Fout 0x803f800b treedt op wanneer je een game probeert te starten.

Je krijgt de volgende foutcode te zien wanneer je een game probeert te starten:

0x803f800b

Dit betekent dat je abonnement is verlopen.

Oplossingen

Oplossing 1: controleer je betalingsgegevens.

Als je betalingsgegevens niet kloppen, moet je ze aanpassen om je Xbox-abonnement door te laten lopen.

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Ga naar Instellingen > Account > Abonnementen.
  3. Kies een van je abonnementen (Xbox Live Gold, Xbox Game Pass, enzovoort).
  4. Selecteer Betalingswijze wijzigen onder Betaling en facturering.
  5. Als de betaalmethode onjuist is of niet meer klopt, selecteer dan Een nieuwe betaalwijze toevoegen.

Oplossing 2: betaal het openstaande saldo.

Als je nog abonnementsgeld verschuldigd bent, wordt je abonnement geblokkeerd en moet je dit bedrag eerst volledig betalen voor je verder kunt.

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Ga naar Instellingen > Account > Abonnementen.
  3. Zoek het geblokkeerde abonnement op en selecteer dit.
  4. Selecteer Nu betalen onder Betaling en facturering.
  5. Kies hoe je wilt betalen en volg de instructies.

Probeer de game opnieuw te starten.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 0x803f800b treedt op wanneer je een game probeert te starten." waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?