Fout 0x80070005 treedt op wanneer je een game of app start op Xbox One

Je krijgt de volgende foutcode te zien wanneer je een game of app probeert te starten op je Xbox One-console:

0x80070005

Dit betekent dat er mogelijk een probleem met de Xbox Live-service of een probleem met de game of app die je probeert te starten.

Oplossingen

Oplossing 1: De status van de Xbox Live-service controleren

Als je hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer de game of app dan opnieuw te starten.

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2019-10-18T09:13:23.2208774+00:00

Probeer de volgende oplossingen als dezelfde foutcode weer wordt weergegeven.

Oplossing 2: Je Xbox uit- en weer aanzetten

Zet je Xbox uit door de aan/uit-knop aan de voorkant van de console 10 seconden in te drukken. De console wordt uitgeschakeld. Schakel je console vervolgens weer in.

Oplossing 3: De game of app verwijderen en deze opnieuw installeren

Als je een game of app probeert te gebruiken, verwijder deze dan en installeer deze opnieuw:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen, selecteer vervolgens Mijn games en apps en kies daarna Alle weergeven.
  2. Selecteer Games of Apps.
  3. Markeer de game of app die je wilt verwijderen, druk op de knop Menu en selecteer vervolgens Verwijderen.
  4. Selecteer Alles verwijderen.

Vervolgens kun je de game of app opnieuw installeren door de disc te plaatsen of door de game of app opnieuw te downloaden vanaf het tabblad Klaar om te installeren. Als je de game opnieuw wilt downloaden, selecteer je de naam van de game op het tabblad Klaar om te installeren boven aan het scherm. Je kunt de game ook vinden door ernaar te zoeken in de Microsoft Store.

Opmerking Het installeren vanaf een disc is niet van toepassing op de Xbox One S volledig digitale versie, die geen optisch disc-station bevat.

Oplossing 4: Je console resetten

Als laatste redmiddel kun je proberen om de Xbox te resetten. Hiermee wordt het besturingssysteem van de console opnieuw geïnstalleerd. Afhankelijk van je netwerk kan dit even duren.

Waarschuwing Selecteer Resetten en mijn games en apps behouden. Als je dat niet doet, wordt je console weer ingesteld op de fabrieksinstellingen.

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en ga vervolgens naar Systeem > Instellingen > Systeem > Consolegegevens.
  2. Selecteer Console opnieuw instellen.
  3. Selecteer Resetten en mijn games en apps behouden. Hiermee wordt het besturingssysteem gereset en worden alle potentieel beschadigde gegevens verwijderd zonder dat je games of apps worden verwijderd.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 0x80070005 treedt op wanneer je een game of app start op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?