Een app start niet op Xbox One

Wanneer je een app op Xbox One start, zie je het startscherm een paar seconden voordat je teruggaat naar het Home-scherm.

Oplossingen

Oplossing 1: start de app opnieuw

Sluit de app af en start de app opnieuw om dit probleem op te lossen:

1. Als de app beschikbaar is op het scherm Home (in de grote tegel in het midden of één van de vier tegels met "meest recent gebruikt") markeer dan die tegel met je controller (maar selecteer de tegel niet).
  2. Druk op de Menuknop op de controller.
  3. Als de optie Afsluiten aanwezig is, selecteer je deze optie. (Als dit niet aanwezig is, is de app momenteel niet geopend)
  4. Wanneer je zeker bent dat de app is gesloten, start je de app opnieuw door de app te selecteren in de tegels met meest recent gebruikte apps of in Mijn games en apps.

Probeer de volgende oplossing als de app niet start.

Oplossing 2: Start de Xbox One-console opnieuw op

1. Houd de Xbox-knop  in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
  2. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  3. Selecteer Opnieuw starten.
  4. Probeer de app opnieuw te starten.

Opmerking Als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd je de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Nadat de console is uitgeschakeld, raak je de Xbox-knop  op de console weer aan om deze opnieuw te starten. Probeer de app opnieuw te starten.

Oplossing 3: verwijder de app en installeer deze opnieuw

Als het probleem nog steeds niet is verholpen, probeer je de app te verwijderen en opnieuw te installeren. Dat doe je als volgt:

1. Selecteer op het Home-scherm de optie Mijn games en apps.
  2. Markeer de content die je wilt verwijderen.
  3. Druk op de Menuknop  op de controller.
  4. Selecteer Verwijderen.

Neem contact op met Xbox-ondersteuning als dit probleem zich blijft voordoen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Een app start niet op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?