Wat is er nieuw op Xbox One voor oktober

Dit zijn de belangrijkste ins en outs uit de update van oktober.

De nieuwe Xbox Avatars zijn er

De nieuwe Xbox Avatars hebben nu nieuwe ontwerpen. Je vindt er nu ongekend veel opties voor inclusieve aanpassing, die in de toekomst nog verder worden uitgebreid. De Xbox Avatar-editor biedt een breed scala verschillende figuren, zodat je je avatar precies zo kunt aanpassen als je wilt.

In de Photobooth kun je een afbeelding van je avatar maken, voor gebruik als gamerafbeelding. Je kunt verschillende poses weergeven, die je kunt pauzeren en door laten lopen met meer beheersing dan ooit. Met bedieningselementen voor draaien en zoomen vind je precies die weergave die je in je hoofd hebt. En dankzij een grote keuze in achtergrondkleuren kun je precies de gewenste sfeer creëren. Je maakt je avatar helemaal af met een van de vele stemmingen.

In de nieuwe Xbox Avatar-editor kun je ook avatar-generaties vergelijken en er een uit kiezen. Als je gehecht bent aan je bestaande avatar, vind je de gehele content van de kast van je oorspronkelijke avatar nog steeds in de app Originele Xbox-avatars op Xbox One en Windows 10.

Alexa en Cortana laten hun Xbox-skills zien

Nu kun je via apparaten met Alexa en Cortana nog meer doen met je Xbox dan met Kinect of headsets. Met de Xbox-skill kun je via gesproken opdrachten je Xbox in- en uitschakelen, het geluidsvolume regelen, games en apps starten, uitzendingen op Mixer starten en stoppen, schermopnames vastleggen en nog veel meer.

Stel je eens voor dat je op je Echo de Xbox-skill hebt ingeschakeld. Je hoeft alleen maar "Alexa, launch Forza Horizon 4" te zeggen en je Xbox wordt ingeschakeld, je wordt aangemeld en Forza Horizon 4 wordt gestart.

Als je de spraakconfiguratie voor Alexa wilt uitvoeren, zeg je "Alexa, open Xbox." Voor Cortana zeg je "Hey Cortana, open Xbox."

Videostreaming in Dolby Vision nu ook op Xbox One

Met Dolby Vision kunnen bepaalde tv's HDR naar een hoger peil tillen dan standaard-HDR, dankzij grotere nauwkeurigheid en betere weergave dan standaard-HDR. Als jouw tv de nieuwste versie van Dolby Vision ondersteunt en je een Premium Netflix-abonnement hebt, ga er dan goed voor zitten en ervaar zelf hoe meeslepend Dolby Vision is.

Nieuw talen voor Verteller

Verteller op Xbox One heeft er nu vijf nieuwe talen bij geleerd: Spaans, Portugees, Pools, Zweeds en Nederlands. En naast Amerikaans en Brits Engels kan Verteller nu ook in Australisch Engels spreken.

Zoeken naar games die je bezit

Zoeken is uitgebreid en levert je nu ook games die 'Klaar zijn om te installeren' of die je bezit als onderdeel van je lidmaatschappen, zoals van Xbox Game Pass, EA Access en andere. Het is nu makkelijker dan ooit om de game te vinden waar je naar op zoek bent en te gaan spelen.

Klaar om te installeren is verbeterd.

De sectie Klaar om te installeren in Mijn games en apps is nu toegevoegd aan de tabbladen voor je games, apps en lidmaatschappen. Met deze aanpassing is het nu makkelijker om snel te zien wat je meteen kunt spelen en wat je eerst nog moet installeren.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Wat is er nieuw op Xbox One voor oktober" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?