Fout 0x80270300 treedt op wanneer je een game probeert te starten, te installeren of bij te werken op Xbox One

Dit kan gebeuren met zowel digitale games als games op een schijf.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer of de game wordt bijgewerkt

Je ziet mogelijk dit bericht als je een game probeert te starten terwijl deze wordt bijgewerkt. Controleren of dat gebeurt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer vervolgens Mijn games en apps.
  2. Selecteer Wachtrij om te zien of de game die je wilt spelen op dit moment wordt bijgewerkt.

Als de game niet wordt bijgewerkt, doe je het volgende.

Oplossing 2: Start je console opnieuw op

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Ga naar het tabblad Systeem en selecteer Console opnieuw opstarten.

Opmerking Als je geen toegang hebt tot de guide of als je Xbox is vastgelopen, houd je de aan/uit-knop van de console gedurende 10 seconden ingedrukt. Als de console helemaal uit is, start je deze opnieuw op.

Als de game niet wordt niet bijgewerkt en je opnieuw het bericht krijgt nadat je de Xbox opnieuw hebt opgestart, probeer je een van de volgende oplossingen.

Oplossing 3: Stel je Xbox opnieuw in waarbij je games behouden blijven

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Ga naar het tabblad Systeem en selecteer Instellingen.
  3. Ga naar Systeem > Consolegegevens en selecteer Console opnieuw instellen.
  4. Kies in het bevestigingsvenster de optie Opnieuw instellen maar behoud games en apps .
  5. Selecteer in de lijst met games je gedeeltelijk geïnstalleerde game om de detailpagina ervan te openen in de Microsoft Store. Voltooi de installatie door Installeren te selecteren.

In plaats van je Xbox opnieuw in te stellen, kun je ook je game verwijderen en opnieuw installeren. Afhankelijk van de grootte van de game kan dit langer duren dan opnieuw instellen.

Oplossing 4: Verwijder de game en installeer deze opnieuw

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer vervolgens Mijn games en apps.
  2. Markeer de game, druk op de menuknop op je controller en selecteer Verwijderen.
  3. Ga naar Klaar om te installeren, zoek de game en installeer deze opnieuw.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 0x80270300 treedt op wanneer je een game probeert te starten, te installeren of bij te werken op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?