Live-tv instellen op je Xbox One X-, Xbox One S- of originele Xbox One-console

Op deze pagina worden de vereisten beschreven voor het gebruik van OneGuide op Xbox One X, Xbox One S of de originele Xbox One, zodat je tv kunt kijken vanaf je console. Er wordt ook beschreven hoe je je Xbox One X-, Xbox One S- of originele Xbox One-console kunt configureren om je tv, audio-ontvanger en settopbox te bedienen.

Wanneer je de tv-app voor het eerst opstart, zal de console je door de onderstaande stappen begeleiden. Als je live-tv later wilt instellen, kun je Live-tv instellen selecteren in de hub Entertainment. Als je na de eerste configuratie de hardware-instellingen wilt wijzigen, selecteer je Tv en OneGuide in Systeem > Alle instellingen.

Opmerking Informatie over de kanalen in OneGuide is niet in alle regio's beschikbaar. Je kunt HDMI pass-through wel gebruiken om tv te kijken via Xbox One, maar je tv-gids zal niet te zien zijn in OneGuide. Zie Beschikbaarheid van Xbox One-functies voor een lijst met Xbox One-functies en de regio's waar de functies beschikbaar zijn.

Op deze pagina

Vereisten

Als je OneGuide bij je tv en Xbox One wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

• Een kabel- of satellietontvanger met HDMI-uitgang of een Xbox One digitale tv-tuner.
  • Een verbinding met Xbox Live om informatie over kanalen voor OneGuide te downloaden.
  • Een Kinect-sensor of een kabel met IR-zender.

Uw console aansluiten op je thuisbioscoop

Voordat je OneGuide instelt, moet je controleren dat je console correct is aangesloten op je thuisbioscoopsysteem en dat de console klaar is voor live-tv.

Zie Hoe je je Xbox One kunt aansluiten op je thuisbioscoopsysteem voor live-tv voor meer informatie.

Tv voor het eerst instellen

1. Selecteer Live-tv instellen in de hub Entertainment. Je krijgt een aantal vragen te zien om je tv-instellingen te voltooien.
  2. Op het scherm Kijk tv op je Xbox selecteer je Tv-ontvanger instellen of Tv-tuner via USB instellen. Dit is afhankelijk van de bron van je tv-signaal.
  1. Op het scherm Je kunt nu tv kijken wordt geprobeerd een HDMI-in-signaal te detecteren. Als de bron van je HDMI-signaal verschijnt op de afbeelding van het TV-scherm wordt, selecteer je Volgende om door te gaan en ga je verder met stap 5. Als de bron van je HDMI-signaal niet wordt weergegeven, ga je naar stap 4.
  1. Als de bron van je HDMI-signaal niet wordt weergegeven op de afbeelding van het tv-scherm, moet je verifiëren dat je console een signaal van je ontvanger ontvangt:
    1. Controleer dat je settopbox via een HDMI-kabel is aangesloten op de HDMI-poort op je console.
    2. Zie Je krijgt een zwart scherm of je ervaart slechte videokwaliteit wanneer je tv kijkt met Xbox One als live-tv na een paar seconden niet op je Xbox-scherm verschijnt.
    3. Selecteer Volgende wanneer live-tv wordt weergegeven.
  1. Op het scherm Je kunt nu OneGuide instellen selecteer je Volgende om de gids met kanalen van je kabel- of satelliet-tv-provider in te stellen. Volg de onderstaande stappen om je console te leren hoe de console je kabel- of satellietontvanger moet bedienen.
    1. Voer je postcode in en selecteer Volgende om tv-providers in je regio te vinden.
    2. Kies de provider van je kabel- of satelliet-tv in het vervolgkeuzemenu.

Opmerking Als je provider niet in de lijst staat of als je alleen uitgezonden tv kijkt, selecteer je Antenna en druk je vervolgens op Volgende.

3. Selecteer je tv-gids en selecteer Volgende.
    4. Voer de provider van je settopbox voor kabel- of satelliet-tv in.
    5. Als je console je merk herkent, krijg je het bericht "Je tv-ontvanger is ingesteld" te zien. Selecteer Volgende. Als de console dit niet herkent, volg dan de richtlijnen op het scherm om je console te leren hoe de console je ontvanger moet bedienen.
    6. Als dit proces is geslaagd, krijg je het bericht "Je tv-ontvanger is ingesteld" te zien. Selecteer Volgende.
  1. Je kunt alle apparaten in je thuisbioscoopsysteem instellen om te reageren op "Hey Cortana, Xbox on" en andere spraakopdrachten als je je Xbox One-console inschakelt om desgevraagd je tv-toestel te bedienen.

Opmerking Spraakopdrachten zijn niet overal beschikbaar. Zie Beschikbaarheid functies Xbox One voor meer informatie.

1. Op het scherm Je tv inschakelen door "Hey Cortana, Xbox on" te zeggen selecteer je Volgende om door te gaan.
    2. Selecteer de fabrikant van je tv-toestel in de lijst met de belangrijkste leveranciers en selecteer vervolgens Volgende. Selecteer Ik zie mijn merk niet als je merk niet in de lijst staat en voer het merk handmatig in.
    3. Wanneer de console je tv-toestel heeft geïdentificeerd, probeert de console het model van je tv te identificeren door een reeks opdrachten naar de tv te sturen. Wanneer het klaar is, krijg je het bericht "Je tv is ingesteld" te zien.
  1. Op het scherm Kies je startinstelling wordt je gevraagd te beslissen vanaf welk scherm je console zal starten wanneer deze voor het eerst wordt opgestart. Selecteer één van de twee opties en selecteer vervolgens Volgende om door te gaan:
    • Naar Home gaan bij opstarten. Met deze optie wordt Home weergegeven wanneer je je console voor het eerst aanzet.
    • Naar tv gaan bij opstarten. Met deze optie wordt Live-tv weergegeven wanneer je je console voor het eerst aanzet.

2. Lees de schermen met informatie over hoe je kunt navigeren in OneGuide om het beste te halen uit tv op Xbox One.