De app Films en tv gebruiken met Verteller op Xbox One

Films en tv werkt met Verteller, een ingebouwde schermlezer die tekst op het scherm hardop voorleest en gebeurtenissen beschrijft, zodat je de pc ook kunt gebruiken als je een gezichtsbeperking hebt.

De app bevat ook toetsenbordsneltoetsen, waarmee je veelvoorkomende acties kunt uitvoeren. Voor de beste resultaten sluit je een USB-toetsenbord aan op je Xbox One om Verteller te gebruiken. In de volgende informatie wordt ervan uitgegaan dat je gebruik maakt van een Xbox One-controller en een aangesloten USB-toetsenbord.

Verteller starten

Houd de Xbox-knop  op je controller ingedrukt en druk vervolgens op de Menuknop . Druk nogmaals op deze knoppen om Verteller uit te schakelen.

Als je een toetsenbord gebruikt, druk je tegelijkertijd op de Windows-logotoets + Enter om Verteller te starten of te stoppen. Op veel toetsenborden bevindt de Windows-logotoets zich in de onderste rij toetsen, links of rechts van de Alt-toets.

De app openen

1. Meld je aan met je profiel op de Xbox One.
  2. Ga vanaf het scherm Home naar Mijn games en apps en druk op Enter.
  3. Druk eenmaal op de pijl-omlaag om naar Apps te gaan en ga vervolgens naar het sorteermenu en druk op Enter.
  4. Gebruik de pijl-omhoog en pijl-omlaag om de focus naar Sorteren A-Z te verplaatsen en druk vervolgens op Enter.
  5. Ga naar de eerste app in je lijst met apps en druk vervolgens op de pijl naar rechts totdat je Films en tv bereikt. Druk op Enter om dit te openen.

Je sluit de app door op de Xbox-knop  op de controller te drukken om naar het scherm Home te gaan. Als je vanuit de app naar Home gaat, heeft Films en tv de focus. Druk op de Menuknop  op de controller en selecteer Afsluiten.

Navigatie

Opmerking Als je met Verteller wilt werken, moet je een USB-toetsenbord aansluiten op je Xbox-console.

De Xbox-versie van Films en tv heeft vier hoofdgebieden:

• Zoeken
  • Home
  • Films
  • Tv

Persoonlijke video's zijn beschikbaar in de pc-app, maar niet op de Xbox.

Als je door de app wilt navigeren met je toetsenbord, druk je op pijl naar rechts, links, omlaag of omhoog. Met je controller kun je de linker-stick of het navigatiepad gebruiken. Met de A-knop  kun je selecteren en met de B-knop  ga je terug.

Kies een bestemming wanneer je de app voor de eerste keer start: ga naar je Films en tv, of ga naar de Store en zoek films en tv-programma's die je wilt kopen. Als je naar je Films en tv gaat, kom je bij het startscherm van de app. Als je kiest om films en programma's te kopen, ga je naar de Store.

Toetsenbordsneltoetsen

De volgende sneltoetsen zijn beschikbaar voor Films en tv op Xbox One met een aangesloten USB-toetsenbord.

Toets Bewerking
Enter Een element selecteren waarop de focus staat
Spatiebalk of Ctrl + P Afspelen of onderbreken (wanneer je naar een video kijkt)
Windows-toets + Backspace Teruggaan

Een film of tv-programma zoeken en deze afspelen

1. Ga met de controller naar links en druk op Tab om de focus op het zoekvak te plaatsen. Druk op Enter en typ de naam van de film of het tv-programma die of dat je wilt bekijken.
  2. Druk op Invoeren om te zoeken. Films en tv-programma's die je hebt gekocht of gehuurd wordt weergegeven. Als je resultaten wilt zien voor soortgelijke films of programma's die je in de Store kunt krijgen, druk je op de pijl-omlaag totdat de knop 'Zoeken in Store' is geselecteerd en druk je op Enter.
  3. Als de focus is geplaatst op het gewenste item, druk je op Enter om het te selecteren.
    • Voor films die je al bezit, heeft Afspelen of Hervatten de focus. Druk op Enter of de spatiebalk om het afspelen te starten.
    • Voor een tv-programma dat je bezit, heeft de knop Afspelen de focus voor de eerste aflevering van de serie, of voor de eerste aflevering die je nog niet hebt gekeken. Als je een ander aflevering wilt afspelen, verplaats je de focus met de controller naar de lijst Afleveringen. Met de toets Pijl omlaag plaats je vervolgens de focus op de gewenste aflevering. Om het afspelen te starten, druk je op Enter en kies je Afspelen, Hervatten of Opnieuw starten.
    • Voor een film of tv-programma die of dat je wilt kopen of huren, druk je op Enter om die titel te openen in de Store. Volg de instructies voor het kopen of huren. Als je de transactie hebt afgerond, verandert de knop Kopen of Huren in Afspelen of In bezit. Zorg ervoor dat deze knop de focus heeft en druk op Enter om terug te keren naar de app Films en tv. Indien nodig, ga je met de Tab-toets naar de knop Afspelen en druk je vervolgens op Enter.

Weergave van video’s regelen

Als je film of tv-programma wordt afgespeeld, kun je het afspelen als volgt regelen:

1. Druk op de spatiebalk om de video te onderbreken of af te spelen.
  2. Als je 30 seconden vooruit wilt, druk je vanaf de knop Afspelen of Onderbreken op Tab om naar de knop Vooruitspringen te gaan. Druk vervolgens op Enter.
  3. Als je 30 seconden terug wilt, druk je vanaf de knop Afspelen of Onderbreken op Tab+Shift om naar de knop Achteruitspringen te gaan. Druk vervolgens op Enter.
  4. Als je de opties voor audio of ondertiteling wilt wijzigen, druk je vanaf de knop Afspelen of Onderbreken twee keer op Tab + Shift totdat je het Menu voor ondertiteling en audio weergeven bereikt. Druk vervolgens op Enter. Kies de gewenste opties door middel van de pijltoetsen en de Enter-toets.

Ondertiteling inschakelen

Voor de meeste films en tv-programma's is ondertiteling beschikbaar. Je kunt de ondertitels als volgt inschakelen:

1. Als je een video hebt geopend en deze afspeelt, selecteer je Onderbreken of druk je op de spatiebalk het afspelen te onderbreken.
  2. Druk op Shift + Tab totdat je de knop Menu voor ondertiteling en audio weergeven bereikt. Druk op Enter, selecteer een taal met de toetsen pijl-omhoog of pijl-omlaag en druk op Enter.
  3. Druk op de spatiebalk om het afspelen te hervatten, nu met ondertiteling.

Om de ondertiteling beter te kunnen lezen, kun je de weergave ervan als volgt aanpassen:

1. Druk op de Xbox-knop  op de controller om de guide te openen.
  2. Zet met de toets pijl-rechts de focus op het tabblad Systeem en druk op Enter. Zet de focus op Instellingen en druk opnieuw op Enter.
  3. Ga omlaag naar Toegankelijkheid.
  4. Ga naar rechts naar Ondertiteling en druk op Enter.
  5. Ga omlaag naar de optie over gebruik van een aangepaste stijl en druk op de spatiebalk.
  6. Spring met de Tab-toets naar een van de 9 menu's en kies vervolgens met een combinatie van Enter en Pijl omlaag de gewenste opties.

Je kunt ook vanuit Toegankelijkheid met de toets pijl-rechts de focus zetten op Hoog contrast. Druk vervolgens op Enter. Gebruik het menu om er zeker van dat hoog contrast is ingeschakeld.

Voor ondersteuning voor Verteller of andere ondersteunende technologie van Microsoft, neem je contact op met Xbox-ondersteuning.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "De app Films en tv gebruiken met Verteller op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?