Veelgestelde vragen over het Xbox Insider-programma

Onderwerpen

Wat is het Xbox Insider-programma?

Het Xbox Insider-programma geeft gepassioneerde Xbox-fans de gelegenheid om ons feedback te geven over de meest recente Xbox One-systeemupdates. Het geeft ook toegang tot functies en games die nog in ontwikkeling zijn, zowel op de Xbox One-console als op Windows 10-pc's.

Neem deel aan het Xbox Insider-programma en help mee om content en functies die nog in ontwikkeling zijn, sneller beschikbaar te maken op Xbox. Door quests, enquêtes en snelle peilingen in te vullen en problemen rechtstreeks te melden bij de ontwikkelaars kun je ons wat vertellen wat je leuk vindt, wat je kunt missen en waar je meer van wilt.

Als Xbox Insider beslis je op welk niveau je betrokken wilt zijn en welke content je wilt volgen - content voor je pc of de Xbox One, systeemupdates of games - dat maakt niet uit. Op basis van je interesses, deskundigheid als Xbox Insider, Xbox Insider-niveau en -ervaringspunten en vorige activiteiten waaraan je hebt deelgenomen, kom je automatisch in aanmerking voor deelname aan steeds meer previews van Insider-content.

Aan de slag met het Xbox Insider-programma

Download de Xbox Insider-hub

Om aan de slag te gaan als Xbox Insider hoef je alleen de app Xbox Insider-hub op je Xbox One of pc te downloaden.

1. Navigeer naar het tabblad Store op het dashboard of selecteer Store in de guide.
  2. Selecteer Zoeken.
  3. Zoek de Xbox Insider-hub.
  4. Selecteer Ophalen/installeren vanaf de productpagina.

Voor meer informatie over het downloaden en gebruiken van de Xbox Insider-hub ga je naar De app Xbox Insider-hub downloaden.

Vereisten voor Insider-previews

Voor elke preview van Insider-content gelden andere vereisten voor deelname. Alleen previews waaraan je mag deelnemen worden weergegeven in je Xbox Insider-hub, wat betekent dat je moet voldoen aan de noodzakelijke vereisten om deel te kunnen nemen. Je kunt de vereisten voor elke preview als volgt bekijken:

1. Start de Xbox Insider-hub.
  2. Ga naar Insider-content.
  3. Selecteer een preview uit een van de secties Games, Apps of Systeem.
  4. Selecteer Beheren.
  5. De vereisten voor geschiktheid kunnen worden weergegeven in de beschrijving van de geselecteerde preview. Zo kan bijvoorbeeld de Xbox One Update Preview de geschiktheidsvereisten weergeven voor elke ring waarvoor je momenteel bent gekwalificeerd.

Opmerking Omdat sommige programma's specifiek zijn voor een bepaald platform, zijn er vaak verschillende previews van Insider-content beschikbaar voor Xbox One en Windows 10.

Overeenkomst voor het Xbox Insider-programma

Wanneer je de Xbox Insider-hub voor het eerst start, moet je akkoord gaan met de overeenkomst van het Xbox Insider-programma. Raadpleeg de Overeenkomst voor het Xbox Insider-programma.

Veelgestelde vragen over het Xbox Insider-programma

Kan iedereen deelnemen aan de Xbox One Update Preview?

Ja, als je ten minste 18 jaar oud bent, wat momenteel vereist is om onze gebruiksvoorwaarden te accepteren. Houd er rekening mee dat de beschikbare Update Preview-ringen die je kunt registreren, zijn gebaseerd op je Xbox Insider-ervaringspunten en je deskundigheid in het programma.

Hoe kan ik deelnemen aan de Xbox One Update Preview of mijn console verplaatsen naar een andere Preview-ring?

1. Start de Xbox Insider-hub op uw Xbox One-console.
  2. Kies Insider-content op de hoofdpagina.
  3. Selecteer bij Systeem de optie Xbox One Update Preview.
  4. Kies Deelnemen of Beheren.
  5. Kies een Preview-ring uit de beschikbare opties.

In welk opzicht verschillen de Xbox One Update Preview-ringen van elkaar en hoe kan ik van ring veranderen?

Er zijn vier Xbox One Update Preview-ringen. Hiermee kun je instellen wanneer en hoe vaak je vroege toegang krijgt tot console-updates. Op basis van je activiteiten als Xbox-Insider krijg je toegang tot ringen. Als je voor meer ringen bent uitgenodigd, kun je vanuit de Xbox Insider-hub tussen de ringen schakelen.

Je verandert als volgt van ring:

1. Start de Xbox Insider-hub op je Xbox One-console.
  2. Kies op de hoofdpagina Insider-content.
  3. Kies bij Systeem de optie Xbox One Update Preview.
  4. Selecteer Beheren.
  5. De lijst met preview-ringen waarvoor je in aanmerking komt, wordt weergegeven op het scherm.
  6. Kies een ring en druk op Gereed.

Opmerking: Gemiddeld duurt het meestal ongeveer 10 minuten voordat dit proces is voltooid.

De huidige Xbox One Update Preview-ringen zijn:

• Alpha: is alleen op uitnodiging toegankelijk en updates zijn in het vroegste stadium toegankelijk via het previewvenster. Deze ring ontvangt het vaakst updates.
  • Beta: is toegankelijk voor Xbox Insiders met een programmadeskundigheid van 3 of meer maanden en een Xbox Insider-ervaringspuntenniveau 4 of hoger. Deze ring ontvangt updates kort na Alpha.
  • Delta: is toegankelijk voor elke Xbox Insider met een programmadeskundigheid van 1 of meer maanden die Xbox Insider-deskundigheidsniveau 2 of hoger heeft bereikt. In enkele situaties waarin verdere aandacht van Alpha- of Beta-ringen is vereist, is het mogelijk dat Delta Insiders systeemupdates ontvangen vóór Beta. Dit komt echter niet vaak voor. Bovendien ontvangen alle Delta Insiders de update vóór GA, terwijl vroege systeemupdates niet worden gegarandeerd in de Delta-ring.
  • Omega: is toegankelijk voor iedereen en de ring ontvangt systeemupdates vrij kort vóórdat ze algemeen beschikbaar zijn.

Moet ik deelnemen aan Xbox One Update Preview om te kunnen deelnemen aan game- en app-previews die beschikbaar zijn via het Xbox Insider-programma?

Meestal niet. Sommige game- of app-previews worden vanwege het feit dat een game of app afhankelijk is van een systeemupdateversie die nieuwer is dan de huidige openbare update, alleen aangeboden aan gebruikers in specifieke Xbox One Update Preview-ringen, maar veel games en apps worden beschikbaar gesteld aan alle Xbox Insiders, ongeacht of ze zijn ingeschreven in een Xbox One Update Preview-ring.

Mijn vriend komt in aanmerking voor een preview, maar ik niet. Waarom is dat?

Niet alle previews zijn beschikbaar voor alle Xbox Insiders. Deelnemers kunnen op basis van een aantal factoren in aanmerking komen voor previews. Deze factoren kunnen voor elke Xbox Insider-preview anders zijn. In sommige gevallen mag de game- of app-ontwikkelaar zelf beslissen wie geschikt is. Geschiktheid kan ook worden bepaald op basis van je interesses, eerdere activiteiten in het Xbox Insider-programma, deskundigheid als Xbox Insider, Xbox Insider-ervaringspunten, games die je bezit enzovoort.

Bij een preview in Insider-content staat Neemt deel, maar ik neem niet deel en er is geen optie om me af te melden. Waarom is dit?

Af en toe worden gebruikers die aan bepaalde eenvoudige criteria in een Insider-programma voldoen, automatisch ingeschreven. Alle Insiders die de Xbox Insider-hub starten en akkoord gaan met de Gebruiksrechtovereenkomst, worden bijvoorbeeld automatisch ingeschreven voor het Xbox Insider-programma. In het algemeen gebeurt dit om gekwalificeerde gebruikers op de hoogte te brengen van bepaalde aankondigingen en quests en zodat we meer te weten komen over je interesses en je op de hoogte kunnen stellen van nieuwe mogelijkheden. Via deze programma's kun je toegang krijgen tot nieuwe Insider-content.

Ik heb een nieuwe console gekocht. Kan ik deze gebruiken om deel te nemen aan het Xbox Insider-programma?

Ja. Je hoeft alleen de Xbox Insider-hub te installeren vanuit de lijst Gereed voor installatie in Mijn games en apps. Als je de app daar niet kunt vinden, zoek je in de Store. Wanneer de app is gestart, kom je in aanmerking voor dezelfde Insider-content waarvoor je op andere consoles in aanmerking kwam.

Hoe kan ik het Xbox One Update Preview-programma verlaten?

Het maakt niet uit of je alleen maar niet meer wilt deelnemen of dat je je Xbox verkoopt of weggeeft, je moet hem verwijderen uit het Update Preview-programma. Als je de Xbox al hebt verkocht of weggegeven, kun je de Xbox Insider-hub op een andere console of een Windows 10-pc starten en dezelfde instructies volgen.

1. Start de Xbox Insider-hub op je Xbox One-console of een Windows 10-pc.
  2. Klik op de startpagina op Instellingen.
  3. Klik op Apparaten beheren en kies het apparaat dat je wilt verwijderen uit het programma.
  4. Klik op Gereed.

Opmerking: Gemiddeld duurt het meestal ongeveer 10 minuten voordat dit proces is voltooid. Het is handig als je het serienummer of de naam van je vorige console kent, om er zeker van te zijn dat je de juiste Xbox-console verwijdert.

Als onderdeel van het verwijderingsproces kunnen mogelijk de fabrieksinstellingen van je Xbox worden teruggezet. Tijdens het terugzetten van de fabrieksinstellingen worden er geen games en apps gewist. Je moet echter wel alle profielen of systeeminstellingen die op de console zijn opgeslagen weer herstellen, nadat de fabrieksinstellingen zijn teruggezet.

Ik ben gestopt met deelname aan het Xbox Insider-programma. Kan ik terugkeren?

Ja. Op de Xbox One-console kun je de Xbox Insider-hub opnieuw installeren vanuit de lijst Gereed voor installatie in Mijn games en apps. Als je de app daar niet kunt vinden, zoek je in de Store.

Als je eerder hebt deelgenomen aan het Xbox Insider-programma op pc en de app daarna hebt verwijderd, zoek dan naar 'Xbox Insider-hub' in de Store.

Hoe lang duurt het voordat voor mijn verzoek om een console uit het programma te verwijderen, is verwerkt?

Een console verwijderen uit de Xbox Insider-programma neemt meestal ongeveer 10 minuten in beslag. Wanneer het uitschrijvingsproces is voltooid, is het mogelijk dat de fabrieksinstellingen van de console worden teruggezet. Hoewel hiermee alle profielen en instellingen uit de console worden verwijderd, worden er geen opgeslagen games en apps verwijderd.

Mijn gezin deelt een console. Kunnen we allemaal deelnemen aan het Xbox Insider-programma?

Ja. Iedereen in uw huis kan deelnemen aan het Xbox Insider-programma. Iedereen die de Xbox Insider-hub start, kan deelnemen aan previews op die console als diegene ervoor in aanmerking komt.

Opmerking Geschiktheid voor Insider-content is afhankelijk van je leeftijd, je niveau in het programma, eerdere activiteiten en een aantal andere criteria. Het is mogelijk dat voor jou andere Insider-content beschikbaar is, zoals bepaalde games of apps, dan voor een vriend of een ander gezinslid.

Zijn er previews beschikbaar in het Xbox Insider-programma waarvoor een NDA (Non-Disclosure Agreement of geheimhoudingsverklaring) geldt?

In de meeste gevallen vallen previews niet onder een NDA, maar soms wel. Voor previews die een NDA vereisen, moet je akkoord gaan met Gebruiksrechtovereenkomst voordat je deelneemt. Als je voor games of functies een NDA hebt geaccepteerd maar ze toch met anderen bespreekt, kan dit leiden tot handhavingsacties tegen jouw account.