Fout 80A40010 treedt op door een probleem met de verbinding of de Xbox Live-service op Xbox One

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u het volgende probeert te doen:

• Aanmelden bij uw Xbox Live-account
  • Een game spelen via Xbox Live
  • Een app gebruiken waarvoor een online verbinding nodig is

There's a temporary problem with the service. Please try again.

80A40010

Dit kan het volgende betekenen:

• Er is een probleem met de Xbox Live-verbinding.
  • Er is een tijdelijk probleem met de Xbox Live-service.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-11-20T10:37:14.8237355+00:00

Oplossing 2: Test uw Xbox Live-verbinding

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Netwerk.
  5. Selecteer Netwerkinstellingen.
  6. Selecteer Test mijn netwerkverbinding rechts op het scherm Netwerkinstellingen.
    Zie de oplossing voor netwerkverbindingsfouten voor Xbox One als u een verbindingsprobleem hebt.

Oplossing 3: Verwijder uw Xbox Live-profiel en herstel het

1. Verwijder uw Xbox Live-profiel van de console:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Alle instellingen.
    4. Selecteer Account.
    5. Selecteer Accounts verwijderen.
    6. Markeer het account dat u wilt verwijderen en druk op de A-knop.
    7. Selecteer Verwijderen om te bevestigen.
    8. Selecteer Sluiten als u klaar bent.
  2. Voer een harde reset van de console uit:
    1. Dubbeltik op de Xbox-knop om de gids te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Opnieuw starten.
    4. Selecteer Ja om te bevestigen dat u de console opnieuw wilt starten.
  3. Herstel uw profiel op de console:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Aanmelden, de bovenste optie in de guide.
    3. Selecteer Toevoegen en beheren.
    4. Selecteer Nieuwe toevoegen.
    5. Voer uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) in en selecteer Invoeren.
    6. Controleer de privacyinstellingen die u hebt ingesteld voor uw account. Deze zijn van toepassing op elke Xbox One-console waarop u zich aanmeldt. Selecteer Volgende.
    7. Selecteer Volgende op het scherm Zo ziet het eruit.
    8. Selecteer de kleur voor uw Home-scherm op het scherm Kies een kleur om onderscheid te maken tussen uzelf en andere gebruikers van deze console. Selecteer Volgende.
    9. Uw profiel is nu gedownload naar de console. Druk op de Xbox-knop om terug te gaan naar het Home-scherm.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.