Versies en systeemupdates besturingssysteem Xbox One

Je console wordt niet bijgewerkt Zie de Oplossing voor Xbox One-systeemupdate als je problemen hebt om een systeemupdate te installeren op je console.

In de onderstaande lijst zie je het versienummer van het meest recente besturingssysteem voor Xbox One en de functies die zijn toegevoegd of aangepast op basis van systeemupdates vanaf halverwege 2017 tot heden.

De versie van het besturingssysteem van je Xbox One-console vinden:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen.
  3. Selecteer Systeem > Consolegegevens.
  4. De versie van het besturingssysteem staat op de tweede rij.

Opmerking Als je tijdens een systeemupdate de versie van het besturingssysteem op je console nodig hebt, trek dan tegelijk aan de linker- en rechter-trigger en de linker- en rechter-bumper op de controller. De versie van het besturingssysteem staat als Build op de tweede rij.

Versie besturingssysteem: 10.0.17763.3065 (rs5_release_xbox_dev_1811.181121-1200)

Releasedatum

29-11-2018

Mijn games en apps

• Er is een probleem opgelost in Instellingen dat voorkwam dat game-updates automatisch werden geïnstalleerd.
  • Weergaveprestaties van gelicentieerde inhoud in Mijn games en apps verbeterd.
  • Er is een probleem opgelost waardoor Game Pass en EA Access-games leken te ontbreken.

Instelling

• Er is een probleem opgelost dat verhinderde dat sommige apps konden worden gestart nadat nieuwe Xbox One-consoles waren bijgewerkt met de release van november 2008.

Vorige systeemupdates

Versie besturingssysteem: 10.0.17763.3062 (rs5_release_xbox_dev_1811.181109-1527)

Releasedatum

14-11-2018

Muis- en toetsenbordondersteuning op Xbox One

Ontwikkelaars hebben nu de optie om muis- en toetsenbordinvoer in hun Xbox One-games op te nemen.

Fortnite en Warframe komen het eerst aan de beurt in de update van november en Bomber Crew, Deep Rock Galactic, Strange Brigade, Vermintide 2, War Thunder en X-Morph Defense komen later in november aan de beurt.

Verbeteringen van Xbox-skills voor Cortana en Alexa

De Xbox-skill voor Cortana en Alexa is vorige maand in de Verenigde Staten gestart en de release van november bevat de eerste set updates.

• Zeg ' Hey Cortana, koppel mijn Xbox' tegen een Cortana-apparaat, waarna Cortana je Xbox automatisch detecteert en koppelt. Je hoeft niks te registreren.
  • De Xbox-skill voor Alexa heeft ondersteuning toegevoegd voor gamers in het Verenigd Koninkrijk door spraakherkenning voor Brits Engels toe te voegen. Om aan de slag te gaan met Alexa zeg je gewoon 'Alexa, open Xbox'.
  • In de nieuwe navigatiemodus kun je je stem gebruiken als controller. Druk op de knoppen (A, B, X, Y) en navigeer in de console (omhoog, omlaag, naar links, naar rechts). Zeg 'Start navigation mode' of 'Press [knopnaam]' om het te proberen.

Amazon Music-app beschikbaar op Xbox One

Amazon Music start een gloednieuwe app voor Xbox One in de VS. Met de Amazon Music-app voor Xbox kunnen abonnees op Amazon Music Unlimited meer dan 50 miljoen nummers en duizenden afspeellijsten en zenders streamen via hun apparaten uit de Xbox One-familie. Premium leden kunnen de app ook gebruiken voor het streamen van meer dan twee miljoen nummers en honderden afspeellijsten en zenders, zonder extra kosten voor hun lidmaatschap met Prime Music.

Uitbreiding van zoekfunctie

Zoeken in Home bevat nu resultaten van Xbox Hulp en games die 'Klaar zijn om te installeren' of die je momenteel bezit als onderdeel van je lidmaatschappen, waaronder Xbox Game Pass, EA Access en meer.

Versie besturingssysteem: 10.0.17763.2023 (rs5_release_xbox_dev_1810.181009-1510)

Releasedatum

11-10-2018

De nieuwe Xbox Avatars zijn er

De nieuwe Xbox Avatars hebben nu nieuwe ontwerpen. Je vindt er nu ongekend veel opties voor inclusieve aanpassing, die in de toekomst nog verder worden uitgebreid. De Xbox Avatar-editor biedt een breed scala verschillende figuren, zodat je je avatar precies zo kunt aanpassen als je wilt.

In de Photobooth kun je een afbeelding van je avatar maken, voor gebruik als gamerafbeelding. Je kunt verschillende poses weergeven, die je kunt pauzeren en door laten lopen met meer beheersing dan ooit. Met bedieningselementen voor draaien en zoomen vind je precies die weergave die je in je hoofd hebt. En dankzij een grote keuze in achtergrondkleuren kun je precies de gewenste sfeer creëren. Je maakt je avatar helemaal af met een van de vele stemmingen.

In de nieuwe Xbox Avatar-editor kun je ook avatar-generaties vergelijken en er een uit kiezen. Als je gehecht bent aan je bestaande avatar, vind je de gehele content van de kast van je oorspronkelijke avatar nog steeds in de app Originele Xbox-avatars op Xbox One en Windows 10.

Alexa en Cortana laten hun Xbox-skills zien

Nu kun je via apparaten met Alexa en Cortana nog meer doen met je Xbox dan met Kinect of headsets. Met de Xbox-skill kun je via gesproken opdrachten je Xbox in- en uitschakelen, het geluidsvolume regelen, games en apps starten, uitzendingen op Mixer starten en stoppen, schermopnames vastleggen en nog veel meer.

Stel je eens voor dat je op je Echo de Xbox-skill hebt ingeschakeld. Je hoeft alleen maar "Alexa, launch Forza Horizon 4" te zeggen en je Xbox wordt ingeschakeld, je wordt aangemeld en Forza wordt gestart. Horizon 4.

Als je de spraakconfiguratie voor Alexa wilt uitvoeren, zeg je "Alexa, open Xbox." Voor Cortana zeg je "Hey Cortana, open Xbox."

Videostreaming in Dolby Vision nu ook op Xbox One

Met Dolby Vision kunnen bepaalde tv's HDR naar een hoger peil tillen dan standaard-HDR, dankzij grotere nauwkeurigheid en betere weergave dan standaard-HDR. Als jouw tv de nieuwste versie van Dolby Vision ondersteunt en je een Premium Netflix-abonnement hebt, ga er dan goed voor zitten en ervaar zelf hoe meeslepend Dolby Vision is.

Nieuwe talen voor Verteller

Verteller op Xbox One heeft er nu vijf nieuwe talen bij geleerd: Spaans, Portugees, Pools, Zweeds en Nederlands. En naast Amerikaans en Brits Engels kan Verteller nu ook in Australisch Engels spreken.

Zoeken naar games die je bezit

Zoeken is uitgebreid en levert je nu ook games die 'Klaar zijn om te installeren' of die je bezit als onderdeel van je lidmaatschappen, zoals van Xbox Game Pass, EA Access en andere. Het is nu makkelijker dan ooit om de game te vinden waar je naar op zoek bent en te gaan spelen.

Klaar om te installeren is verbeterd.

De sectie Klaar om te installeren in Mijn games en apps is nu toegevoegd aan de tabbladen voor je games, apps en lidmaatschappen. Met deze aanpassing is het nu makkelijker om snel te zien wat je meteen kunt spelen en wat je eerst nog moet installeren.

Versie besturingssysteem: 10.0.17134.4071 (rs4_release_xbox_dev_1806.180802-1822)

Releasedatum

13-08-2018

Home

Stabiliteitsverbeteringen doorgevoerd in de guide op het Home-schern om te voorkomen dat party's crashen en andere functionaliteit in de guide stabieler te maken.

Mijn games en apps

Een probleem opgelost waarbij bepaalde games en apps niet kunnen starten en er geen foutcode wordt gegeven. De fout vereiste het verwijderen en opnieuw installeren van de game.

Een probleem opgelost waarbij de Store-app vastliep tijdens het starten of browsen met de fout (0x80070bfa).

Berichten

Stabiliteitsupdates gemaakt voor betere end-to-end-functionaliteit van de berichten.

Netwerken

Een probleem opgelost waarbij draadloze en bedrade netwerken niet worden gedetecteerd wanneer de console opstart van uit de stand-by-energiemodus.

Versie besturingssysteem: 10.0.17134.4056 (rs4_release_xbox_dev_1806.180626-1359)

Releasedatum

07/5/2018

Je games en apps groeperen

We hebben een krachtige verbetering van pins geïntroduceerd: de mogelijkheid om je games en apps te groeperen op type, op thema, hoe je maar wilt. Ben je twaalf verschillende games aan het spelen? Speel je games waarin auto's voorkomen? Houd ze overzichtelijk bij de hand door groepen te maken. Geef ze een naam, bepaal in welke volgorde de games in elke groep worden weergegeven en voeg groepen toe aan Home voor snelle toegang.

Je ziet je recente groepen in de guide wanneer je je games en apps selecteert en er is een speciaal tabblad voor groepen in je games en apps. Je groepen zijn gekoppeld aan je profiel, zodat je ze op elke Xbox One die je gebruikt kunt zien. We zijn begonnen met een groep die je erg bekend moet voorkomen: je pins.

Volledig scherm op Mixer openen

Mixer-streamers kunnen nu tijdens het uitzenden voor hun webcam volledig scherm weergeven. Audio wordt gedempt in volledig scherm. Dit is ideaal wanneer je met je publiek wilt praten tijdens het schakelen tussen games of bij het instellen voordat je begint.

Gedeelde controllerupdates

We hebben het eenvoudiger gemaakt om je controller op de pc te delen. Om te beginnen hebben we eerst volledige muis- en toetsenbordondersteuning voor pc-gamers ingeschakeld zodat iedereen met een muis of toetsenbord de actieve controller kan worden.

Vervolgens hebben we ondersteuning voor meervoudig aanraken opgenomen voor apparaten die geschikt zijn voor aanraakbediening. Hiermee kun je meerdere besturingselementen tegelijk gebruiken:bijvoorbeeld tegelijkertijd de stick van de controller bewegen en op A drukken.

En we hebben een scorebord per kanaal toegevoegd waarop de belangrijkste bijdragers aan het kanaal van de streamer worden weergegeven tijdens een sessie met gedeelde controller.

Gemakkelijk games en apps zoeken

Op zoek naar je volgende game? Of het iets is dat je wilt of iets dat je hebt, je kunt op Y drukken op je controller om een zoekscherm te openen op vrijwel elk moment dat je niet bezig bent met een game.

Versie besturingssysteem: 10.0.17134.3036 (rs4_release_xbox_dev_1805.180510-1632)

Releasedatum

17-05-2018

Nog meer opties voor video-uitvoer

Gamers met tv's en monitors die ondersteuning bieden voor 120Hz-vernieuwingsfrequenties kunnen nu op Xbox One S en Xbox One X 120Hz-ondersteuning inschakelen voor 1080p- en 1440p-uitvoerresoluties.

Hoge vernieuwingsfrequentie leveren vaak een vloeiendere gamingervaring en minder latentie, en in sommige games ook minder haperingen.

Verbeteringen op het gebied van het vastleggen en bijsnijden van games

Nu kun je gameclips en schermopnames bijsnijden vanuit recente opnames in de guide. Je hoeft niet meer over te schakelen naar Upload Studio om clips te knippen.

Bijgewerkt knopgedrag

We hebben enkele wijzigingen aangebracht in de opdrachten van de controllerknop. Zo kun je nu bijvoorbeeld in Home op de View-knop drukken om game- en vriendenblokken opnieuw te ordenen. En als je op de View-knop drukt wanneer Home is geselecteerd op het hoofdtabblad van de guide , dan worden je recente opnames weergegeven.

Betere ervaring voor gezinnen

Het is nu veel gemakkelijker voor ouders om de instellingen voor ouderlijk toezicht op Xbox One te vinden en te beheren. In het nieuwe scherm Ouderlijk toezicht zie je onder Instellingen > Account precies welke toegangsinstellingen voor het gezin en inhoud zijn ingesteld, welke belangrijke instellingen niet zijn ingesteld en welke instellingen eventueel je aandacht nodig hebben.

Versie besturingssysteem: 10.0.17133.2020 (rs4_release_xbox_dev_1804.180418-1415)

Releasedatum

24-04-2018

Meer opties voor video-uitvoer

Xbox One X en Xbox One S leveren nu uitvoer in 1440p-resolutie voor games, gameclips en schermopnames. 1440p, dat ook wel 2560 x 1440 en QHD wordt genoemd, is populair onder pc-gamers. Deze resolutie, met meer dan 1,5 miljoen pixels meer dan 1080p, vult de lacune tussen volledige HD en 4K Ultra HD op. (Gebruikers die zijn verbonden met een 1080p- of 4K UHD-beeldscherm krijgen de optie voor 1440p niet te zien.)

We hebben ook een optie toegevoegd om de visuele latentie, of invoervertraging, te verminderen. Deze wordt AMD FreeSync genoemd en levert een variabele vernieuwingsfrequentie (VRR) op tv's en beeldschermen die dit ondersteunen. VRR vermindert de latentie en minimaliseert haperingen door een beeldscherm in staat te stellen de vernieuwingsfrequentie te synchroniseren met wat door je Xbox wordt geboden.

Televisies die later dit jaar uitkomen, zullen gebruik kunnen maken van een nieuwe Xbox-functie, die de modus voor automatische lage latentie (ALLM) wordt genoemd. Deze vertelt je beeldscherm dat je een game speelt. Je kunt profiteren van geringe invoervertraging bij het spelen van games terwijl je op andere momenten, als je geen games speelt, nog steeds kunt genieten van je nieuwe tv, bijvoorbeeld wanneer je een film bekijkt.

Een nieuw niveau van interactiviteit voor Mixer

Mixer-streamers op Xbox One kunnen nu hun controller (met uitzondering van de Xbox-knop) delen met een Mixer-gebruiker die kijkt op Mixer.com. Gebruikers kunnen het apparaat besturen via de gamepad op het scherm of door een controller op hun pc aan te sluiten. Streamers kunnen het delen van de controller onderbreken door op de Guide-knop te drukken. Kijker en streamer kunnen al dan niet samenwerken in een game. De keuze is aan jou!

Uitzendingen worden nu onderbroken in plaats van gestopt wanneer je overschakelt tussen games of terugkeert naar het dashboard. Je ziet een pauze-indicator op je uitzendoverlay en je kijkers zien een pauzescherm totdat je teruggaat naar de game. Je kunt nu Mixer-uitzendingen vanaf elke locatie starten op Xbox One, of je je nu op het Home-scherm, op het beginscherm van een game of in een game bevindt.

Je opnames delen op Twitter

Je kunt je gameclips en schermopnamen niet alleen met Xbox Live en OneDrive delen, maar opnamen nu ook rechtstreeks naar Twitter uploaden. Dit betekent dat de hoogtepunten van je games direct in je Twitter-feed worden afgespeeld en worden weergegeven in je Twitter-media. Bewerk het bijschrift, voeg hashtags toe (of bewerk de geleverde hashtags: gametitel en #XboxShare) en tweet je belevenissen rechtstreeks vanaf je Xbox.

Toernooien worden opengesteld

Toernooien zijn nu open voor iedereen, zelfs als je geen clublid bent. Als je wilt deelnemen aan een toernooi of een toernooi wilt maken, druk je op de Xbox-knop om de guide te openen, selecteer je Multiplayer > Toernooien en kies je een van de toernooiopties.

Je thema's opnemen in een schema

Je kunt nu schakelen tussen lichte en donkere thema's op basis van het tijdstip van de dag, zelfs zonsopkomst en zonsondergang, op jouw locatie. We hebben ook een nieuwe optie voor hoog contrast geïntroduceerd voor lichte thema's, waardoor elementen op het scherm gemakkelijker te zien zijn.

Verbeteringen in Verteller

De volumeregeling Verteller werkt nu onafhankelijk van het audiovolume van het systeem. We hebben ook een invoer-oefenmodus toegevoegd, zodat elke toets waarop je drukt op een verbonden apparaat de naam van de toets aangeeft en de functie die wordt uitgevoerd.

Op Edge

De browser Microsoft Edge op Xbox One heeft een modernere vormgeving en betere controllernavigatie gekregen. Verbeteringen in favorieten en geschiedenis maken het gemakkelijker om terug te gaan naar je favoriete sites. We hebben ook ondersteuning voor het downloaden en uploaden van foto's, muziek en video's vanuit Microsoft Edge op de console toegevoegd. Je gedownloade content is vervolgens toegankelijk via de app Verkenner.

Levensechtere audio

Als je graag swingt op je eigen muziek terwijl je je favoriete games speelt, hebben we goed nieuws! Je hebt nu een optie om het geluid van games te combineren met achtergrondmuziek in de guide. Verlaag het volume van de game, verhoog het muziekvolume en ga uit je dak. De systeemgeluiden op het Home-scherm en in de guide zijn eveneens volledig vernieuwd ter ondersteuning van ruimtelijk geluid, zodat de geluidseffecten van je surround sound-systeem overeenkomen met de acties die je op het scherm ziet.

Geavanceerde filtering voor clubeigenaren

Clubbeheerders kunnen nu uitnodigingsverzoeken filteren op basis van verschillende criteria zoals reputatie, gamerscore en aanbevelingen van bestaande clubleden.

Slimmere clubfeeds

Gebruik het filter Populair om trending content te bekijken die populair is bij de personen en games die je volgt. Als je filtert op Topberichten, zie je wat de populairste berichten in een bepaalde periode zijn. Je kunt ook opmerkingen bij je feedberichten uitschakelen voor clubs, gamehubs en community.

Versie besturingssysteem: 10.0.16299.5101 (RS3_RELEASE_XBOX_DEV_1802.180131-1450)

Releasedatum

07-02-2018

Gamehubs in de guide

Nu is gamehub-informatie rechtstreeks vanuit de guide beschikbaar. Zo krijg je informatie over zaken als aanstaande achievements, berichten in Zoek een groep en vrienden die bezig zijn met je game, allemaal zonder uit de actie te moeten stappen.

Minder afleiding

Wat tijd voor uzelf nodig? Stel je onlinestatus in op 'Niet storen'. Zo worden meldingen onderdrukt en weten je vrienden dat ze misschien even moeten wachten met aankloppen.

Plan je achievement-aanval

Met Volgende achievements in de guide weet je welke specifieke achievements je kunt gaan ontgrendelen. Je kunt hier sorteren op bijna gehaald, algemeen, zeldzaam, meest zeldzaam en hoogste gamerscore.

Meer opties voor inactiviteit

Tot nu toe kon je je Xbox instellen om uit te schakelen na één of zes uur inactiviteit. We vonden dat andere getallen ook een kans moesten krijgen. Nu kun je ook kiezen uit opties voor twee, drie, vier en vijf uur inactiviteit.

Versie van het besturingssysteem: 10.0.16299.4055 (rs3_release_xbox_dev_1711.171203-1700) en 10.0.16299.4059 (rs3_release_xbox_dev_1711.180109-1130)

Releasedatum

22-01-2018

Store

Een probleem opgelost dat soms verhinderde dat gebruikers bij het navigeren in de Store terug konden keren door op B te drukken.

Privacy en online veiligheid

Een probleem opgelost waardoor kinderaccounts met gezinsbeperkingen de beperkingen bleven houden nadat ze waren opgewaardeerd naar een account voor volwassenen.

Partychat

Een probleem opgelost waardoor sommige gebruikers de audio van de partychat kwijt raakten, naast correcties met betrekking tot de gesprekskwaliteit.

Audio

AVR's met HDMI-passthrough zouden Dolby Atmos for home theater niet meer moeten verbreken als de tv en console worden ingeschakeld voordat de AVR wordt ingeschakeld.

Wi-Fi

• Met updates van de Wi-Fi-firmware voor de Xbox One S en de Xbox One X verbeter je de draadloze prestaties en betrouwbaarheid.
  • Een probleem opgelost waarbij bepaalde draadloze netwerken werden uitgesloten bij het zoeken van beschikbare draadloze netwerken.
  • Een probleem opgelost waardoor netwerkverbindingen soms onverwacht werden verbroken bij het gebruik van een draadloze verbinding.

Versie besturingssysteem: 10.0.16299.4037 (rs2_release_xbox_1711.171110-1615)

Releasedatum

16-11-2017

Sla me op

Instellingen op je home-console, met inbegrip van TV en OneGuide, worden nu automatisch in de cloud opgeslagen wanneer je je aanmeldt. Wanneer je een nieuwe Xbox instelt, wordt gevraagd of deze instellingen wilt toepassen.

Sneller instellen

Nu kun je de Xbox-app op iOS of Android gebruiken om het instellen van een nieuwe Xbox te voltooien terwijl de eerste update wordt gedownload. Zoek de optie wanneer de update wordt gestart.

Clubs toevoegen

Naast games en vrienden kun je nu clubblokken aan Home toevoegen. Je kunt ze in de guide en vanuit de club zelf toevoegen.

Games cadeau doen

Wil je Sinterklaas spelen? Geef een ander een cadeau uit de Microsoft Store, waaronder de meeste digitale games, blijvende DLC, Xbox Live Gold en de Xbox Game Pass. Zoek de knop 'Kopen als cadeau' en stuur dingen naar je familie en vrienden.

Alsjeblieft?

Kinderen kunnen hun ouders nu vragen om games en apps voor ze te kopen met de instelling voor online veiligheid 'Een ouder vragen'. Ouders kunnen de privacy en online veiligheidsinstellingen van hun kinderen beheren via Instellingen > Account > Gezin (of naar account.microsoft.com/family gaan).

De tijd is op

Bij schermtijdlimieten kunnen kinderen hun ouders vragen om meer schermtijd wanneer de limiet is bereikt, maar ouders moesten het verzoek eerst op de console goedkeuren. Kinderen kunnen nu om meer tijd vragen in een e-mailbericht en je kunt het verzoek van daaruit goedkeuren (of weigeren). Ga naar account.microsoft.com/family om schermtijd in te stellen voor je gezin.

Verbergen

We hebben je verzoek gehoord. Je kunt nu je games zonder ontgrendelde achievements onzichtbaar maken in de persoonlijke en openbare weergave van je profiel.

Versie besturingssysteem: 16299.3031 (rs2_release_xbox_1710.171012-1520)

Releasedatum

16-10-2017

Home, de manier waarop jij dat wilt

Home heeft een nieuw uiterlijk en is sneller en persoonlijker dan ooit tevoren.

Bekijk je recente activiteiten in een oogopslag en schakel snel over tussen Home, Mijn games en apps en sociale functies. Ontdek nieuwe dingen die je kunt doen op Xbox Live die op jouw games en interesses zijn afgestemd. Voeg je favoriete games, vrienden en meer toe aan je Home-scherm, zodat je gemakkelijker kunt bijhouden wat jij belangrijk vindt.

Nieuwe en verbeterde guide

Met de nieuwe indeling kun je door tabbladen vliegen met de linker-stick of bumpers in plaats van naar verticale tabbladen gaan en deze weer verlaten. Gebruik de nieuwe flyouts om dieper op het juiste detailniveau in te gaan in de guide.

Game DVR-verbeteringen

Leg gameclips en schermopnamen rechtstreeks op een externe harde schijf vast, die je vervolgens op een pc kunt aansluiten, zodat je je gameclips en schermopnamen gemakkelijk kunt terugvinden op het tabblad Uitzenden en vastleggen in de guide

Meer wedstrijden

Neem rechtstreeks vanuit de guide deel aan Xbox Arena-toernooien en verbeter het wedstrijdelement met nieuwe toernooiopties voor World of Tanks, Injustice 2 en Halo Wars 2.

Pak het groots aan

Deel en bekijk gameclips en schermopnamen in een nieuwe, levensechte weergave op het volledige scherm.

Zend jezelf uit

Nu kun je een reguliere USB-webcam gebruiken om jezelf en je gameplay uit te zenden op Mixer – en doe dit in 1080p-resolutie op elke Xbox One van je keuze.

Bekijk uitzendingen in de Mixerhub, zodat je kunt zien of het je bevalt voordat je gaat meedoen.

Bereid je voor op de Xbox One X

We hebben nieuwe opties geïntroduceerd om tijd te besparen bij het overstappen van de ene Xbox One naar een andere, zodat je snel weer aan spelen toekomt.

Bestaande eigenaars van Xbox One kunnen een back-up van hun belangrijkste instellingen op een extern station maken, zodat zij klaar zijn om te worden toegepast op de nieuwe Xbox tijdens de installatie. Je kunt ook je favoriete games overbrengen naar een extern station, zodat je ze direct kunt spelen op je nieuwe Xbox.

Als je niet over een externe harde schijf beschikt, kun je de thuisnetwerk gebruiken om games over te dragen van de ene console naar een andere.

En als je 4K-games hebt, kun je vooraf 4K-content downloaden met een extern station of je thuisnetwerk, zodat je bent meteen klaar bent om te spelen.

Games die zijn geoptimaliseerd voor Xbox One X

Met games die zijn geoptimaliseerd voor Xbox One X kun je optimaal profiteren van de krachtigste console van de hele wereld. Ze zijn gemakkelijk te vinden in de Store en je kunt ze sorteren en filteren in je games en apps.

Xbox Hulp

De nieuwe app Xbox Hulp biedt persoonlijke tips en help, slimme meldingen, communitytips en hulpmiddelen voor probleemoplossing.

Ontvang tips uit de community voor de games die je speelt, met inbegrip van hulp bij achievements. Bekijk de status van Xbox Live-services en -apps, pak problemen in een vroegtijdig stadium aan met voorspellende meldingen, bekijk help-onderwerpen en los snel problemen op met intelligente probleemoplossers.

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.4103 (rs2_xbox_rel_1706.170830-1908)

Releasedatum

6-9-2017

Prestaties en algemene verbeteringen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.4102 (rs2_xbox_rel_1706.170822-1237)

Releasedatum

29-8-2017

Prestaties en algemene verbeteringen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.4082 (rs2_release_xbox_1706.170707-1139)

Releasedatum

13-07-2017

Je eigen toernooien maken

Als je eigenaar of beheerder van een club bent, kun je in een handomdraai Arena-toernooien aanmaken. Ga gewoon naar je club, klik op het tabblad Toernooien en selecteer Toernooi aanmaken. Kies Killer Instinct en stel de details van je toernooi in: naam, de begintijd en andere details. Als je daarmee klaar bent, wordt je toernooi weergegeven op het tabblad Toernooien van je club.

Als je geen club hebt, kun je er een aanmaken - het duurt slechts een paar minuten. Druk eerst op de Xbox-knop  om de guide te openen en daarna op Home. Ga naar het tabblad Community en selecteer Clubs op Xbox. Kies daarna Een club aanmaken.

Een aangepaste afbeelding toevoegen aan je profiel

Personaliseer je profiel met een aangepaste afbeelding. Sluit een USB-apparaat met je gekozen afbeelding aan of download de afbeelding van OneDrive (beschikbaar in de Store onder Apps). Ga vervolgens naar je profiel en selecteer Profiel aanpassen > Gamerafbeelding wijzigen. (Je moet eerst Overschakelen naar gamerafbeelding selecteren als je je avatar wilt vervangen door een aangepaste afbeelding.)

Selecteer Aangepaste afbeelding uploaden en volg de stappen om je eigen afbeelding toe te voegen.

Aangepaste afbeeldingen zijn alleen beschikbaar voor volwassenen Microsoft-accounts.

Meld je aan met je persoonlijke controller

Heb je een controller die je het vaakst gebruikt? Link deze controller dan aan je profiel, zodat je automatisch wordt aangemeld zodra deze wordt ingeschakeld. Om je persoonlijke controller te linken, druk op de Xbox-knop  en ga naar Instellingen > Aanmelden, beveiliging en wachtwoordcode.

Entertainmentcentrum voor thuis

De OneGuide hub heet nu Entertainment. Deze wijziging weerspiegelt de vele mogelijkheden om via Xbox de nieuwste films en tv-programma's te bekijken. Je kunt nog steeds via je digitale settopbox door de programmagids van Xbox bladeren. Deze blijft OneGuide heten. Maar nu ga je ernaartoe via het Entertainmentcentrum.

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.2022 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170501-1052)

Releasedatum

05-05-2017

Prestaties en algemene verbeteringen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.2019 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170407-2038)

Releasedatum

13-04-2017

Meer opties voor activiteitsfeeds

Wil je niet dat een bepaald bericht wordt weergegeven in je activiteitsfeed? Verberg het dan. Selecteer het bericht en selecteer vervolgens Opties > Verbergen. Of misschien wil je alleen bepaalde soorten berichten bekijken. Ga naar de bovenkant van de feed, selecteer de filterknop en kies vervolgens je voorkeuren.

Als er een bericht is dat je echt aan anderen wilt laten zien, maak je het vast aan de bovenkant van de activiteitsfeed in je profiel of een club. Selecteer het bericht en selecteer vervolgens Opties > Aan club vastmaken. Je bericht blijft nu vastgemaakt aan de bovenkant totdat iemand het bericht losmaakt of vervangt.

Blijf je favoriete Zoek een groep-berichten gebruiken

Druk op de Xbox-knop  en ga naar Party's > Geschiedenis bekijken om Zoek een groep-berichten te bekijken die je hebt gemaakt of waarin je geïnteresseerd bent, en kies vervolgens een bericht om het opnieuw te gebruiken.

Filter je games

Geef in je games en apps aan of je alle games wilt zien, games die voor Xbox One zijn ontwikkeld of alleen Xbox 360-games die geschikt zijn voor Xbox One. Dit werkt voor zowel de games die je hebt geïnstalleerd als elk item in je lijst met games dat klaar is om te installeren.

Nieuwe instellingen voor Verteller en Vergrootglas

Kies een toonhoogte en karakter voor de stem van Verteller tijdens het gebruik van Xbox One. Als je schermen bekijkt met Vergrootglas, volgt het ingezoomde deel van het scherm voortaan je controllernavigatie, zodat je Vergrootglas niet steeds hoeft in of uit te schakelen. Bekijk de nieuwe opties via Instellingen > Toegankelijkheid.

Als offline weergeven, rechtstreeks via de guide

Je kunt ervoor zorgen dat het lijkt alsof je niet bent aangemeld bij Xbox Live: open de guide, ga naar de bovenkant, selecteer jezelf en kies Als offline weergeven. Selecteer dit nogmaals als je weer als online wilt worden weergegeven. Via dezelfde plek kun je naar je profiel, lidmaatschappen en accountbeheer gaan.

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.1005 (RS2_RELEASE_XBOX_1703.170323-1228) fre

Releasedatum

29-03-2017

De guide openen
Overal toegang tot je favoriete dingen met één druk op een knop. De Xbox-knop brengt je nu rechtstreeks naar de guide, waardoor je sneller toegang hebt tot je games en apps. Je gaat naar Home door te drukken op de Xbox-knop en Home te selecteren.

Mixer
Maak kennis met uitzenden met Mixer, een snelle en gemakkelijke manier om je gameplay uit te zenden, zodat gebruikers je overal in realtime kunnen zien spelen. Als je tijdens het gamen wilt laten zien hoe goed je bent, start je de guide en schuif je omlaag naar Uitzenden op Mixer.

Copilot
Met Copilot kun je nu twee controllers koppelen en gebruiken alsof ze één controller zijn.

In Instellingen ga je naar Kinect en apparaten > Apparaten en toebehoren. Selecteer vervolgens Apparaatgegevens > Copiloot inschakelen en kies de copilootcontroller. Beide controllers sturen de game nu samen aan.

Achievementtracker
Met de nieuwe achievementtracker kun je je favoriete achievements in de gaten houden terwijl je speelt. Waar je die tracker neerzet, is aan jou. Je kunt ook het aantal achievements dat wordt weergegeven en het transparantieniveau van het venster instellen. Je kunt dus zelf kiezen of dit prominent in beeld staat of juist meer opgaat in de achtergrond.

Druk op de Xbox-knop en ga naar Achievements om de tracker in te schakelen.

Cortana
Je kunt nu herinneringen instellen op je Xbox One zodat je geen gamekansen meer mist. Herinneringen worden overal weergegeven waar je Cortana gebruikt: op je pc, telefoon of Xbox.
Cortana ondersteunt ook meer partybesturingsfuncties. Zeg 'Hey Cortana, invite party to game' om mensen toe te voegen zonder dat je de game hoeft te onderbreken.

Game DVR
We hebben het zelfs gemakkelijker gemaakt om gameclips te maken: druk gewoon op de Xbox-knop . Vervolgens maak je met behulp van de Y-knop van de controller een schermopname, sla je met de X-knop de laatste 30 seconden op en geef je met de View-knop de vertrouwde Game DVR-opties weer, zoals een opname starten of de laatste 5 minuten gameplay opslaan.

Tijdslimieten voor scherm
Hiermee kun je het aantal uren en de tijdstippen van de dag beperken dat je kind kan spelen. Als je tijdslimieten wilt inschakelen, meld je je aan op account.microsoft.com/family en klik je op Schermtijd voor een kinderaccount. Zet vervolgens Xbox Schermtijd op Aan en stel per dag de limieten voor je kind in. Zodra je console de wijziging heeft ontvangen, worden deze limieten toegepast.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Versies en systeemupdates besturingssysteem Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?