Opties voor Windows Sonic- en Dolby Atmos-headset en help op Xbox One

Op deze pagina

Headsetinstellingen

Als u voor het eerst een stereoheadset aansluit op uw controller of console, wordt de indeling voor de headset standaard ingesteld op Stereo niet-gecomprimeerd. Met een van de volgende opties kunt u ruimtelijk geluid gebruiken bij elke headset:

Windows Sonic – dit is de instelling voor ruimtelijk geluid van Microsoft die een overweldigende headset-ervaring biedt. Sluit een willekeurige headset aan op je controller, of sluit een draadloze Xbox-accessoire aan op je console voordat je de instelling voor je headset wijzigt in Windows Sonic voor hoofdtelefoon.

Dolby Atmos for Headphones: Dolby Atmos for Headphones is een premium indeling voor headsetgeluid die geschikt is voor alle headsets. Als je liever Dolby Atmos for Headphones gebruikt, kies je deze instelling onder Headsetgeluid. In de app vindt u meer informatie over Dolby Atmos for Headphones.

U kunt de audio-instellingen voor de headset als volgt wijzigen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Systeem > Instellingen.
  2. Selecteer Beeld en geluid > Audio-uitvoer.
  3. Kies een van de audio-opties voor de headset.

Problemen met instellingen oplossen

Problemen met audio binnen de game bij gebruik van Dolby Atmos:

Als u audioproblemen ondervindt wanneer u Dolby Atmos gebruikt, kunt u proberen deze functie uit te schakelen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Systeem > Instellingen.
  2. Selecteer Beeld en geluid > Audio-uitvoer.
  3. Selecteer in de audio-opties voor de headset de optie Stereo niet-gecomprimeerd.

Vastgelopen luidsprekerinstellingen nadat u een Windows Sonic- of Dolby Atmos-headset hebt losgekoppeld:

In de meeste gevallen worden na het loskoppelen of het uitschakelen van een headset die is geconfigureerd voor ruimtelijk geluid (Windows Sonic of Dolby Atmos) de luidsprekers weer ingesteld op de vorige audio-instellingen. Echter, bepaalde hardware, zoals een draadloze headset met een intelligente zender die is aangesloten op een USB, geeft mogelijk aan dat de headset nog steeds is verbonden, zelfs nadat deze is losgekoppeld of uitgeschakeld.

Ontkoppel de headset of het headsetonderdeel dat aan de Xbox is gekoppeld. De luidsprekers moeten nu onmiddellijk terugkeren naar de vorige configuratie zonder dat de audio-instellingen van de headset of luidspreker worden gewijzigd. Als je de headset of het headsetonderdeel weer aansluit, zou de headset-indeling die je hebt gekozen weer moeten worden hersteld.

Als je nog steeds problemen ondervindt bij het schakelen tussen luidsprekers en headset op Xbox One, raadpleeg je de website van de fabrikant van de headset voor meer informatie.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Opties voor Windows Sonic- en Dolby Atmos-headset en help op Xbox One " waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?