Video op Xbox One is schokkerig

Overzicht

Wanneer u de Xbox One-console aansluit op een tv-toestel of beeldscherm, gebruikt de console standaard de video-instellingen op basis van de instellingen van uw tv-toestel of beeldscherm. Soms kunt u de videokwaliteit verbeteren door deze instellingen te wijzigen.

Oplossingen

Beeld is schokkerig of wordt traag vernieuwd

Als het beeld op uw tv-toestel of beeldscherm zichtbaar traag wordt vernieuwd, kan dat betekenen dat uw tv-toestel of beeldscherm een lage vernieuwingsfrequentie heeft. Als dit gebeurt, moet je de Xbox One-console opnieuw starten. Dat doe je als volgt:

1. Houd de Xbox-knop  in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
  2. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  3. Selecteer Opnieuw starten.

Opmerking Als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd je de Xbox-knop op de console ongeveer 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Nadat de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop  op de console weer aan om deze opnieuw te starten.

Controleer ook of uw tv-toestel geen extra verwerking uitvoert op het beeld. Op uw tv-toestel wordt dit vaak dynamisch contrast, beeldverbetering of Clear Motion Rate genoemd. Uitvoering van de tool voor HDTV-kalibratie kan wel eens helpen om de instellingen voor uw tv-toestel te optimaliseren.

Zo voert u de tool voor HDTV-kalibratie uit:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Beeld en geluid.
  3. Selecteer Video-uitvoer > Tv kalibreren.
  4. Volg de stappen om de kalibratie te voltooien.

Problemen met video met een audio/video-ontvanger in uw installatie oplossen

Volg deze stappen om problemen op te lossen als uw Xbox One-console is aangesloten op een audio/video-ontvanger (AVR), de AVR is aangesloten op het tv-toestel en het beeld traag is of schokt:

1. Zet uw apparaten aan in deze volgorde en wacht tot elk apparaat helemaal is opgestart voordat u het volgende apparaat aanzet:
    1. Zet eerst uw tv-toestel aan.
    2. Zet de AVR aan wanneer er een beeld te zien is op uw tv-toestel.
    3. Zet uw Xbox One-console aan.
  2. Gebruik de Input-knop op de afstandsbediening van het tv-toestel (of de knoppen op het tv-toestel) om de ingangsbron van uw AVR op een andere bron dan de console te zetten en daarna terug naar de console (ga bijvoorbeeld van HDMI1 naar HDMI2 en dan terug naar HDMI1).
  3. Start de AVR opnieuw.
  4. Stel de Tv-verbinding in op HDMI:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Systeem.
    2. Selecteer Instellingen > Beeld en geluid > Video-uitvoer.
    3. Selecteer Videokwaliteit en overscannen.
    4. Selecteer HDMI in de vervolgkeuzelijst Beeld.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Video op Xbox One is schokkerig" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?