Xbox One offline gebruiken

Als je je Xbox One wilt gebruiken zonder dat je wordt gevraagd om verbinding te maken met Xbox Live, kun je het apparaat instellen op offline gebruik. Als je Xbox offline is, maakt de console geen verbinding met netwerken.

Als je offline bent vanwege een storing in je thuisnetwerk, bij je ISP of bij Xbox Live, wordt het afgeraden om de Xbox op offline in te stellen. Je bent natuurlijk in beide gevallen offline, maar als je de Xbox ingesteld laat op online, maakt deze automatisch weer verbinding met Xbox Live zodra dat mogelijk is.

Opmerking

Je moet online zijn wanneer je Xbox One voor de eerste keer instelt. Zonder een internetverbinding kun je het instellen niet voltooien. Nadat je Xbox is bijgewerkt en je je profiel hebt toegevoegd, kun je offline gaan.

Wat je kunt doen wanneer je Xbox One offline is:

• Tv-kijken, hoewel je online moet zijn om OneGuide-overzichten te bekijken.
  • Aanmelden bij je profiel, maar alleen als je je al eens eerder online hebt aangemeld.
  • Console-instellingen wijzigen, met uitzondering van profiel en Ouderlijk toezicht; contentinstellingen blijven van kracht als je offline bent.
  • Games spelen, als je deze Xbox hebt ingesteld als je Home Xbox of een game-disc hebt.
  • Gameclips en schermopnames opslaan.
  • Achievements behalen. Houd er rekening mee dat er slechts beperkte ruimte beschikbaar is om achievements offline te bewaren. Je moet dus zo nu en dan even online gaan om de achievements te synchroniseren.

Voor de volgende activiteiten moet je Xbox online zijn:

• Games spelen en apps gebruiken waarvoor een internetverbinding nodig is.
  • Voortgang in games synchroniseren en opgeslagen games spelen op een andere Xbox.
  • Sociale functies gebruiken, zoals vrienden, berichten en party's.
  • Winkelen voor games, uitbreidingen, films en dergelijke.
  • Games, apps en de Xbox-console bijwerken.

Je Xbox instellen op offline

1. Druk op de Xbox-knop  om de Guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen.
  3. Kies Netwerk.
  4. Kies Netwerkinstellingen > Offline gaan.

Als je weer online wilt zijn, herhaal je de eerste drie stappen en kies je in stap 4 Online gaan.

Als je Xbox weer online is maar je je niet kunt aanmelden bij Xbox Live, probeer dan de Oplossing voor netwerkverbindingsfout Xbox One.