Felet 80169cf9 visas när du löser in en digital Xbox Live Gold-kod

Följande felkod och meddelande visas när du försöker lösa in en digital kod för en Xbox Live Gold-prenumeration:

80169cf9

Betalningsalternativet kan inte användas för detta köp. Välj ett annat betalningsalternativ eller lägg till ett nytt.

Det här felmeddelandet visas om du har en aktiv prenumeration där automatisk förnyelse är avstängt och det betalningsalternativ som användes för att köpa prenumerationen inte längre är associerat med eller har tagits bort från ditt konto.

Lösning

Eftersom betalningsalternativet har tagits bort från din aktuella prenumeration kan du inte lägga till en digital kod eller token medan din prenumeration fortfarande är aktiv. Du måste vänta tills din prenumeration har avslutats innan du kan lösa in din token. En prenumerationstoken upphör aldrig att gälla.

Du kan ta reda på när prenumerationen upphör genom att logga in på ditt Microsoft-konto och välja Tjänster och prenumerationer. Där hittar du slutdatumet för dina aktuella prenumerationer.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felet 80169cf9 visas när du löser in en digital Xbox Live Gold-kod" som du läste om eller ett annat problem?