U kunt niet naar partychat schakelen op Xbox One

Als u niet kunt omschakelen van chatten in de game naar partychat op uw Xbox One-console, is er mogelijk een probleem met de Xbox Live-service of uw netwerkverbinding.

Oplossingen

Oplossing 1: Xbox Live-status controleren

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het dan nog eens:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2019-06-25T12:35:02.3572842+00:00

Oplossing 2: De netwerkstatistieken controleren

Controleer de statistieken voor uw netwerk. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Netwerk.
  3. Selecteer Netwerkinstellingen > Gedetailleerde netwerkstatistieken.
  4. Bekijk de statistieken. Zie Netwerkinstellingen op Xbox One voor hulp bij de evaluatie van de informatie.

Oplossing 3: Iedereen in de party vragen om de Xbox Live-verbinding te testen

Iemand in uw party heeft wellicht een probleem met NAT (Network Address Translation). U komt daarachter door iedereen te vragen zijn verbinding te testen. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Netwerk.
  3. Selecteer Netwerkinstellingen > Netwerkverbinding testen.

Opmerkingen

Oplossing 4: De Xbox One-console opnieuw opstarten

1. Houd de Xbox-knop  in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
  2. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  3. Selecteer Opnieuw starten.

Opmerking Als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd je de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Nadat de console is uitgeschakeld, raak je de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten.

Oplossing 5: Probeer een bekabelde verbinding

Als u nu een draadloze verbinding gebruikt, probeer dan een bekabelde verbinding te gebruiken.

Als u partychat kunt starten wanneer u een bekabelde verbinding gebruikt, zie dan het deel Networking Hardware Information van de Xbox Forums of neem contact op met de fabrikant van de router voor informatie over het configureren van de draadloze instellingen op de router.

Denk eraan dat de inhoud van de Xbox-ondersteuningsforums alleen beschikbaar is in het Engels. Als u inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plakt u de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Translator.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "U kunt niet naar partychat schakelen op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?