Fout 0x80070bfa treedt op wanneer je je Xbox One gebruikt

Je krijgt de volgende foutcode te zien wanneer je je Xbox One-console gebruikt:

0x80070bfa

Dit kan betekenen dat er een probleem is met Xbox Live of dat er een onverwachte fout is opgetreden op de console.

Oplossingen

Oplossing 1: De status van de Xbox Live-service controleren

Als je hier waarschuwingen ziet, wacht je totdat de service weer werkt en probeer je het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2019-06-26T10:20:34.9825438+00:00

Oplossing 2: Je Xbox uit- en weer aanzetten

Zet je Xbox uit door de aan/uit-knop aan de voorkant van de console 10 seconden ingedrukt te houden. De console wordt uitgeschakeld. Schakel je console vervolgens weer in.

Oplossing 3: De game of app verwijderen en deze opnieuw installeren

Als je een game of app probeert te gebruiken, verwijder deze dan en installeer deze opnieuw:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen. Selecteer Mijn games en apps en daarna Alle weergeven.
  2. Selecteer Games of Apps.
  3. Markeer de game of app die je wilt verwijderen, druk op de knop Menu en selecteer vervolgens Verwijderen.
  4. Selecteer Alles verwijderen.

Vervolgens kun je de game of app opnieuw installeren door de disc te plaatsen of door de game of app opnieuw te downloaden vanaf het tabblad Klaar om te installeren. Als je de game opnieuw wilt downloaden, selecteer je de naam van de game op het tabblad Klaar om te installeren boven aan het scherm. Je kunt de game ook vinden door ernaar te zoeken in de Microsoft Store.

Opmerking Het installeren vanaf een disc is niet van toepassing op de Xbox One S volledig digitale versie, die geen optisch disc-station bevat.

Oplossing 4: Je console resetten

Als laatste redmiddel kun je proberen om de Xbox te resetten. Hiermee wordt het besturingssysteem van de console opnieuw geïnstalleerd. Afhankelijk van je netwerk kan dit even duren.

Waarschuwing Selecteer Resetten en mijn games en apps behouden. Als je dat niet doet, wordt je console weer ingesteld op de fabrieksinstellingen.

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en ga vervolgens naar Systeem > Instellingen > Systeem > Consolegegevens.
  2. Selecteer Console opnieuw instellen.
  3. Selecteer Resetten en mijn games en apps behouden. Hiermee wordt het besturingssysteem gereset en worden alle potentieel beschadigde gegevens verwijderd zonder dat je games of apps worden verwijderd.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 0x80070bfa treedt op wanneer je je Xbox One gebruikt" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?