Spraak- of tekstberichten op Xbox One sturen

Opmerking: Als je spraakberichten wilt versturen, sluit dan een headset aan op je draadloze Xbox One-controller of gebruik Kinect.

Je verstuurt als volgt berichten naar je vrienden:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen, en kies vervolgens Communicatie > Nieuw gesprek.
  2. Kies iemand (of meerdere mensen) in je vriendenlijst en kies vervolgens Gereed.
  3. Klik op het tekst-pictogram of het microfoon-pictogram en volg een van de volgende stappen:
    • Typ je bericht in het vak. Druk op Enter wanneer je klaar bent.
    • Selecteer Opnemen om een bericht in te spreken. Klik op Stoppen wanneer je klaar bent of praat door totdat je de tijdslimiet hebt bereikt. Als je tevreden bent met je bericht, klik je op Bericht verzenden.

Doe het volgende als je berichten naar andere personen wilt sturen, zoals iemand met wie je onlangs hebt gespeeld:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en selecteer vervolgens Personen > Recente spelers.
  2. Kies iemand in de lijst en selecteer vervolgens Volledig profiel tonen > Bericht verzenden.
  3. Klik op Nieuw bericht of op het microfoon-pictogram en volg een van de volgende stappen:
    • Typ je bericht in het tekstvak. Druk op Enter wanneer je klaar bent.
    • Selecteer Opnemen om een bericht in te spreken. Klik op Stoppen wanneer je klaar bent of praat door totdat je de tijdslimiet hebt bereikt. Als je tevreden bent met je bericht, klik je op Verzenden.

Als je berichten wilt sturen naar personen die niet in je vriendenlijst of favorieten staan, moet je hun gamertag kennen.

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en selecteer vervolgens Personen > Iemand zoeken.
  2. Voer een gamertag in het vak in en druk vervolgens op Enter.
  3. Wanneer het profiel van de persoon wordt weergegeven, selecteer je Volledig profiel tonen > Bericht verzenden.
  4. Klik op Nieuw bericht of op het microfoon-pictogram en volg een van de volgende stappen:
    • Typ je bericht in het vak. Druk op Enter wanneer je klaar bent.
    • Selecteer Record om een bericht in te spreken. Klik op Stoppen wanneer je klaar bent of praat door totdat je de tijdslimiet hebt bereikt. Als je tevreden bent met je bericht, klik je op Verzenden.

Als je antwoorden wilt zien, druk op je de Xbox-knop om de guide te openen. Kies vervolgens Communicatie > Gesprekken.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Spraak- of tekstberichten op Xbox One sturen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?