De Xbox One-console uitschakelen of opnieuw opstarten

Vanaf de controller:

1. Houd de Xbox-knop  op je controller ingedrukt.
  2. Kies Console uitzetten of Console opnieuw opstarten.

Vanaf de console:

1. Druk op de aan/uit-knop aan de voorkant van de console.

Vanuit de guide:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem en kies vervolgens Console uitzetten of Console opnieuw opstarten.

Vanuit Instellingen:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Aan/uit en opstarten > Uitschakelen of opnieuw starten.
  3. Kies Volledig uitschakelen of Nu opnieuw opstarten.

Met spraakopdrachten

Met Cortana en een headset of Kinect kun je de console inschakelen met een spraakopdracht door te zeggen "Hey Cortana, Xbox on". Als je de console wilt uitzetten, zeg je "Hey Cortana, Xbox off".

Als je het oorspronkelijke model voor spraakbesturing gebruikt, zeg je "Xbox" om de console in te schakelen op en "Xbox turn off" om hem uit te zetten.

Meer informatie over het gebruik van spraakopdrachten met Cortana en andere digitale assistenten zoals Amazon Alexa vind je in Spraakassistenten en digitale assistenten.

Problemen met het uitschakelen van de console oplossen

Probeer de volgende stappen:

• Houd de aan-/uitknop aan de voorzijde van je console ongeveer 10 seconden ingedrukt. Zo wordt de console gedwongen afgesloten.
  • Als laatste redmiddel kun je de console loskoppelen. Dit kan eventuele huidige activiteiten beïnvloeden. Als je de console bijvoorbeeld loskoppelt terwijl je een game opslaat, kun je de opgeslagen gamegegevens kwijtraken of beschadigen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "De Xbox One-console uitschakelen of opnieuw opstarten" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?