Problemen met geluid in party's op Xbox One oplossen

Via party's kun je samenkomen en chatten met je vrienden via je Xbox One. Dat kan met één tot zeven vrienden. Voor meer informatie over het starten van een party, raadpleeg je Een party starten op Xbox One.

Opmerking Zie Je kunt niet schakelen naar partychat op Xbox One als je niet kunt schakelen naar partychat.

Zie Audio-instellingen configureren op je Xbox One-console als je wilt controleren of je je geluidssysteem correct hebt geconfigureerd.

Als je audioproblemen hebt in party's, kunnen de onderstaande oplossingen je helpen algemene problemen op te lossen.

Oplossingen

De status van de Xbox Live-service controleren

Als je hier waarschuwingen ziet, wacht je totdat de service weer werkt en probeer je het vervolgens opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2019-10-24T03:08:38.6342889+00:00

Jij kunt de andere persoon niet horen of de andere persoon kan jou niet horen na deelname aan een partij

Opmerking Bluetooth ondersteunt geen aangesloten apparaten, zoals headsets, chatpads of de Xbox-stereoheadsetadapter. Als je een headset met Bluetooth-ondersteuning gebruikt, probeer je een bekabelde verbinding of probeer je verbinding te maken met behulp van de Xbox draadloze adapter voor Windows 10.

Probeer de volgende stappen als je de persoon waarmee je probeert te chatten niet kunt horen of als die persoon jou niet kan horen nadat je bent gaan deelnemen aan zijn of haar party:

1. Controleer of je headset is ingeschakeld. Ga naar Systeem > Audio en zorg er vervolgens voor dat Headsetmicrofoon is ingesteld op Aan.
  2. Controleer of je ben gaan deelnemen aan de partychat vanuit het partyvenster.
  3. Controleer of je privacyinstellingen communicatie met iedereen toestaan:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Systeem > Instellingen > Account > Privacy en online veiligheid > Xbox Live-privacy > Details bekijken en aanpassen > Communicatie en multiplayer en voer je wijzigingen in.
  4. Bekijk of de persoon waarmee je probeert te chatten is gedempt. Ga als volgt te werken om het dempen ongedaan te maken:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Multiplayer > Party.
    3. Selecteer de party om de deelnemerslijst van de party uit te breiden.
    4. Kies de persoon voor wie je het dempen wilt opheffen.
    5. Selecteer Dempen opheffen.
  5. Zorg ervoor dat je controllerfirmware up-to-date is.
  6. Problemen met je accessoire oplossen:
    1. Headset: probeer een andere headset (één met hetzelfde verbindingstype, of oordopjes) te gebruiken met je controller en met een ander apparaat zoals een smartphone of een iPod. Als je op beide audio kunt horen, moet je oorspronkelijke headset mogelijk worden vervangen. Zie voor Xbox-headsets Apparaatservices. Neem bij headsets van derden contact op met de detailhandelaar of fabrikant voor aanvullende probleemoplossings-, garantie- en vervangingsinformatie.
    2. Xbox draadloze controller: probeer je originele headset met een ander apparaat, zoals een andere Xbox draadloze controller of je smartphone (of een ander apparaat met een 3,5 mm-aansluiting of een draadloze verbinding). Als je geluid hoort, moet je controller worden vervangen.

Als je wilt controleren of je nog garantie hebt op je controller, ga je naar Vervanging van een Xbox-controller aanvragen.

Je kunt ook deze tips proberen:

• Controleer of er netwerkvertraging is of dat er andere netwerkproblemen zijn. Daartoe controleer je de gedetailleerde netwerkstatistieken voor je netwerk. Zie Netwerkinstellingen op Xbox One.
  • Probeer de stappen in de Oplossing voor Xbox One multiplayergames.
  • Als je probleem nog steeds niet is opgelost nadat je al deze stappen hebt uitgevoerd, verzend je feedback naar Xbox via je console.

Echo wanneer een andere persoon praat

Als je veel echo krijgt en Kinect gebruikt als apparaat voor spraakinvoer, doorloop dan de kalibratieprocedure voor Kinect. Dat doe je als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Kinect en apparaten > Kinect.
  3. Kies Kinect hoort me niet.
  4. Volg de guide op het scherm om je Kinect opnieuw te kalibreren.

Niet herkend door Kinect wanneer je praat

Als je de groene bol van Kinect niet ziet bewegen wanneer je praat, dan is chatten via Kinect wellicht uitgeschakeld. Sluit je Xbox One-chatheadset aan of probeer deze stappen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Kinect en apparaten > Kinect.
  3. Schakel het selectievakje Kinect-microfoon gebruiken om te chatten in.

Opmerking Deze instelling wordt toegepast in het volledige systeem; als je deze hier inschakelt, wordt de Kinect-microfoon ook ingeschakeld voor games en Skype.

Audio van partychat komt uit tv wanneer headset is verbonden

Als je partychat via de luidsprekers van je tv-toestel hoort, zelfs nadat je een chatheadset hebt aangesloten, moet je je controller wellicht opnieuw aan je profiel koppelen.

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Aanmelden.
  2. Selecteer je profiel en selecteer Profiel wisselen.

Het geluid van een game of app is niet hoorbaar tijdens voicechat

Als je actieve game of app stil is of niet meer te horen is wanneer je Kinect gebruikt voor partychat of een Skype-oproep, is je chatmixer mogelijk ingesteld om alleen het gesprek weer te geven. Pas de instellingen van de chatmixer aan om het geluidsniveau tijdens het gesprek aan te passen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Beeld en geluid > Volume.
  3. Selecteer Chatmixer en kies dan een van de opties.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen met geluid in party's op Xbox One oplossen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?