Feedback geven als Xbox Insider

Overzicht

Gebruik de Xbox Insider-hub wanneer je een probleem of onverwacht gedrag tegenkomt, om team Xbox te helpen problemen op Xbox One en Windows 10 te onderzoeken en op te lossen. Hiermee verbeter je de gaming-ervaring voor jezelf en alle anderen in de community.

Op deze pagina wordt beschreven welke stappen je moet nemen wanneer je een nieuw of bekend probleem meldt en vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

Een probleem in Xbox One melden

Direct nadat een probleem of onverwacht gedrag zich voordoet, meld je dit als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop en houd deze ingedrukt.
  2. Kies in het scherm Wat wil je doen? de optie Een probleem melden. Hiermee wordt de app Xbox Insider-hub geopend.

Informatie toevoegen aan een bekend probleem

Informatie over een bekend probleem toevoegen:

1. Selecteer onder Bekende problemen het probleem dat je ondervindt.
  2. Als je het probleem kunt laten zien, schakel je het selectievakje Schermopname toevoegen of Video-opname toevoegen in.
  3. Selecteer +1 Ik heb dit probleem.

Een nieuw probleem melden

Als je een probleem hebt of als je onverwacht gedrag ziet dat geen bekend probleem lijkt te zijn, kun je het als een nieuw probleem rapporteren.

1. Druk op de Xbox-knop en houd deze ingedrukt.
  2. Kies in het scherm Wat wil je doen? de optie Een probleem melden. Hiermee wordt de app Xbox Insider-hub geopend.
  3. Selecteer Nieuw probleem toevoegen.
  4. Selecteer in het scherm Categorie selecteren de meest geschikte categorie voor het probleem.
  5. Selecteer in het scherm Subcategorie selecteren de meeste geschikte subcategorie voor het probleem. Opmerking: Als je niet zeker weet in welke categorie een probleem valt, kies je een zo goed mogelijke categorie. We ontvangen en controleren het probleem dan nog steeds.
  6. Als je het probleem kunt laten zien, schakel je het selectievakje Schermopname toevoegen of Video-opname toevoegen in.
  7. Geef het probleem een titel en beschrijving. De beste manier om dit te doen, is deze drie vragen te beantwoorden:
    • Wat is het probleem of onverwachte gedrag?
    • Welke stappen heb je uitgevoerd voordat het probleem zich voordeed?
    • Welke aanvullende software, hardware of accessoires gebruikte je toen het probleem zich voordeed? Bijvoorbeeld: mediaschijven (Blu-rays, dvd's, Games), tv-model (videoproblemen), AV-instellingen (geluidsproblemen), netwerkhardware (verbindingsproblemen), hoofdtelefoons, arcade sticks of randapparatuur.
    • Heb je specifieke foutcodes of berichten gezien toen het probleem of gedrag zich voordeed? Zo ja, wat was de specifieke foutcode of het bericht?
      Opmerking: Om de tekst gemakkelijker te kunnen schrijven, kun je een USB-toetsenbord of de Xbox One-chatpad of de Xbox-app gebruiken op je mobiele apparaat of pc met Windows 10. Als je Cortana gebruikt, gebruik spraak-naar-tekst dan door het toetsenbord voor elk tekstveld weer te geven en vervolgens op de Weergeven-knop te drukken.
  8. Selecteer Klaar.

Een probleem melden in Windows 10

1. Druk op de START-knop en kies Feedback-hub in de lijst met apps of typ feedback in het vak en selecteer Feedback-hub.
  2. In Home kies je Een probleem melden.
  3. Vul de secties Geef een samenvatting van je feedback en Geef ons meer details (optioneel). De beste manier om dit te doen, is deze drie vragen te beantwoorden:
    • Wat is het probleem of onverwachte gedrag?
    • Welke stappen heb je uitgevoerd voordat het probleem zich voordeed?
    • Welke aanvullende software, hardware of accessoires gebruikte je toen het probleem zich voordeed?
    • Heb je specifieke foutcodes of berichten gezien toen het probleem of gedrag zich voordeed? Zo ja, wat was de specifieke foutcode of het bericht?
  4. Laat je feedback achter en volg de aanwijzingen. Als je ons het probleem kunt laten zien, voeg dan ook schermopnamen toe.
  5. Wanneer je klaar bent, druk je op Verzenden.

Xbox Insider op Reddit

Je kunt problemen die je ondervindt delen en ondersteuning vinden door te chatten met andere Xbox Insiders en Xbox-medewerkers op de Xbox Insiders-subreddit.

Veelgestelde vragen over het melden van een probleem/Feedback-hub

Wat is het beste moment om de functie Een probleem melden te gebruiken?

Direct nadat een probleem of onverwacht gedrag zich voordoet. Zo zorg je ervoor dat de diagnostische gegevens die je naar ons verzendt relevant zijn voor het probleem.

Kan ik de video- of schermopname controleren die ik bij mijn probleem verzend?

Ja, voordat je het probleem verzendt, kun je een voorbeeld van de video- of schermopname bekijken. Als je besluit geen opnamen mee te sturen, schakel je de selectievakjes uit en worden ze niet toegevoegd aan je melding.

Ik heb 'Video-opname toevoegen' geselecteerd, maar ik zie geen video. Waarom niet?

Video-opname is alleen beschikbaar voor problemen met games.

Kan ik iets anders dan mijn controller gebruiken om de beschrijving en titel voor het probleem te typen?

Ja, je kunt het volgende gebruiken:

Gebruik Een probleem melden echter alleen om problemen of onverwacht gedrag op de console te melden, aangezien dit ons helpt problemen veel sneller te onderzoeken.

Wordt er contact met me opgenomen over problemen die ik heb gemeld?

In het ideale geval nemen we persoonlijk contact met je op, maar gezien de grote hoeveelheid feedback die we ontvangen, is dat niet altijd mogelijk. Als we aanvullende vragen over je feedback hebben, nemen we contact met je op via een Xbox Live-bericht of op de Xbox Insider-subreddit.

Het probleem dat ik heb gemeld, is nog steeds niet opgelost. Wanneer wordt het opgelost?

We proberen alle problemen tijdig op te lossen, maar sommige problemen vereisen nu eenmaal veel onderzoek en investeringen. Als je een probleem in een vorige update hebt gemeld en dit niet is opgelost in de volgende update, gebruik Een probleem melden dan nogmaals om ons te laten weten dat het probleem zich nog steeds voordoet. Zorg dat je de relevante gegevens die hierboven worden beschreven meestuurt.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Feedback geven als Xbox Insider" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?