Versies en systeemupdates 2016 besturingssysteem Xbox One

Uw console wordt niet bijgewerkt Zie de Oplossing voor Xbox One-systeemupdate als u problemen hebt om een systeemupdate te installeren op uw console.

In de onderstaande lijst staat het versienummer van het meest recente besturingssysteem voor Xbox One en staan de functies die werden toegevoegd of aangepast op basis van de systeemupdates in 2016.

De versie van het besturingssysteem van uw Xbox One-console vinden:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Systeem.
  5. Selecteer Consolegegevens en updates.
  6. Versie besturingssysteem staat rechts op de derde rij.

Opmerking Als u tijdens een systeemupdate de versie van het besturingssysteem op uw console nodig hebt, trekt u tegelijk aan de linker- en rechter-trigger en de linker- en rechter-bumper op uw controller. De versie van het besturingssysteem staat als Build op de tweede rij in de lijst.

Systeemupdates 2016

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.2152 (rs1_xbox_rel_1610 161208-1218) fre

Releasedatum

12/14/2016

Prestaties en algemene verbeteringen

Downloadprestaties

We hebben diverse aspecten van game- en app-downloads op Xbox One geoptimaliseerd.

• Klanten met een snelle verbinding (meer dan 100 Mbps) ervaren tot 80% betere downloadsnelheden.
  • Klanten met een verbinding van minder dan 100 Mbps ervaren consistentere prestaties die tot 40% sneller zijn dan voorheen.
  • Bovendien zijn ook downloads op de achtergrond geoptimaliseerd en beter bestand tegen tijdelijke verbindingsproblemen.

Downloadsnelheden worden beïnvloed door congestie in het thuisnetwerk en in het netwerk van de provider. Downloadsnelheden worden ook beïnvloed wanneer games op de console worden gespeeld en systeembronnen met prioriteit worden toegewezen aan die games in plaats van aan downloads op de achtergrond. Ga voor meer informatie naar Problemen met trage game- of app-downloads op Xbox One oplossen.

Draadloze controller

• Firmware-update om prestaties te verbeteren

Achtergrondmuziek

• Algemene verbeteringen in prestaties voor meer betrouwbaarheid en consistente ervaringen bij apps die muziek streamen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.2123 (rs1_xbox_rel_1610 161105-1400) fre

Releasedatum

11/10/2016

Prestaties en algemene verbeteringen

Clubs

We introduceren clubs, een online plek waar mensen kunnen gamen en elkaar kunnen ontmoeten. Word lid van clubs die u interesseren of maak zelf een nieuwe club (uw club, uw regels).

Zoek een groep

Meer spelers nodig? Als u gebruik wilt maken van Zoek een groep, open dan de guide en kijk onder Party's. Browse of plaats uw eigen 'advertenties' om andere spelers te vinden die dezelfde doelen als u hebben. Speel nu of stel een datum en tijd voor.

Achievements

Op veler verzoek op Xbox Feedback introduceren we een nieuwe achievement-functie op Xbox Live. U kunt daardoor zien hoe uitzonderlijk een achievement is onder spelers van een bepaalde game.

Klassement met gamerscores

Het klassement met gamerscores is nu een maandelijkse competitie met uw vrienden die elke maand opnieuw begint. Wedijver tot en met de laatste dag van de maand en kijk wie de winnaars in de voorgaande maanden waren.

Berichten

U kunt nu berichten verzenden naar meerdere personen in hetzelfde gesprek.

Schermtoetsenbord

Het schermtoetsenbord ondersteunt voorspellende tekst en daarnaast zijn nu ook emoji's beschikbaar.

Prestatie

We hebben er hard aan gewerkt om uw Xbox sneller te laten functioneren. Van navigatie en apps openen tot downloadtijden en de reacties van Cortana - de hele Xbox-ervaring is soepeler en sneller geworden.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1065 (rs1_xbox_rel_1608 160927-1900) fre

Releasedatum

10/04/2016

Prestaties en algemene verbeteringen

HDR

• Probleem opgelost waarbij sommige HDR-content te helder of te wazig werd weergegeven op bepaalde tv-toestellen bij gebruik van een Xbox One S-console.

Game DVR

• Probleem opgelost met de helderheid van video en schermopnamen die werden opgenomen terwijl het tv-toestel in de HDR-modus stond.

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1062 (rs1_xbox_rel_1608 160916-1900) fre

Releasedatum

9/23/2016

Prestaties en algemene verbeteringen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1058 (rs1_xbox_rel_1608 160909-1900) fre

Releasedatum

9/15/2016

Prestaties en algemene verbeteringen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1045 (rs1_xbox_rel_1608 160826-1142) fre

Releasedatum

8/31/2016

Prestaties en algemene verbeteringen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1040 (rs1_xbox_rel_1608.160816-1851) fre

Releasedatum

8/19/2016

Nieuwe of bijgewerkte functies

Opstartgeluid

• U kunt nu wijzigen wanneer het opstartgeluid wordt afgespeeld. U vindt drie nieuwe opties onder Instellingen > Aan/uit en opstarten > Energiemodus en opstarten.
    • Aan (opstartgeluid wordt altijd afgespeeld wanneer de console wordt aangezet).
    • Alleen via aan/uit-knop of spraak (opstartgeluid wordt afgespeeld wanneer de console wordt aangezet via de aan/uit-knop of via spraak; het geluid wordt niet afgespeeld wanneer de console wordt aangezet met de controller).
    • Uit (opstartgeluid wordt nooit afgespeeld).

Prestaties en algemene verbeteringen

Microsoft Store

• Deze versie bevat meerdere oplossingen voor problemen waarbij de Microsoft Store vastloopt.
  • Probleem opgelost waarbij gebruikers tweemaal op de knop Kopen moesten klikken.
  • Probleem opgelost dat er soms toe leidde dat proefversies die een bepaalde tijd geldig zijn, een incorrecte resterende tijd weergaven.
  • Probleem opgelost dat er soms toe leidde dat het bericht 'Probeer het later opnieuw' werd weergegeven wanneer nieuw gekochte content werd gedownload.
  • Probleem opgelost dat kon leiden tot fouten wanneer werd geprobeerd films en tv-content te kopen of af te spelen.

Aanmelden

• Probleem opgelost dat verhinderde dat sommige gebruikers zich aanmelden.

Xbox Guide

• Verbeteringen in snelheid en prestaties.

Game DVR

• Er wordt nu een melding over volle opslagruimte weergegeven wanneer u probeert een opname naar Xbox Live te uploaden als de opslagruimte vol is.

Controller

• Probleem opgelost dat ertoe kon leiden dat bepaalde games na het starten de controller niet herkenden.

Mijn games en apps

• Problemen opgelost die ertoe leidden dat bepaalde apps niet konden worden geïnstalleerd.
  • Probleem opgelost dat er soms toe leidde dat een zwart scherm werd weergegeven wanneer werd geprobeerd de Weer-app te gebruiken.
  • Problemen opgelost die er soms toe leidden dat Groove Muziek vastliep.

Lokalisatie

• Probleem opgelost dat er soms toe leidde dat de titels van universele apps (Films en tv) niet werden weergegeven in de geselecteerde taal van de console.

Diversen

• Algemene stabiliteitsverbeteringen voor games.

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1027 (rs1_xbox_rel_1608.160801-1743) fre

Releasedatum

8/5/2016

Nieuwe of bijgewerkte functies

• Oplossingen voor kleine bugs en verbeteringen

Versie besturingssysteem: 10.0.14393.1018 (rs1_xbox_rel_1608.160725-1822) fre

Releasedatum

7/30/2016

Nieuwe of bijgewerkte functies

Cortana beschikbaar in de VS en het VK

• U kunt praten met Cortana op uw Xbox One met uw headset of Kinect. Als u wilt beginnen, zegt u 'Hey Cortana' of start u de Cortana-app. Probeer 'Hey Cortana, what can I say?' als u niet goed weet wat u moet zeggen.
  • Als u Kinect gebruikt, kunt u 'Hey Cortana, Xbox on' zeggen om uw console aan te zetten.

Achtergrondmuziek

• Muziekapps kunnen nu muziek afspelen op de achtergrond. Start eenvoudig de muziek in een app die achtergrondmuziek ondersteunt. Terwijl de muziek speelt, kunt u overschakelen naar andere apps en games.
  • Nadat u de muziek hebt gestart, kunt u vanaf elk scherm muziek afspelen, pauzeren en overslaan en het volume regelen door op de Xbox-knop te drukken om de guide te openen, Multitasking te kiezen en daarna de gewenste muziekoptie te selecteren.
  • De app moet achtergrondmuziek ondersteunen. De bijgewerkte Pandora-app in de VS is de eerste app die achtergrondmuziek ondersteunt, maar binnenkort komen daar nog meer apps bij.

Mijn games en apps

• Uw content is dichterbij. Ga vanuit Home naar rechts en selecteer Mijn games en apps.
  • Er zijn nieuwe sorteeropties in Mijn games en apps.
  • 'Klaar om te installeren' heeft een eigen sectie gekregen, zodat u snel de games en apps kunt vinden die u hebt gekocht, maar niet hebt geïnstalleerd.
  • Updates van games en apps worden weergegeven in hun eigen sectie, indien beschikbaar.
  • In het wachtrijgedeelte ziet u nu ook wat onlangs is geïnstalleerd, naast wat in de wachtrij staat.

Instellingen voor taal en locatie

• U kunt nu uw locatie onafhankelijk van uw systeemtaal kiezen. Als u de taal en locatie wilt wijzigen, drukt u op de Xbox-knop om de guide te openen, selecteert u Instellingen > Alle instellingen en kiest u vervolgens Systeem > Taal en locatie.
  • Niet alle talen zijn beschikbaar voor alle locaties. Als u een taal kiest die doorgaans niet gekoppeld is aan uw locatie, wordt het systeem voornamelijk in uw gekozen taal weergegeven, maar kunt u een combinatie van talen zien in onderdelen zoals de Microsoft Store of onlinecontent.

Beste pc-games op Xbox Live

• Populaire pc-games hebben nu gamehubs op Xbox Live. Op uw pc, Xbox of mobiele telefoon kunt u zien welke pc-games uw vrienden spelen, gameclips en schermopnamen van pc-games delen en berichten sturen naar vrienden op Xbox Live. Op Xbox One en pc's met Windows 10 kunt u deelnemen aan partychat met uw vrienden, wat ze ook doen.

Nieuwe Microsoft Store

• De Xbox Store en de Windows Store zijn samengevoegd om uw winkelervaring beter te stroomlijnen. Ga vanuit Home naar rechts naar Store om door alle content te bladeren.
  • Voorbestellingen worden nu dichter bij de releasedatum van de game in rekening gebracht, in plaats van tijdens het moment van aankoop.
  • Klanten in de VS, Zwitserland, Noorwegen, Italië, Duitsland en Finland kunnen nu facturering via de mobiele provider gebruiken om aankopen te doen. Klanten in China kunnen nu China Union Pay gebruiken.

Facebook-vrienden vinden

• Vind Facebook-vrienden door uw Facebook-account en Xbox Live-account aan elkaar te koppelen. Ga in de guide naar het tabblad Vrienden en kies Vrienden > Suggesties. Selecteer Facebook-vrienden zoeken en volg de instructies. Uw Facebook-vrienden die dat ook hebben gedaan, verschijnen in uw suggesties.

Automatisch delen beheren

• U kunt er nu voor kiezen om automatisch uw achievements, schermopnames en gameclips op uw activiteitsfeed te delen. Als u uw instellingen voor delen wilt wijzigen, gaat u naar Instellingen > Voorkeuren > Activiteitsfeed.

Versie besturingssysteem: 10.0.10586.1202 (th2_xbox_rel_1603.160420-1900) fre

Releasedatum

4/27/2016

Nieuwe of bijgewerkte functies

• Oplossingen voor kleine bugs en verbeteringen

Versie besturingssysteem: 10.0.10586.1194 (th2_xbox_rel_1603.160317-1900) fre

Releasedatum

3/23/2016

Nieuwe of bijgewerkte functies

Achterwaarts compatibele Xbox 360-games op Xbox One kopen

• U kunt achterwaarts compatibele Xbox 360-games zoeken en kopen op dezelfde manier als Xbox One-titels. Nadat u deze hebt gekocht, wordt achterwaarts compatibele Xbox 360-content automatisch gedownload naar uw Xbox One en is deze content klaar om te spelen.

Partychat opnemen in Twitch-uitzendingen

• U kunt partychat uitzenden wanneer u de Twitch-app gebruikt. Als u uitzendt vanaf uw console en in een party, kunt u anderen uitnodigen om hun chatgeluid op te nemen in uw uitzending door 'Partychat uitzenden' in te schakelen in de instellingen van de Twitch-app.
  • Als een lid van uw party dat weigert, kan deze persoon nog steeds chatten in de party, maar zal deze persoon niet te horen zijn in de uitzending.
  • Als partyleider hebt u de optie om het chatgeluid van een lid van de party te dempen, zelfs als hij of zij akkoord is met uitzenden.
  • U kunt partyleden ook opnemen in uw Twitch-uitzending op pc's met Windows 10.

Uw partychat tegelijk uitzenden naar headset en luidsprekers

• Kies waar u wilt dat partychatgeluid te horen is: op uw headset, luidsprekers of beide. Ga hiervoor naar Instellingen > Beeld en geluid > Volume.

Aanpasbare duur Game DVR-opnamen

• U kunt de duur van de opname instellen op 15 seconden, 30 seconden, 45 seconden, 1 minuut, 3 minuten of 5 minuten. Ga naar Instellingen > Voorkeuren > Game DVR en streaming om de voorkeuren te wijzigen.

Voortgang van achievements bijhouden in de Xbox OneGuide

• Voor snellere toegang staan uw achievements nu in de Xbox OneGuide. In het nieuwe gedeelte Achievements vindt u een snelle koppeling om al uw achievements te zien.
  • Houd de actuele voortgang van uw achievements direct in de OneGuide bij, zonder dat u een aparte Achievements-app hoeft te snappen.

Video direct afspelen in de activiteitsfeed van Xbox One

• We hebben het afspelen van video in de activiteitsfeed van Xbox One verbeterd.
  • U kunt een volledige video in de feed afspelen en hoeft uw feed niet meer te verlaten om de video te starten.
  • U kunt een video 'leuk vinden' terwijl u een voorbeeld bekijkt, door te drukken op X.
  • Nieuwe opties voor pauzeren, opnieuw starten en afspelen in volledig scherm wanneer u een video start vanaf uw Activiteitsfeed.

Verbeterde nauwkeurigheid van duimsticks van Xbox Elite draadloze controller met firmware-update

• We hebben van fans vernomen dat ze verbeteringen in het gedrag van de duimsticks op de Xbox Elite draadloze controller wilden, in het bijzonder wanneer ze de duimsticks diagonaal verplaatsen. Op basis van deze feedback hebben we een nieuwe methode bedacht om de positie van de duimsticks op een consistente manier te berekenen, zodat de respons van de duimsticks meer strookt met wat u verwacht. Deze methode meet en gebruikt de afstand van de duimsticks ten opzichte van het middelste focuspunt van de basis van de duimsticks, in plaats van de standaardmethode waarbij de meting wordt berekend op basis van een tweedimensionaal vlak. Met de nieuwste firmware-update werken de duimsticks op uw Xbox Elite draadloze controller nu nog nauwkeuriger, voor een nog betere besturing.

Versie besturingssysteem: 10.0.10586.1100 (th2_xbox_rel_1602.160210-2122) fre

Releasedatum

2/19/2016

Nieuwe of bijgewerkte functies

Verbeteringen in Mijn games en apps

• U kunt games verbergen op de lijst 'klaar om te installeren' in 'Mijn games en apps'. Deze functie was verwijderd met de NXOE-update, maar door de grote vraag is dit weer mogelijk. Gebruikers kunnen weer content verbergen, zoals bètaversies, proefversies, games en apps die ze niet meer willen installeren.

Eenvoudiger om een digitale code inwisselen

• Ga naar het tabblad Store en gebruik de snelkoppeling 'Gebruik een code' rechts van 'Games Store' en 'Zoeken in Game Store'

Bekijk in de gids wie deelneemt aan een party

• Klik op de knop 'Chatten' onder de naam/gamertag van een gebruiker om te zien met wie hij/zij nog meer speelt.

Klassement van gamerscores

• Klik op 'Mijn achievements' via het aanmeldingstabblad van de guide om vanuit uw profiel snel naar achievements te gaan of deze te selecteren. Het klassement wordt duidelijk zichtbaar bovenaan op de pagina Achievements weergegeven.
  • De vergelijking omvat de totale gamerscore en de grootste winst gedurende de afgelopen 30 dagen

Verbeteringen in pins

• Individuele pins kunnen nu worden herschikt. Markeer een pin en druk op de 'Y'-knop. U kunt de pin vervolgens verplaatsen. Druk opnieuw op 'Y' om de pin los te laten op de nieuwe locatie.
  • Pins zijn toegankelijk om te starten wanneer de gebruiker offline is

Verbeteringen in activiteitsfeed

• Uw activiteitsfeed in Xbox One Preview informeert u wanneer er nieuwe items in uw feed staan. Als u op de koppeling klikt, gaat u naar het begin van uw feed, waar u een overzicht van de meest recente posts ziet, zodat u steeds de nieuwste content binnen handbereik hebt.
  • Populaire onderwerpen en suggesties van vrienden worden nu in de activiteitsfeed weergegeven

Verbeteringen in Trending

• Nieuw toegangspunt voor trending items rechts van het tabblad Community
  • Stuurt gebruikers naar een speciale Trending-startpagina

Verbeteringen in suggesties voor vrienden

• Secties met suggesties voor vrienden zijn toegankelijk via het tabblad Community en de vriendenlijst in de guide
  •  Bevat koppeling naar schermvullende weergave met alle suggesties voor vrienden

Twitch-uitzendingen waaraan u kunt deelnemen

• Als uw vrienden uitzenden, kunt u uitzendingen van Twitch.tv eenvoudig starten vanaf Game Hubs en vanaf de gametegel

Xbox Accessoires-app

• Diverse nieuwe updates voor de app Xbox Accessoires, waarmee u uw Xbox Elite draadloze controller eenvoudiger kunt aanpassen
    • Het is nu eenvoudiger om uw profiel en configuraties te bekijken en te verbeteren
    • Gestroomlijnde weergave van menu en bewerkingsopties.

Xbox One-chatpad: de hotkeys programmeren

• U kunt de functieknoppen X1 en X2 van uw Xbox One-chatpad programmeren in het gedeelte Apparaten en toebehoren van Instellingen. Opties voor deze knoppen zijn:
    • Guide openen
    • Schermopname maken
    • Dat opnemen
    • Bericht verzenden
    • Zoeken
    • App starten
    • App snappen
    • Media afspelen of pauzeren
    • Volume van tv omhoog
    • Volume van tv omlaag
    • Tv dempen

Versie besturingssysteem: 10.0.10586.1026 (th2_xbox_rel_1510.151217-1035) fre

Releasedatum

1/07/2016

Nieuwe of bijgewerkte functies

• Kleine prestatieverbeteringen

Vorige systeemupdates

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Versies en systeemupdates 2016 besturingssysteem Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?