Over tv-resoluties en Xbox One

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u de beste tv-resolutie voor uw Xbox One-console kunt kiezen. Leer meer over tv-resoluties en de resoluties die Xbox One X en Xbox One S ondersteunen.

Tv-resoluties kiezen

Opties voor resolutie

480p

De resolutie 480p staat ook bekend als EDTV (Enhanced Definition TV). EDTV doet het volgende:

• Geeft 480 actieve lijnen met informatie van boven naar onder op het scherm scherm.
  • Geeft 854 lijnen met informatie van links naar rechts weer.
  • Biedt een weergavegebied van 4:3 in SD (Standard Definition).

Opmerking Deze resolutie wordt ondersteund op de Xbox One-console, maar wordt niet aanbevolen.

Als u uw tv-toestel op 480p instelt, krijgt u breedbeeld te zien dat in een ruimte van 4:3 is geperst. U ziet zwarte stroken rechts en links op het scherm wanneer een beeld met de verhouding 4:3 wordt weergegeven op een HD-tv van 16:9.

Dat komt omdat de beelden zijn ontworpen om in breedbeeld te worden weergegeven met de verhouding 16:9. Het beeld wordt samengedrukt totdat het past op een scherm van 4:3 en boven en onder zijn zwarte stroken te zien.

720p

De resolutie 720p doet het volgende:

• Geeft beelden weer met maximaal 1280 x 720 pixels.
  • Biedt een weergavegebied van 16:9 HD (High Definition).

720p is de laagste resolutie op de meeste HD-tv's. De beeldkwaliteit is nog steeds uitstekend en de beeldkwaliteit in 720p is nagenoeg niet te onderscheiden van HD-tv's met een hogere resolutie en met een scherm dat kleiner is dan 37 inch. Als uw HD-tv alleen 720p en 1080i biedt, kies dan 720p voor de beste resolutie.

1080i

De resolutie 1080i doet het volgende:

• Geeft beelden weer met een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels.
  • Biedt een weergavegebied van 16:9 HD (High Definition).

De 'i' in 1080i staat voor geïnterlinieerde scan. Dat betekent dat de helft van de lijnen waaruit de beelden op het scherm zijn opgebouwd, 60 keer per seconde worden vernieuwd door uw HD-tv. Dit formaat ziet er fantastisch uit bij de meeste content, maar is wat wazig ('bewegingsonscherpte') bij video's met snelle bewegingen. Daarom ondersteunt Xbox One geïnterlinieerde resoluties niet.

1080p

De resolutie 1080p doet het volgende:

• Geeft beelden weer met maximaal 1920 x 1080 pixels.
  • Biedt een weergavegebied van 16:9 HD (High Definition).

1080p is de meest gebruikte resolutie voor films, tv-programma's, games en veel andere zaken die Xbox One te bieden heeft. Een tv met 1080p hoeft geen concessies te doen als het gaat om beeldkwaliteit, waardoor u kunt genieten van content zoals Blu-ray-films in de resolutie waarvoor ze werden gemaakt. Elke lijn met pixels op het scherm wordt 60 keer per seconde of vaker opnieuw opgebouwd. Dit vermindert bewegingsonscherpte en zorgt voor een haarscherp beeld.

Opmerking Als u een Xbox One S of een Xbox One X hebt en uw tv 120 Hz via HDMI ondersteunt, kunt u door deze resolutie te kiezen de vernieuwingsfrequentie wijzigen tot 120 Hz. Zie De weergave-instellingen aanpassen op uw Xbox One-console voor meer informatie.

1440p

De resolutie 1440p doet het volgende:

• Geeft beelden weer met maximaal 2560 x 1440 pixels.
  • Biedt een weergavegebied van 16:9 HD (High Definition).

Steeds meer computerbeeldschermen hebben een 1440p-resolutie en worden daardoor een populaire keuze onder gamers. Dit wordt soms aangeduid als 'Quad HD', omdat hiermee vier keer de resolutie van een 720p HD-beeldscherm wordt geboden.

Opmerkingen

• U hebt een Xbox One X of Xbox One S en een beeldscherm of tv met ondersteuning voor 1440p nodig om de resolutie 1440p te kunnen gebruiken.
  • Als u een Xbox One S of een Xbox One X hebt en uw tv 120 Hz via HDMI ondersteunt, kunt u door deze resolutie te kiezen de vernieuwingsfrequentie wijzigen tot 120 Hz. Zie De weergave-instellingen aanpassen op uw Xbox One-console voor meer informatie.

4K UHD

De resolutie 4K UHD doet het volgende:

• Geeft beelden weer met maximaal 3840 x 2160 pixels.
  • Biedt een weergavegebied van 16:9 UHD (Ultra-High Definition).

Met vier keer de resolutie van 1080p HD biedt 4K Ultra HD de helderste, meest natuurgetrouwe videobeelden. Speel oorspronkelijke games op uw Xbox One X bij 4K UHD of stream 4K-materiaal van Netflix, YouTube, Hulu en Amazon Video, en bekijk films en Ultra HD Blu-ray-films in verbluffende visuele kwaliteit met HDR (hoog dynamisch bereik) op uw Xbox One X of Xbox One S.

Opmerking U hebt een Xbox One X of Xbox One S en een 4K-tv nodig om de resolutie 4K UHD te kunnen gebruiken.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Over tv-resoluties en Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?