Fout 80A4000B treedt op door een probleem met facturering of verbinding op Xbox One

Het volgende foutbericht wordt weergegeven wanneer je je probeert aan te melden bij je Xbox Live-account op de Xbox One-console:

We couldn't sign you in. Try again in a few minutes, or check your account by
signing in to account.live.com.

80A4000B

Dit kan het volgende betekenen:

• Je factureringsgegevens voor je Microsoft-account moeten worden bijgewerkt.
  • Er is een probleem met de netwerkverbinding.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: controleer de status van de Xbox Live-service

Als je hier waarschuwingen ziet, wacht je totdat de service weer werkt en probeer je het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2019-10-15T21:07:11.7047684+00:00

Oplossing 2: Controleer de beveiligingsgegevens van je Microsoft-account

1. Meld je aan bij je Microsoft-account.
    Wachtwoord vergeten? Stel je wachtwoord opnieuw in.
  2. Selecteer Beveiliging en privacy.
  3. Selecteer Meer beveiligingsinstellingen.
  4. Controleer je beveiligingsgegevens. Controleer of je e-mailadres, alternatieve e-mailadres en telefoonnummer correct zijn.
  5. Selecteer Betaling en facturering en selecteer vervolgens Factuurgegevens.
  6. Controleer de factuurgegevens voor je Microsoft-account. Controleer bijvoorbeeld dat het factuuradres voor je Microsoft-account overeenkomt met het factuuradres van je creditcardmaatschappij. Controleer of de betalingsgegevens van je Microsoft-account, inclusief gebruik van hoofdletters en kleine letters, overeenkomen met de informatie die door je creditcardmaatschappij wordt gebruikt.
  7. Als er fouten zijn, selecteer dan Profiel bewerken en volg de instructies om je factureringsgegevens bij te werken.
  8. Meld je af bij je Microsoft-account.
  9. Meld je aan bij Xbox Live op je Xbox One-console.

Oplossing 3: Verwijder je Xbox Live-profiel en herstel het

Volg deze stappen om een nieuwe versie van je profiel te downloaden van Xbox Live:

1. Verwijder je Xbox Live-profiel van de console:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Kies Instellingen.
    3. Selecteer Alle instellingen.
    4. Selecteer Account.
    5. Selecteer Accounts verwijderen.
    6. Selecteer het account dat je wilt verwijderen.
    7. Selecteer Verwijderen om te bevestigen.
  2. Voer een harde reset van de console uit. Houd hiervoor de Xbox-knop op de console ingedrukt tot de console wordt uitgeschakeld en opnieuw opstart.
  3. Herstel je profiel op de console:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Aanmelden.
    3. Selecteer Nieuwe toevoegen.
    4. Voer het e-mailadres van je Microsoft-account in en selecteer Invoeren.
    5. Voer het wachtwoord van je Microsoft-account in en selecteer Invoeren.
    6. Controleer de privacyinstellingen die je hebt ingesteld voor je account. Deze zijn van toepassing op elke Xbox One-console waarop je je aanmeldt. Selecteer Volgende.
    7. Selecteer in het scherm voorkeuren voor Aanmelding en beveiliging de optie Snel en simpel, Controleer of ik het ben of Vergrendelen
    8. Als je Snel en simpel of Controleer of ik het ben selecteert en je een Kinect-sensor hebt, zal de Kinect je vragen te verifiëren dat je op het scherm verschijnt. Selecteer Dat ben ik om dat te verifiëren.
    9. Je wordt herinnerd aan de gamerafbeelding die aan je profiel is gekoppeld. Selecteer Volgende.
    10. Selecteer de kleur voor je Home-scherm op het scherm Kies een kleur om onderscheid te maken tussen jezelf en andere gebruikers van deze console. Selecteer Volgende.
    11. Als je Xbox Live Gold of Xbox Game Pass Ultimate niet hebt, krijg je opties te zien om je te abonneren. Als je Xbox Live Gold of Xbox Game Pass Ultimate niet wilt, selecteer je Nee, bedankt.
    12. Je profiel is nu gedownload naar de console.

Oplossing 4: Zet je console uit en weer aan en test je netwerkverbinding

Volg deze stappen om de console uit te zetten en weer aan te zetten:

1. Koppel de voedingskabel aan de achterkant van de router, modem of gateway gedurende 5 minuten los. Als je zowel een router als een modem hebt, koppel je beide apparaten los.
  2. Zet je Xbox One-console uit door de Xbox-knop aan de voorzijde van de console 10 seconden ingedrukt te houden.
  3. Wacht 5 minuten, sluit daarna de modem of gateway weer aan en wacht tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
  4. Als je een router gebruikt, sluit je de router aan en wacht je tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
  5. Zet de console weer aan door op de Xbox-knop op de console of de Xbox-knop op de controller te drukken.

Opmerking Als u bij het opstarten van de console de groene opstartanimatie niet ziet, herhaalt u deze stappen. Houd de aan/uit-knop goed ingedrukt, totdat de console helemaal wordt uitgeschakeld.

Test vervolgens je Xbox Live-verbinding:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Kies Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Netwerk.
  5. Selecteer Netwerkinstellingen en selecteer Test mijn netwerkverbinding

Neem contact op met Xbox-ondersteuning als dit probleem zich blijft voordoen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 80A4000B treedt op door een probleem met facturering of verbinding op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?