Over de basisfuncties voor ouderlijk toezicht op Xbox One

Met veiligheidsfuncties op Xbox One kunt u beheren welk soort content elk gezinslid kan openen op Xbox One.

Veiligheidsfuncties

Toegang tot content

U kunt contentrestricties instellen op basis van de aanbevolen leeftijd voor de content. Met deze leeftijdsinstellingen beheert de Xbox One de toegang van uw kind tot games, films, tv-programma's en muziek met een specifieke rating. Contentrestricties bepalen ook wat het kind kan zien en kopen in de Microsoft Store.

U wijzigt als volgt de standaardinstelling voor uw kind:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Ga naar Systeem > Instellingen.
  3. Selecteer onder Account de optie Ouderlijk toezicht > Gezinsleden beheren.
  4. Selecteer de kinderaccount die u wilt bijwerken.
  5. Selecteer Toegang tot content.
  6. Er zijn geen contentrestricties voor gebruikers ouder dan 8. U kunt geschikte, vooraf ingestelde beperkingen selecteren door de leeftijd van uw kind in de lijst te kiezen. We laten dan de vooraf ingestelde beperkingen voor die leeftijd zien. U bent niet gebonden aan de geboortedatum. U bepaalt zelf welk niveau geschikt is voor uw kind.

Webfilters

Via webfilters kunnen ouders bepalen welke soorten websites hun kinderen kunnen bekijken in Microsoft Edge. Dit zijn de standaardinstellingen per leeftijdsgroep:

• Jonge kinderen: Alleen lijst toestaan
  • Kinder- en tieneraccounts: Basiscommunicatie

U wijzigt als volgt de standaardinstelling voor uw kind:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Ga naar Systeem > Instellingen.
  3. Selecteer onder Account de optie Ouderlijk toezicht > Gezinsleden beheren.
  4. Selecteer de account van het gezinslid waarvan u de instellingen wilt wijzigen en selecteer Webfilters. Kies de gewenste instelling.

Opmerking Instellingen voor webfilters op de Xbox One-console kunnen niet worden overgedragen naar andere services van Microsoft, zoals Windows 10. Instellingen voor uw pc met Windows kunt u beheren via het Ouderlijk toezicht in uw Microsoft-account.

Keuzes bij aankopen

Met de optie Een ouder vragen geeft Xbox One de ouders de mogelijkheid een oogje te houden op wat hun kinderen kopen in de Microsoft Store. Telkens wanneer het kind iets wil kopen, ontvangt de ouder een e-mail waarin hij of zij wordt gevraagd om het kind hiervoor toestemming te geven.

U wijzigt als volgt de instelling Een ouder vragen voor uw kind:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Ga naar Systeem > Instellingen.
  3. Selecteer onder Account de optie Ouderlijk toezicht > Gezinsleden beheren en selecteer de account van het gezinslid waarvan u de instellingen wilt wijzigen.
  4. Selecteer Privacy en onlineveiligheid > Xbox Live-privacy > Details bekijken en aanpassen.
  5. Zet bij de instelling Kopen en downloaden de optie Een ouder vragen op Aan of Uit.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Over de basisfuncties voor ouderlijk toezicht op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?