Fout 0x80270300 treedt op wanneer je een game probeert te starten, te installeren of bij te werken op Xbox One

Deze fout kan zowel bij digitale games als bij games op disc optreden.

Opmerking Het installeren vanaf een disc is niet van toepassing op de Xbox One S volledig digitale versie, die geen optisch disc-station bevat.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer of de game wordt bijgewerkt

Je kunt dit bericht te zien krijgen als je probeert een game te starten die op dat moment wordt bijgewerkt. Ga als volgt te werk om te controleren of dit gebeurt:

1. Ga vanaf het scherm Home naar Mijn games en apps > Games.
  2. Selecteer Wachtrij om te zien of de game die je wilt spelen op dit moment wordt bijgewerkt.

Als de game wordt niet bijgewerkt, doe je het volgende.

Oplossing 2: De console opnieuw opstarten

1. Houd de Xbox-knop in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
  2. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  3. Selecteer Opnieuw starten.

Opmerking Als je Xbox is vastgelopen, houd je de aan/uit-knop van de console gedurende 10 seconden ingedrukt. Nadat de console is afgesloten, start je deze opnieuw.

Als de game niet wordt niet bijgewerkt en je opnieuw het bericht krijgt nadat je de Xbox opnieuw hebt opgestart, probeer je een van de volgende oplossingen.

Oplossing 3: Stel je Xbox opnieuw in waarbij je games behouden blijven

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Ga naar het tabblad Systeem en selecteer Instellingen.
  3. Ga naar Systeem > Consolegegevens en selecteer Console opnieuw instellen.
  4. Kies in het bevestigingsvenster de optie Opnieuw instellen maar behoud games en apps.
  5. Selecteer in de lijst met games je gedeeltelijk geïnstalleerde game om de detailpagina ervan te openen in de Microsoft Store. Voltooi de installatie door Installeren te selecteren.

In plaats van je Xbox opnieuw in te stellen, kun je ook je game verwijderen en opnieuw installeren. Afhankelijk van de grootte van de game kan dit langer duren dan opnieuw instellen.

Oplossing 4: De game verwijderen en deze opnieuw installeren

1. Selecteer Mijn games en apps > Games op het Home-scherm.
  2. Markeer de game, druk op de Menuknop  op je controller en selecteer Verwijderen.
  3. Ga naar het tabblad Klaar om te installeren, zoek de game en installeer deze opnieuw.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 0x80270300 treedt op wanneer je een game probeert te starten, te installeren of bij te werken op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?