Wat is er nieuw op Xbox One voor mei

Lees wat er nieuw is deze maand.

Nog meer opties voor video-uitvoer

Gamers met tv's en monitors die ondersteuning bieden voor 120Hz-vernieuwingsfrequenties kunnen nu op Xbox One S en Xbox One X 120Hz-ondersteuning inschakelen voor 1080p- en 1440p-uitvoerresoluties.

Hoge vernieuwingsfrequentie leveren vaak een vloeiendere gamingervaring en minder latentie, en in sommige games ook minder haperingen.

Verbeteringen op het gebied van het vastleggen en bijsnijden van games

Nu kun je gameclips en schermopnames bijsnijden vanuit recente opnames in de guide. Je hoeft niet meer over te schakelen naar Upload Studio om clips te knippen.

Bijgewerkt knopgedrag

We hebben enkele wijzigingen aangebracht in de opdrachten van de controllerknop. Zo kun je nu bijvoorbeeld in Home op de View-knop [pictogram] drukken om game- en vriendenblokken opnieuw te ordenen. En als je op de View-knop [pictogram] drukt wanneer Home is geselecteerd op het hoofdtabblad van de guide [pictogram], dan worden je recente opnames weergegeven.

Betere ervaring voor gezinnen

Het is nu veel gemakkelijker voor ouders om de instellingen voor ouderlijk toezicht op Xbox One te vinden en te beheren. In het nieuwe scherm Ouderlijk toezicht zie je onder Instellingen > Account precies welke toegangsinstellingen voor het gezin en inhoud zijn ingesteld, welke belangrijke instellingen niet zijn ingesteld en welke instellingen eventueel je aandacht nodig hebben.