Återbetalningsvillkor vid köp av digitala spel

De här återbetalningsvillkoren för köp av digitala spel täcker digitala spel köpta i Microsoft Store, Xbox-appar (utom Film- och TV-appar), paketerbjudanden med digitala spel samt digitala varaktiga och konsumerbara spelerbjudanden. t.ex. säsongskort för spel, virtuella valutor och mikrotransaktioner, oavsett om de tillgängliggörs på Xbox-konsolen eller din dator (gemensamt benämnda "Digitala spelprodukter"). För återbetalningar som rör digitala spelprenumerationer, digital presentkort, digitala förhandsbeställningar av spel och alla andra digitala spelerbjudanden kan du använda länkarna ovan, försäljningsvillkoren för Microsoft Store och Xbox Support för ytterligare information.

Värderingar

Vi på Microsoft vet att en del köp av digitala spelprodukter inte alltid går som planerat. Om det skulle hända kan du vara säker på att du kommer att behandlas på rätt sätt, att vi lyssnar på dina problem och om det behövs hjälper vi dig att be om en återbetalning. Vi förbinder oss att kommunicera våra principer tydligt och göra våra processer enkla och lätta att förstå. Din feedback hjälper oss att kontinuerligt förbättra spelupplevelsen. Meddela orsaken till din begäran om återbetalning, så att vi kan vidta förbättringar.

Rätt till återbetalning

Vi tillhandahåller återbetalningar för digitala spelprodukter som en del av en konsekvent och tillförlitlig köpupplevelse. De flesta som ansöker om återbetalning vill bara lösa ett problem, men ibland missbrukas systemet. Om det verkar som om återbetalningar missbrukas förbehåller vi oss rätten att sluta erbjuda dem, förutom i de fall där lagen kräver det.

All försäljning av digitala spelprodukter anses slutgiltig, men vi vet att det kan finnas förmildrande omständigheter. Beroende på inköps- och innehållstyp fastställer vi rätten till återbetalning utifrån flera olika faktorer som tid från inköpsdatum, tid sedan lanseringen och användningen av produkten när du begär återbetalning för dessa produkter.

För produkter med enstaka användning (som förbrukningsartiklar eller spelvaluta) är din begäran berättigad bara om objektet inte har ändrats eller använts.

Kontoskydd

Skyddet av ditt konto och din betalningsinformation är viktigt för oss. Om du vill veta mer om hur du skyddar ditt barns konto kan du läsa artikeln Förhindra obehöriga köp på Xbox One för tips om hur du skyddar ditt konto och förhindrar oönskade köp i framtiden.

Process för återbetalningsbegäran

Du kan starta processen för begäran om återbetalning av digitala spelprodukter genom att logga in på det konto som köpet gjordes från på xbox.com/refundshelp. Berätta varför du begär en återbetalning. Vi använder den här informationen för att förbättra våra produkter och processer och förhoppningsvis minimera behovet av framtida återbetalningsbegäranden. Om vi godkänner återbetalningen kan du se att återbetalningen behandlas på ditt Microsoft-konto och du kommer inte längre att kunna använda innehållet. Återbetalningen kan ta några arbetsdagar och du kanske vill kontakta din bank för att säkerställa att betalningsinstrumentet har krediterats korrekt.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Återbetalningsvillkor vid köp av digitala spel" som du läste om eller ett annat problem?