Slecht of geen geluid van de settopbox die is aangesloten op je Xbox One

Overzicht

Het is mogelijk dat u een slechte geluidskwaliteit ervaart wanneer u live tv kijkt op de Xbox One. Het kan zijn dat u geen geluid hoort uit uw settopbox, dat het geluid schokt of dat het geluid is vervormd. Dit kan één van de volgende oorzaken hebben:

• Verkeerde instellingen op de Xbox One
  • Problemen met uw HDMI- of optische kabel
  • Problemen met hoe uw settopbox is aangesloten
  • Instellingen op uw settopbox

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer de audio-instellingen op uw Xbox One

Gebruik de juiste audio-instellingen voor uw thuisbioscoop op de Xbox One om te garanderen dat u de best mogelijke geluidskwaliteit krijgt.

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Systeem > Instellingen.
  2. Kies Beeld en geluid en vervolgens Audio-uitvoer.
  3. Selecteer HDMI-audio of Optische audio afhankelijk van hoe uw apparaat is aangesloten.
  4. Kies de juiste audio-indeling voor uw thuisbioscoop, 5.1 niet-gecomprimeerd of 7.1 niet-gecomprimeerd of Bitstream uit. Selecteer in geval van twijfel Stereo niet-gecomprimeerd.

Oplossing 2: Controleer uw kabels

Het audiosignaal kan uw Xbox One niet goed bereiken als de kabel is beschadigd of niet goed is aangesloten op uw apparaten.

1. Controleer uw HDMI- of optische audiokabel en zorg dat de kabels goed zijn aangesloten en niet beschadigd zijn.
  2. Probeer de kabels te vervangen. Sommige kabels zijn van een betere kwaliteit dan andere en een kabel van slechte kwaliteit kan invloed hebben op uw video.

Oplossing 3: Controleer hoe uw apparaten zijn aangesloten

Een goede vuistregel bij thuisbioscopen is alles zo eenvoudig mogelijk te houden. In dit geval betekent dat HDMI gebruiken om uw settopbox rechtstreeks op uw Xbox One aan te sluiten en om uw Xbox One rechtstreeks op uw tv-toestel aan te sluiten.

U kunt ook proberen eventuele onnodige apparaten te verwijderen. HDMI- of optische switches, A/V-ontvangers, omvormers en andere apparaten waardoor het signaal wordt gevoerd, kunnen elk het signaal verzwakken. U kunt ook elk apparaat apart proberen te verwijderen om te zien of het prestatieprobleem door een bepaald apparaat wordt veroorzaakt.

Probeer zo veel mogelijk een van de onderstaande opstellingen toe te passen:

Eenvoudige tv-opstelling
Een illustratie toont een HDMI-kabel aangesloten op een tv en een Xbox One-console, en een andere HDMI-kabel aangesloten op de Xbox One en een settopbox.
Eenvoudige tv-opstelling met optische kabel
Een illustratie toont een HDMI-kabel en een optische kabel aangesloten op een tv en een Xbox One-console, en een andere HDMI-kabel aangesloten op de Xbox One en een settopbox.
Opstelling ontvanger met HDMI
Een illustratie toont een HDMI-kabel aangesloten op een tv en stereo-ontvanger, een tweede HDMI-kabel aangesloten op de ontvanger en de Xbox One-console, en een derde HDMI-kabel aangesloten op de console en een settopbox.
Opstelling ontvanger zonder HDMI
Een illustratie toont een HDMI-kabel aangesloten op een tv en een Xbox One-console, een optische kabel aangesloten op de ontvanger en de Xbox One, en een andere HDMI-kabel aangesloten op de Xbox One en een settopbox.

Oplossing 4: Controleer uw settopbox

Uw settopbox moet wellicht worden gereset om verkeerde configuratiegegevens te wissen. Koppel eventuele kabels, ook de voedingskabel, minstens 30 seconden los van het apparaat en sluit de kabels daarna weer aan.

Als u een settopbox via antenne gebruikt, moet u controleren of uw HD-antenne is aangesloten en goed werkt. De Xbox One kan alleen weergeven wat de settopbox er naartoe stuurt; een slechte audio-ontvangst van de antenne wordt dus doorgestuurd naar uw console.

Sommige settopboxes hebben andere instellingen, die een invloed kunnen hebben op de audio-uitvoer. Hoe de instellingen kunnen worden gecontroleerd is afhankelijk van de fabrikant, maar over het algemeen moet u controleren dat uw settopbox digitale audio uitzendt, is ingesteld op de juiste optie voor surround-sound voor uw apparatuur en niet op een andere manier wordt belemmerd.

Neem contact op met uw hardwareprovider voor hulp om uw settopbox in te stellen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Slecht of geen geluid van de settopbox die is aangesloten op je Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?