Fout 0x803F8003 treedt op bij het starten van een game op een pc, Xbox One S of originele Xbox One

De volgende foutcode wordt weergegeven wanneer u een game probeert te starten:

0x803F8003

Probeer een of meer van de volgende handelingen, afhankelijk van waar deze fout is opgetreden.

Op een pc

Als u deze fout op een Windows 10-pc ziet, betekent dit dat de gratis proefversie van een game verlopen is. Als u de game wilt blijven spelen, kunt u deze kopen in de Microsoft Store.

Zie voor meer informatie over games met korting Meer informatie over bètaversies, demo's en proefversies.

Op een Xbox-console

Oplossing 1: Controleer de status van het abonnement (Bijv.: Xbox Live Gold, Xbox Game Pass Ultimate, Xbox Game Pass, EA Access, etc.

Opmerking Games with Gold-titels vereisen een actief abonnement voor Xbox Live Gold of Xbox Game Pass Ultimate op het account waar de Games with Gold-aanbieding oorspronkelijk is ingewisseld.

Uw abonnement verlengen:

1. Meld u aan bij de pagina Services en abonnementen met uw Microsoft-account.
  2. Zoek het abonnement dat u wilt vernieuwen op in de lijst, selecteer Verlengenen volg daarna de instructies.
  3. Als u geen koppeling ziet om te Verlengen, moet u het abonnement opnieuw afsluiten. Ga naar de Microsoft Store op http://www.microsoftstore.com.

Oplossing 2: Probeer de game opnieuw te starten

1. Ga naar Home door op de Xbox-knop te drukken.
  2. Selecteer de Menuknop met de focus op de game-tegel.
  3. Selecteer Sluiten.
  4. Wacht ten minste 10 seconden en probeer het spel opnieuw te starten.

Oplossing 3: De console opnieuw opstarten

Probeer dit probleem op te lossen door de console opnieuw op te starten:

1. Houd de Xbox-knop in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
  2. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  3. Selecteer Opnieuw starten.
  4. Nadat de console opnieuw is opgestart, meldt u zich aan en probeert u het spel opnieuw te starten.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 0x803F8003 treedt op bij het starten van een game op een pc, Xbox One S of originele Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?