Netwerkpoorten gebruikt door Xbox Live op Xbox One

Port Forwarding - overzicht

Via een netwerkpoort kan je Xbox One-console communiceren met de Xbox Live-servers en andere Xbox One-consoles via het internet.

Om je Xbox One-console te laten communiceren met Xbox Live moet je wellicht poorten openen of port forwarding uitvoeren, wat betekent dat je een configuratiewijziging aan je firewall of netwerkhardware, zoals een router, moet uitvoeren. Port forwarding voor Xbox One gebeurt op je router of andere netwerkhardware, niet op de Xbox-console zelf.

Poorten vereist om Xbox Live te gebruiken

Deze poorten moeten geopend zijn zodat Xbox Live kan worden gebruikt:

• Poort 88 (UDP)
  • Poort 3074 (UDP en TCP)
  • Poort 53 (UDP en TCP)
  • Poort 80 (TCP)
  • Poort 500 (UDP)
  • Poort 3544 (UDP)
  • Poort 4500 (UDP)

Opmerking Voor sommige ontwikkelaars van games moet je extra poorten openen. Je moet steeds de website van de ontwikkelaar van de game raadplegen om te zien of er extra poorten nodig zijn voor de game die je speelt. We hebben enkele poorten verzameld die je wellicht nodig hebt en hebben ze toegevoegd in het forum Additional Network Ports for Multiplayer Gaming.

Als je via je werkplek of school met een netwerk bent verbonden, vraag je de netwerkbeheerder deze poorten te openen.

Zie de Oplossing voor Xbox One multiplayergames als een NAT-waarschuwing wordt weergegeven wanneer je verbinding maakt met Xbox Live.

Port forwarding instellen

Ga naar de forums met informatie over netwerkhardware om informatie te krijgen over hoe je je compatibele netwerkhardware kunt configureren. Hier vind je informatie over je specifieke router, modem of gateway en hoe je deze kunt verbinden met je Xbox One-console.

Informatie over het openen van poorten op je router kun je ook vinden op de website Port Forward. Op deze website staan veelgebruikte poorten voor diverse apps en games, maar als je router niet op de website staat of als je meer hulp nodig hebt, neem je contact op met je internetprovider of de fabrikant van de router.

Tip De forums met informatie over Xbox-netwerkhardware en de website Port Forward zijn alleen in het Engels beschikbaar, maar je kunt gebruikmaken van Bing Translator om deze forums in een andere taal te bekijken.

Opmerking Microsoft verstrekt contactgegevens van andere fabrikanten om je te helpen technische ondersteuning te vinden. Deze contactgegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Microsoft staat niet in voor de juistheid van de contactgegevens van andere fabrikanten. Microsoft is niet aansprakelijk voor schade die ontstaat door jouw gebruik van externe bedrijven, software, oplossingen, services en training die op de site worden vermeld. Alle software, oplossingen, services en training worden geleverd "as is" en zonder garantie, behalve indien deze door het desbetreffende externe bedrijf worden geboden.

Xbox-forums

Je kunt ook een bezoek brengen aan onze Xbox-forums op Xbox.com. Onze forums bieden antwoord op veelgestelde vragen en contactmogelijkheden met ervaren gamers die je graag helpen.

Deze forums zijn in het Engels, maar je kunt gebruikmaken van Bing Translator om deze forums in een andere taal te bekijken.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Netwerkpoorten gebruikt door Xbox Live op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?