Uitgebreide foutrapportage op Xbox One

U kunt kiezen of u wilt deelnemen aan verbeterde foutrapportage. Deze rapporten geven Microsoft de beste kans om problemen die u misschien hebt met uw Xbox One op te lossen.

Verbeterde foutrapportage omvat mogelijk de toestand van het geheugen van het apparaat wanneer een systeem of de app vastloopt. Dit kan onbedoeld persoonlijke gegevens bevatten.

Wij verstrekken beperkte delen van gegevens in foutenrapport aan partners (zoals OEM's) om hen te helpen problemen op te lossen in producten en services die samenwerken met Windows en andere producten en services van Microsoft. Zij mogen deze gegevens alleen gebruiken voor het repareren en verbeteren van deze producten en services.

Het beheren van uw instellingen voor verbeterde foutrapportage

Twee verschillende instellingen bepalen verbeterde foutrapportage op de console: een algemene apparaatinstelling en een instelling per gebruiker. Als de apparaatinstelling is uitgeschakeld, vindt er geen uitgebreide foutrapportage plaats, ongeacht de instellingen per gebruiker. De algemene apparaatinstelling is standaard ingeschakeld.

Wanneer u zich eerst bij uw Xbox One aanmeldt, kunt u kiezen of u wilt deelnemen aan de verbeterde foutrapportage. Dit is de instelling per gebruiker. Als u ervoor kiest om niet deel te nemen, dan kunt u Microsoft minder gegevens sturen om Xbox One te verbeteren en problemen op te lossen op basis van uw gebruik en fouten die optreden.

Meerdere mensen kunnen zich op elk gewenst moment aanmelden bij een Xbox One-console. Als iemand zich aanmeldt bij de console en ervoor heeft gekozen om geen deel te nemen aan de uitgebreide foutrapportage of de algemene apparaatinstelling heeft uitgeschakeld, houdt Microsoft zich aan deze voorkeur en vindt er geen uitgebreide foutrapportage plaats.

Ga als volgt te werk om de algemene apparaatinstelling voor uitgebreide foutrapportage te wijzigen:

1. Ga je naar Instellingen > Systeem > Consolegegevens.
  2. Wijzig de optie voor Verbeterde foutrapportage toestaan.

Ga als volgt te werk om uw persoonlijke instelling voor uitgebreide foutrapportage te wijzigen:

1. Meld u aan bij uw profiel.
  2. Ga naar Instellingen > Account > Privacy & onlineveiligheid.
  3. Kies Xbox Live-privacy > Details bekijken en aanpassen > Gegevens verzamelen.
  4. Wijzig de instelling voor U kunt uitgebreide foutenrapporten delen.

Uw persoonlijke instelling voor verbeterde foutrapportage geldt alleen voor de huidige console. Als u zich op een andere console aanmeldt en de instelling wilt wijzigen, herhaalt u deze stappen.

Als de console is geregistreerd in het Xbox Insider-programma of deel uitmaakt van een ontwikkelaarsprogramma, is het wellicht niet mogelijk deze instellingen uit te schakelen. Als u niet wilt deelnemen aan uitgebreide foutrapportage, moet u de console verwijderen uit het programma.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Uitgebreide foutrapportage op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?