Versies en systeemupdates besturingssysteem Xbox One

Je console wordt niet bijgewerkt Zie de Oplossing voor Xbox One-systeemupdate als je problemen hebt om een systeemupdate te installeren op je console.

In de onderstaande lijst zie je het versienummer van het meest recente besturingssysteem voor Xbox One en de functies die zijn toegevoegd of aangepast op basis van systeemupdates vanaf 2019 tot heden.

De versie van het besturingssysteem van je Xbox One-console vinden:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen.
  3. Selecteer Systeem > Consolegegevens.
  4. De versie van het besturingssysteem staat op de tweede rij.

Opmerking Als je tijdens een systeemupdate de versie van het besturingssysteem op je console nodig hebt, trek dan tegelijk aan de linker- en rechter-trigger en de linker- en rechter-bumper op de controller. De versie van het besturingssysteem staat als Build op de tweede rij.

Versie besturingssysteem: 10.0.18362.5047 (19h1_release_xbox_dev_1907.190628-1920)

Releasedatum

7-8-2019

Vorige systeemupdates

Versie besturingssysteem: 10.0.18362.4050 (19h1_release_xbox_dev_1906.190607-1330)

Releasedatum

13-06-2019

Versie besturingssysteem: 10.0.18362.3055 (19h1_release_xbox_dev_1905.190510-1845)

Releasedatum

16-05-2019

Later spelen

Met zoveel fantastische games om uit te kiezen in de Xbox Game Pass-catalogus, kan het moeilijk zijn om elke game bij te houden die je wilt spelen. Met Later spelen kun je een lijst met games samenstellen waar je later op terug kunt komen, op een moment dat jou uitkomt. Beheer je verzameling vanaf je Xbox-console of vanuit de mobiele Game Pass-app en download je games wanneer jij er klaar voor bent.

Op vriendenlijsten staat waar je vrienden momenteel een game spelen.

We hebben pictogrammen toegevoegd aan je vriendenlijst voor andere platforms waarop je vrienden momenteel spelen. Deze pictogrammen worden alleen weergegeven voor de platforms waarop je momenteel niet de vriendenlijst aan het bekijken bent. Als je bijvoorbeeld bent aangemeld bij Xbox One, zie je pictogrammen voor vrienden die zijn aangemeld op hun pc of mobiele apparaat. Je vrienden zien een pictogram in hun vriendenlijst dat aangeeft dat je bezig bent op de Xbox One.

Berichtverzoeken

Je kunt de prioriteit bepalen van berichten van je vrienden en iedereen met wie je wilt communiceren, terwijl berichten van mensen die je niet kent apart worden weergegeven op een tabblad met berichtverzoeken.

Als onderdeel van deze update worden alle eerdere groepsberichten verwijderd (je een-op-één-berichten blijven gewoon beschikbaar). Als je een back-up wilt maken van eerdere groepsberichten, kopieer en plak je deze in Xbox.com voor een beperkte periode.

Betere sorteerfunctie in Mijn games en apps

We hebben het eenvoudiger gemaakt om de inhoud te vinden waarnaar je op zoek bent. In Mijn games en apps bevatten titels niet langer lidwoorden zoals 'de' of 'The' in het Engels wanneer je de weergaven Sorteren A-Z of Groeperen op letter gebruikt. 'The Witcher' wordt nu bijvoorbeeld weergegeven onder de 'W' in plaats van de 'T'.

Versie besturingssysteem: 10.0.18362.2018 (19h1_release_xbox_dev_1904.190410-1845)

Releasedatum

16-4-2019

Console opnieuw starten

We hebben je verzoek gehoord. Het powercenter bevat nu een optie waarmee je de console volledig opnieuw kunt opstarten (houd de Xbox-knop op de controller ingedrukt).

Gestroomlijnde quests

Je kunt nu Game Pass-quests rechtstreeks vanuit de Game Pass-hub in Home opvragen, maar ook vanuit je profiel. Selecteer daarvoor Game Pass, scroll omlaag en selecteer Alle quests weergeven.

Verbeteringen aan het consoletoetsenbord

We hebben het virtuele toetsenbord op de console bijgewerkt zodat deze minder ruimte in het scherm inneemt en zichzelf slim om de tekstvelden kan plaatsen.

Eenvoudiger verwijderen

Wil je iets nieuws installeren, maar lukt dit niet omdat de vaste schijf helemaal vol is? In plaats van eerst te moeten kiezen wat je wilt verwijderen, stellen we nu items voor om te verwijderen waarmee er voldoende ruimte wordt vrijgemaakt op je harde schijf. En het mooiste is dat de installatie van de nieuwe game of app daarna automatisch wordt gestart.

Xbox One Media-afstandsbediening

De Xbox One Media-afstandsbediening is bijgewerkt. Nu kun je hiermee de OneGuide-knop opnieuw programmeren om een media-app te starten in plaats van OneGuide. Dit is een geweldige snelkoppeling om direct naar je favoriete media-app te gaan en deze te bekijken.

Versie besturingssysteem - 10.0.17763.4088 (rs5_release_xbox-dev_1902.190303-1935)

Releasedatum

3-5-2019

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem - 10.0.17763.4085 (rs5_release_xbox_dev_1902.190131-1620)

Releasedatum

2-12-2019

Audio

• Er zijn oplossingen toegevoegd voor problemen met de betrouwbaarheid van Cortana.
  • Als een headset wordt losgekoppeld terwijl er video wordt afgespeeld, leidt dat er niet langer toe de het geluid stopt voordat het videobeeld stilstaat.
  • Er zijn upgrades gemaakt voor het audiosysteem bij het overschakelen van Home naar een game of app.

Cortana

• De reactiesnelheid van Cortana bij opdrachten is verbeterd.

Console

• Een probleem dat ertoe leidde dat bepaalde consoles onverwacht vastliepen, is opgelost.

Home

• De prestaties van het startdashboard zijn verbeterd.

Muis

• De reactiesnelheid van de muis is verbeterd om vertragingen te verminderen.

Mijn games en apps

• De installatieprocedure voor verschillende FastStart-titels is gebruikersvriendelijker geworden.
  • Er is een probleem opgelost dat er in sommige games (zoals Resident Evil 0) toe leidde dat cutscenes niet werden afgespeeld en de game werd vergrendeld.
  • Er is een probleem opgelost zodat bepaalde apps, zoals de Avatar-editor en Microsoft Rewards, meteen werken wanneer ze voor de eerste keer worden opgestart.

Systeem

• Er is een probleem opgelost dat ertoe leidde dat sommige mensen het foutbericht E203 ontvingen bij het installeren van een systeemupdate.
  • De prestaties van de netwerkpoort zijn verbeterd.
  • De prestaties en betrouwbaarheid van de functie Game opslaan bij het opslaan van een tijdelijk onderbroken game zijn verbeterd.
  • De snelheid en prestaties van Mijn games en apps zijn verbeterd.
  • De prestaties bij een niet-actief scherm zijn verbeterd.
  • De visuele prestaties bij het weergeven van 4K-beelden in games zijn verbeterd.
  • De prestaties van de guide op het Home-scherm zijn verbeterd.

Video

• Programmafouten verbeterd om de efficiëntie en prestaties van Game DVR te verbeteren.

Overige systeemupdates

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Versies en systeemupdates besturingssysteem Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?