Je krijgt een zwart scherm of je ervaart slechte videokwaliteit wanneer je tv kijkt met Xbox One

Je kunt slechte videoprestaties ervaren of een zwart scherm te zien krijgen wanneer je tv kijkt op je Xbox One. Dit probleem kan de volgende oorzaken hebben:

• Problemen met je HDMI-kabel.
  • Problemen met de manier waarop je settopbox is aangesloten.
  • Problemen met de instellingen op je settopbox.

Oplossingen

Probeer deze oplossingen voor deze problemen.

Opmerking Ga naar het Xbox-forum TV Hardware Information voor problemen met specifieke modellen van settopboxes, A/V-ontvangers of tv's.

Denk eraan dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als je inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plak je de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Translator.

Zie Problemen oplossen met leeg tv-scherm of beeldscherm wanneer de Xbox One aanstaat om algemene problemen op te lossen wanneer je tv-scherm of beeldscherm leeg of zwart blijft wanneer je je Xbox One-console opstart.

Zie Video op Xbox One is schokkerig voor problemen met video's die schokken of video's die traag worden vernieuwd.

Zie Video op Xbox One is wazig voor problemen met wazige of onduidelijke video's.

Zie OneGuide kan je tv, A/V-ontvanger of settopbox niet bedienen voor problemen met Xbox OneGuide.

Oplossing 1: controleer je HDMI-kabels of probeer een andere kabel

Een beschadigde of verkeerd aangesloten HDMI-kabel kan voorkomen dat het videosignaal je Xbox One goed kan bereiken.

• Controleer je HDMI-kabels en zorg dat ze goed zijn aangesloten op je apparaten en niet beschadigd zijn.
  • Probeer een andere high-speed HDMI-kabel. Sommige kabels zijn van een betere kwaliteit dan andere en een kabel van slechte kwaliteit kan invloed hebben op je videosignaal.

Oplossing 2: zet je settopbox uit en weer aan, en controleer vervolgens de instellingen van de settopbox

• Je moet je settopbox wellicht uitzetten en weer aanzetten om verkeerde configuratiegegevens te wissen. Koppel hiervoor eventuele kabels (ook voedingskabels) minstens 30 seconden los van het apparaat. Sluit de kabels daarna weer aan.
  • Probeer de TV-app opnieuw te starten.
  • Probeer je settopbox in te stellen op een video-uitvoer van 720p.
  • Schakel meerkanaals surround-sound (zoals Dolby Digital of 5.1) uit.

Opmerking Sommige settopboxes hebben andere instellingen, die een invloed kunnen hebben op de video-uitvoer. Settopboxes van verschillende fabrikanten kunnen erg verschillend zijn. Neem contact op met je hardwareprovider voor hulp om je settopbox te controleren of in te stellen.

Oplossing 3: zet je Xbox One-console uit en weer aan

Volg de stappen in Hoe je je Xbox One-console kunt uitzetten en weer aanzetten om je Xbox One correct uit en weer aan te zetten.

Oplossing 4: sluit de settopbox rechtstreeks aan op je tv

Controleer of je een goed videosignaal hebt door je kabel- of satelliet-settopbox direct op je tv aan te sluiten. Neem contact op met je provider voor meer hulp als je problemen blijft houden met de videoprestaties.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Je krijgt een zwart scherm of je ervaart slechte videokwaliteit wanneer je tv kijkt met Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?