Transcriptie van games gebruiken op Xbox One

De functie Transcriptie van game zet wat de spelers in de game zeggen om naar tekst die je op het scherm kunt lezen. Deze functie kan ook chattekst die je naar andere spelers typt hardop voorlezen.

Opmerking De transcriptie van games is beschikbaar op Xbox One en in Windows 10 in games die deze functie ondersteunen. Deze functie wordt momenteel ondersteund door de volgende games:

Transcriptie van game inschakelen

Op Xbox One

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen. Ga vervolgens naar Systeem > Instellingen > Toegankelijkheid > Transcriptie van game.
  2. Als je de spraak van andere spelers wilt omzetten in tekst, selecteer je Spraak-naar-tekst aan.
  3. Als je chattekst hardop wilt laten voorlezen aan andere spelers, selecteer je Tekst-naar-spraak aan. Als je de stem wilt kiezen die andere spelers horen wanneer je chattekst wordt voorgelezen, selecteer je een van de beschikbare stemmen in het menu Tekst-naar-spraak.
  4. Als je wilt dat in games bepaalde woorden op het scherm worden voorgelezen, selecteer je Games laten voorlezen.

In Windows 10

1. Open de Xbox-app en ga naar Instellingen > Algemeen > Transcriptie van gamechat.
  2. Als je de spraak van andere spelers wilt omzetten in tekst, selecteer je Spraak-naar-tekst aan.
  3. Als je chattekst hardop wilt laten voorlezen aan andere spelers, selecteer je Tekst-naar-spraak aan.
  4. Als je de stem wilt kiezen die andere spelers horen wanneer je chattekst wordt voorgelezen, selecteer je een van de beschikbare stemmen in het menu Tekst-naar-spraak.

Halo Wars 2

Als je Halo Wars 2 speelt, moeten alle profielen die gametranscriptie gebruiken, de volgende stappen in de game uitvoeren:

1. Start Halo Wars 2.
  2. Ga naar het hoofdmenu en selecteer Options & Extras > Game.
  3. Stel de optie Enable ease of access shortcuts in op Aan.
  4. Doe mee met andere toegankelijkheidsgebruikers door een game-uitnodiging te accepteren of via de optie Join Game.

Toegankelijkheidssneltoetsen gebruiken in Halo Wars 2:

1. Voor spraak-naar-tekst druk je op RT + R3 (Xbox One) of de O-toets (Windows 10) om het tekstvak voor chattranscriptie te openen. Het tekstvak wordt automatisch geopend als voicechat wordt ontvangen en blijft 5 tot 10 seconden geopend voordat het wordt gesloten.
  2. Voor tekst-naar-spraak druk je op RT + L3 (Xbox One) of Shift + K (Windows 10) om het virtuele toetsenbord te openen. Berichten worden hardop voorgelezen via de hoofdtelefoon of luidsprekers van de ontvangende persoon en worden als tekstberichten weergegeven in het tekstvak voor chattranscriptie.

Probleemoplossing

Als je problemen ondervindt bij het gebruik van gametranscriptie in Halo Wars 2, volgen hier enkele suggesties:

• Zorg ervoor dat iedereen die gametranscriptie gebruikt, een headset heeft aangesloten alvorens de game te starten.
  • Controleer je privacyinstellingen (dit geldt voor iedereen die gametranscriptie gebruikt).
    • Op Xbox One druk je op de Xbox-knop om de guide te openen, selecteer je Systeem > Instellingen en selecteer je vervolgens Account > Privacy en onlineveiligheid > Xbox Live-privacy > Details weergeven en aanpassen > Communicatie en multiplayer. Kies Iedereen onder Anderen kunnen communiceren met spraak, tekst of uitnodigingen. Druk op de B-knop om terug te gaan naar Xbox Live-privacy en selecteer Onlinestatus en geschiedenis. Kies Iedereen onder Anderen kunnen zien of je online bent.
    • In Windows 10 meld je je aan bij Xbox-privacy en onlineveiligheid. Schuif op het tabblad Privacy omlaag naar Anderen kunnen communiceren met spraak, tekst of uitnodigingen en Zien of je online bent, kies Iedereen voor beide en selecteer vervolgens Opslaan.
  • Als je voicechat hoort, maar geen spraak-naar-tekst ontvangt, moet iedereen die gametranscriptie gebruikt, de game opnieuw starten.

Veelgestelde vragen

Waarom is er vertraging bij de transcriptie van chats?

Soms merk je een korte vertraging bij de transcriptie van chats. Dit kan verschillende redenen hebben.

Waarom worden sommige woorden verkeerd gespeld?

De kwaliteit van een transcriptie hangt van verschillende factoren af, zoals de omgeving (bijvoorbeeld of er veel achtergrondgeluiden zijn), uitspraak en de afstand tussen de spreker en de microfoon.

Waarom wordt het chatvenster steeds verplaatst?

Het gamechatvenster kan tijdens het gamen van plaats veranderen, afhankelijk van de manier waarop het venster in de game wordt weergegeven. Het chatvenster van de game kan bijvoorbeeld van plaats veranderen om te vermijden dat belangrijke gebieden van de game worden bedekt. Waar het chatvenster wordt weergegeven, kan voor elke game die deze functie ondersteunt, anders zijn.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Transcriptie van games gebruiken op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?