Xbox One offline gebruiken

Als je je Xbox One ook wilt gebruiken zonder verbinding te maken met Xbox Live, dan kun je de console instellen op offline. Offline maakt de console geen verbinding met netwerken.

We raden je aan om de console niet in te stellen op offline als de verbinding met je netwerk, ISP of Xbox Live-service is uitgevallen. Hoewel de console wordt weergegeven als offline, zal deze automatisch opnieuw verbinding maken zodra de verbinding is hersteld. Je kunt diverse Xbox One-functies gebruiken, zelfs als de console geen verbinding kan maken met de service.

Je moet online zijn om te kunnen profiteren van alles wat de Xbox One te bieden heeft, maar wanneer je offline bent, kun wel je het volgende doen.

• Tv-kijken, hoewel je online moet zijn om OneGuide-overzichten te bekijken.
  • Meld je aan bij je profiel, maar alleen als je je eerder online hebt aangemeld. Dit omvat ook automatisch aanmelden via Kinect, als je dat hebt ingesteld toen je online was.
  • Console-instellingen wijzigen, maar niet je profielinstellingen of instellingen voor ouderlijk toezicht. Bedieningen voor content blijven behouden wanneer je offline bent.
  • Games spelen als je een disc hebt of als je Home Xbox gebruikt (zie Hoe u een Xbox One-console kunt aanduiden als uw Home Xbox voor meer informatie).
  • Gameclips opslaan (zolang er ruimte beschikbaar is).
  • Achievements verdienen.
    Opmerking Er is maar beperkte ruimte om achievements offline op te slaan, daarom moet je af en toe online gaan om ze te synchroniseren.
  • De meeste spraakopdrachten gebruiken als je een Kinect hebt.

Voor bepaalde activiteiten moet je online zijn, bijvoorbeeld voor het volgende:

• Games spelen en apps gebruiken waarvoor een internetverbinding nodig is.
  • Games spelen waarvoor je je online moet aanmelden, zelfs voor één speler.
  • Om opgeslagen games te synchroniseren en te spelen op meer dan een console.
  • Sociale functies gebruiken, zoals vrienden, berichten en party's.
  • Bladeren door content in de Xbox Store, Films en tv en Groove en deze content kopen.
  • Xbox SmartGlass gebruiken.
  • De console of apps updaten.

Activiteiten zoals het ontgrendelen van achievements en het delen van content zoals Game DVR en schermopnamen worden in de wachtrij geplaatst totdat de console verbinding maakt met Xbox Live. Wanneer de achievements zijn gesynchroniseerd, zijn ze zichtbaar in je achievements en op OneDrive.

Offline gaan

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Kies Systeem > Alle instellingen.
  3. Kies Netwerk.
  4. Selecteer Netwerkinstellingen en selecteer vervolgens Offline gaan.

De netwerkstatus verandert in offline. Als je weer online wilt gaan, volg je de voorgaande stappen, maar selecteer je in Netwerkinstellingen de optie Online gaan.

Probeer de Oplossing voor netwerkverbindingsfout Xbox One als de console online is maar je geen verbinding kunt maken met het netwerk.