Fout 0x80048051 treedt op wanneer je probeert je aan te melden bij de Xbox One-console

Je krijgt wellicht de volgende foutcode en foutbericht te zien wanneer je probeert je aan te melden bij je Xbox One-console:

0x80048051
Probeer het later opnieuw of controleer je account.

Dit kan betekenen dat er een probleem is met Xbox Live of dat er een onverwachte fout is opgetreden op de console.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen om dit probleem te verhelpen.

Oplossing 1: Controleer op Xbox Live-statuswaarschuwingen

Als je hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het vervolgens nog eens:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2019-10-18T08:44:19.5977671+00:00

Oplossing 2: Zet je netwerkhardware uit en weer aan en start je console opnieuw op

Volg deze stappen om de netwerkhardware te resetten en je console opnieuw te starten:

1. Koppel de voedingskabel aan de achterkant van de router, modem of gateway los en wacht 5 minuten. Als je een router en een modem hebt, koppel je de voedingskabel van beide apparaten los.
  2. Sluit de modem of gateway na 5 minuten weer aan en wacht tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
  3. Als je een router gebruikt, sluit je de router aan en wacht je tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
  4. Houd de Xbox-knop  in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
  5. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  6. Selecteer Opnieuw starten.

Opmerking Als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd je de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Nadat de console is uitgeschakeld, raak je de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten.

Neem contact op met Xbox-ondersteuning als dit probleem zich blijft voordoen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 0x80048051 treedt op wanneer je probeert je aan te melden bij de Xbox One-console" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?