten duren voordat de console opnieuw is opgestart. Als je een bekabelde verbinding gebruikt, sluit je je netwerkkabel weer aan op de console. Als je de console nog nooit met het internet hebt verbonden, moet je minstens een keer verbinding maken tijdens de systeemconfiguratie.

Over de knoppen en pieptonen

Als je tegelijk op de knoppen BIND en EJECT drukt, wordt de console gedwongen om de update op het USB-station te zoeken, aangezien de console niet naar een USB-station zoekt tenzij dat nodig is. Dit helpt om de opstarttijd van de console steeds te beperken wanneer deze stap niet nodig is.

Opmerking De Xbox One S volledig digitale versie heeft geen EJECT-knop. Op deze console hoef je alleen de BIND-knop ingedrukt te houden om ervoor te zorgen dat de console naar een USB-station zoekt.

De eerste pieptoon voor opstarten is ca. 10 seconden na het aanzetten te horen. Dit wijst erop dat er een USB-update is gedetecteerd. De tweede pieptoon bij het opstarten wijst erop dat het updatebestand is gekopieerd en geïnstalleerd. Dit is belangrijk, want het bevestigt dat de procedure met succes is opgestart.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Je Xbox One-console terugzetten naar de fabrieksinstellingen via een USB-flashstation" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?